Martucha, super przygotowania! Ja polecam One Step Ovulation Test
20xTESTY OWULACYJNE+5xTEST CIĄŻOWY EXPRESS (2582665116) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.. Niesamowite to co napisałaś o syneczku, jesteś bardzo silną, dzielną i wspaniałą osobą! Oby szybko się spełniło marzenie synka o braciszku!
misia, moim zdaniem pik LH był między 16 a 18 dc a pechowo wtedy testów nie robiłaś :-) Nie wierzę w to, że test wyjdzie pozytywny dopiero po owulce (oczywiście może być NADAL pozytywny po owu) bo owulację wywołuje pik LH i bez niego po prostu do owulki nie dojdzie. A to że lekarz słyszał o takich przypadkach to zapewne opowiadające mu to kobiety źle przedstawiły sytuację ;-) Skoro test wykrywa pik LH a bez piku LH nie ma owulki to nie wierzę, że wyjdzie pozytywny dopiero po owulacji. Zdarzają się przypadki, że jest owulka pomimo niby negatywnego testu (jak u Kosmo) ale wówczas wynika to prawdopodobnie z tego, że niższe stężenie LH jak wykrywane przez test inicjuje owulację. Jeśli test był pozytywny 16-18 tc to wykres idealnie pasuje

, test wyszedł Ci wciąż pozytywny w 19 dc bo stężenie LH jeszcze nie spadło znacząco po piku. No a objawy typu bóle podbrzusza bywają mylące, w 17 dc masz wyraźny spadek od zapewne piku estrogenowego, ten pik z kolei zapewne wywołał pik LH, wszystko pasuje jak ulał i pechowo nie robiłaś wtedy testów :-)
nullka, przykro mi z powodu brata teścia, młody był, smutne to bardzo :-( A na samopoczucie ciążowe jeszcze przyjdzie czas, wszelkie objawy ciążowe przed implantacją to nasza bujna wyobraźnia :-)
losiczka, nie zgadzam się również z tym, że wszyscy tu myślą tylko o płci a nie dziecku. Ja np. (jak i wiele osób tutaj) pragnęłam przede wszystkim kolejnego dziecka i rodzeństwa dla synka. A to, że Martika (albo Ty) poroniła przez suplementy to daleko idące wnioski, przypomnę, że Martika starała się o synka a wspomagacze w poczęciu chłopca są jednocześnie wspomagaczami w zajściu w ciążę (plemniki przecież lubią wyższe pH i dużo EWCM).
Raz jeszcze podkreślę - dziewczyny łykające chłopczykowe suplementy i stosujące dietę bogatą w K i Na muszą zażywać dziennie
minimum 2000 mcg kwasu foliowego.
Anecia, witaj! Poczytaj tutaj
https://www.babyboom.pl/forum/stara...c-dziewczynka-1147/index4951.html#post8666826 (niebieska czcionka). Najlepiej zadziałać kilka godzin przed owulką, często zalecane jest 12h po pozytywnym teście. Jednak odstęp od owulki to szalenie nieskuteczna metoda :-)
MissBella, to już 28 tydzień, WOW, jak to zleciało!