reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

ja tylko sobie tak zażartowałam że przygotowania jak na wojnę:-Dale planując swoje 4 dziecko zrobię wszystko, żeby dopomóc i mieć chłopca, jak się nie uda, to przynajmniej będę wiedziała, że zrobiłam wszystko żeby go mieć i będę mieć swoją kochaną 4 córeczkę:-D
wiem, ze żartowałas, ale to naprawdę tak wygląda - to była trafiona uwaga heheh
ja niestety jestem słaba w wojnach i jak zaczęłam dumać, myśleć, kiedy co brać, jak jeść to wymiękłam - przerasta mnie to, ale jakby miała 3 babeczki lub odwrotnie to pewnie bym się zawzięła żeby spróbować - a tak co ma być niech będzie - przy drugim jeszcze mam luz:)

reklama
misia, WOW, jaki komplement przemiły, dzięki kochana! :-* Zerkam czasem do swoich notatek bo to już taki wiek, że skleroza lubi się rozpanoszyć :-D

Kasiu, przy diecie chłopczykowej i łykaniu tych wszystkich suplementów dostarczających K i Na oraz podnoszących pH podobno zmniejsza się wchłanianie kwasu foliowego przez organizm, stąd konieczne są większe dawki, podobno TO BARDZO WAŻNE, należy przyjmować minimum 2000 mg kwasu foliowego dziennie. Najlepiej ten kwas zażywać osobno i z chłopczykowymi suplementami i nie np. zaraz po wypiciu napoju sodowego czy ASG.

Ostatnia edycja:
Piranha: z zeszytem czy bez ja tez nie mogę wyjść z podziwu, że ty zawsze znasz odpowiedź na nasze pytania i wątpliwości - dziewczyno nie wiem co ty zawodowo robisz, ale na doradztwie w sprawach planowania dzieci i płci to mogłabyś biznes zrobić :-D:-D:-D

.... co do mnie to ja chce drugie dziecko, fajnie byloby miec chlopca no ale jak sie nie uda to nie bede plakac. Bede przeszczesliwa i chyba najszczesliwsza na swiecie, kiedy ujrze dwie kreski.... a chlopiec... to taka wisienka na srodku tortu, czasami nie do zdobycia

Aga, DZIĘKI :-D :-* Jam z zamiłowania akwarystka :-D a jeśli chodzi o zawód to inżynier ochrony środowiska :-), projektowałam instalacje sanitarne, głównie sieci wodociągowe i kanalizacyjne ;-)

OOOOOOO Kasia uk pięknie napisane ja się z tym zgadzam :-D ja chcę dziewczynkę ale jak chłopie będzie to i tak będę najszczęśliwsza marzę o ujrzeniu II kresek :-) a płeć to dodatek do szczęścia :-)

Piranha zerknij i zobacz czy bedzie ok

Alka seltzer gold 2x dziennie
wit B comp 1x 1oomg
cynk 1x 25mg
wiesiolek 3x 1000mg
kwas foliowy 3x 400

czy zwiekszyc kwas foliowy, hmmm bo to da dopiero 1600mg ????

parent14.gif

Kasiu, ja bym łykała 2 tabletki Folica rano i 2 wieczorem co z B-Complexem ta 2000 mg. Jejku, mam nadzieję, że Ilaczek doczytała o tych 2 tabletkach bo za dużo łyka a z K i Na nie żarty :-( Dorzuć sobie jeszcze witaminę E 400iu, bardzo podnosi płodność.

reklama
Do góry