reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dzień Dobry
c0101.gif

Maćko wyprawiony do szkoły.....wiec mam chwile z kawą....

Wciąż myslę o Marti_ce...takie to przykre...takie niesprawiedliwe...
m1511.gif
mam nadzieje ze czas uzdrowi jej serce...ze mimo tylu trudnych zyciowych sytuacji bedzie bardzo bardzo szczesliwa...
Marti_Ko pamietaj ze nie jestes z tym sama....mam nadzieje ze bedziesz nadal tu z nami!!!!!

Kasiu_uk ja takze wierze w Boga ale i w prawo przyciagania...ktore daje nam wolną wole...wierze ze mamy wpływ na własne życie......

reklama
Hejka Dziewczyny!!!
Dzieciaki już w szkole ja siedzę w pracy "odpoczywam" od bieganiny;-)

Obserwacja cyklu - enpr.pl a propo mojego wykresu to rozmawiałam z moim ginkiem i u mnie testy owu nie sprawdzają sie wcale bo teat wychodzi powytywny już po owu :tak: dobre coo także muszę obserwować "objawy" owu i chodzić na monitoring i to jest jedyna metoda jaka u mnie jest pewna więc dupa ze wspomaganiem się testami to się nazywa mieć szczęście nie !

Hello!

nullka, WOW, jaki skok! Mam nadzieję, że to już koniec Archiwum X :-)

Kinga
, no i tempka idzie w górę :-)

Kasiu, testujesz?

Mama, szkoda, że cykl nie trwał długich 9 miesięcy :-( ale FL trwała 13 dni więc nieźle.

natusia, faktycznie pech :-(, że nie było M, przytulam mocno!

Magda, dzięki kochana. Ja co chwilę zerkam na zegarek by się pocieszyć, że do weekendu już o tyle minut mniej ;-) Jest potwornie ciężko ale przecież mam wspaniałe, zdrowe dzieci a te ciężkie chwile przeminą, trzeba zacisnąć zęby i jakoś to przetrwać ...tak to sobie tłumaczę, opamiętuję się z narzekaniem zwłaszcza wtedy jak słyszę o smutnych rzeczach, choćby takich, które dotknęły wczoraj Martikę.

Ja coś czuję się taka wypalona od kilku dni, nie wiem czy to zmęczenie (jeszcze codziennie słyszę od mamy dołujące teksty o ciężkich czasach jakie nadchodzą, biologicznej walce o przetrwanie i zdychaniu z głodu, i jak tu akumulatory ładować) czy ta zbliżająca się jesień i wizja jeszcze częstszego siedzenia w domu.

WITAM:)

Dziecko w szkole a ja chwile aby coś zjesć...

MARTIKA
ty wiesz my tu wszystkie z tobą :***
NATUSIA ojej przykro mi:(
PIRANHA ja też mam teraz więcje obowiązków latania i jak pomyśle że niedługo jeszcze tak z Marcelkiem a tu mi Alanek pokazuje rogi(np.nie bardzo chce isć do domu najchetniej by został z Domisiem w szkole...)aż mam stresa...ale w każdej sytuacji kobieta potrafi sie odnaleźć i wiem że ty ja i inne kobitki dadzą sobie super radę ;))

patrysia, dzięki kochana, damy radę, co nie? :-)

Martucha, możesz dorzucić jeszcze Fish Oil dla Ciebie oraz 50g cynku i witaminę E 400iu dla Ciebie i M. Faktycznie żeń-szeń sprzyja poczęciu chłopca :tak:, zalecane jest 500 mg dziennie (podnosi testosteron). Podobno zalecane jest też 150 mcg witaminy B12 (między innymi zwiększa wchłanianie kwasu foliowego, zwiększa ilość plemników) ale wolałabym przyjmować 100 mcg z innymi witaminami w preparacie B-100 (niby wysoki progesteron sprzyja poczęciu córeczki ale jak dla mnie to przede wszystkim sprzyja zajściu w ciążę i jej utrzymaniu). Te dawki w Femibionie są symboliczne :-) Co do usuwania nadmiarów to dzieje się tak z witaminami rozpuszczalnymi w wodzie (do takich należą np. witaminy w B-Complexie), te rozpuszczalne w tłuszczach (A, D, E i K) są kumulowane w organizmie jeśli przyjmowane są w nadmiarze.

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny jestem nowa tutaj, czytam i kalkuluję co piszecie. otóż mam już piękną 2 letnią córkę, i chcielibyśmy z mężem syna, jeśli jest szansa by pomóc naturze to chcemy skorzystać...jeśli się nie uda córka też będzie kochana! cykle mam średnio 27 dniowe, okres miałam 1.09. testy owulacyjne w zeszłych miesiącach wyszły pozytywnie w 13 dc (sierpień). I teraz zaczynają się schody ile odczekać po pozytywnym teście? (gdzieś czytałam że najmniej 24 godz). za tydzień będziemy próbować a ja jestem w kropce. czy któraś może mi pomóc jak to u was było. dziękuję z góry

Piranha powoli ale idzie.... :) w końcu II faza u mnie. Ale wiesz że ja już czekam na nowy cykl i na ten monitoring! :) serio.

Martucha a Ty taka pewnia że @ bedzie? juz wyprawkę na nowy cykl szykujesz :) Jutro testujesz? jak wykres? mierzysz temp?

reklama
Misia czyli u ciebie owu mogła być 17-18 dzien cyklu tak? skoro testy wychodza pozytywne PO owu a pozatym juz masz inny śluz widzę... stawiaj granicę w 18dc :tak:

Do góry