reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Pirania , ok dziękuje , w takim razie muszę sie uzbroić w cierpliwość :)
pocieszam się tym , że nigdy mnie brzuch nie bolał w 24 dc

reklama
Czarna -trzymam za Ciebie kciuki bardzo mocno :)
Staram się za Wami nadążać i być na bieżąco ja obserwuje cykl dopiero od paru dni zamierzam siebie obserwować żebym potem wiedziała mniej więcej kiedy dokładnie jest owu bo ból owulacyjny to ja mam ,ale nie wiem jak to jest dziewczyny?On występuje przed , w trakcie czy po bo jak kiedyś byłam u gina i miałam ból to powiedział mi ,że jeszcze nie ,ale za chwilkę kwestia paru dni powinna być owulka i nie wiem dokładnie bo tak jak mam ból to przeważnie wypada połowa cyklu myślałam ,że mam ból w trakcie ,a okazuje się ,że nie zawsze jest w trakcie.

Dzis byla u mnie polozna.Nie miala za duzo do tlumaczenia bo ja potrojna mamusia.
No i pyta sie czy bedzie w koncu ta corcia.Jak mowie ze nie to ona no kto jak kto ale pani powinna juz teraz ja miec.I mowi nie mowie jak niektore zaraz parke by chcialy i czesto maja. Ale czy juz naprawde nikogo na gorze nie ma ze pani znowu synka dali.Ja wiem ze wazne ze zdrowe ale rozumiem jak napewno wszyscy na ta corcie wnuczke i siostre czekaliscie.
A pamietam jak po urodzeniu bartka mi ona powiedziala jeszcze jest pani mloda i napewno bedzie miala pani swoja coreczke.Wtedy jeszcze mialam ta madzieje teraz juz nie mam

Andziak -czyli rozumiem ,że spodziewacie się chłopca kolejnego.Ja jestem tu nowa i jeszcze nie wiem kto jak i co dlatego pytam ,po sygnaturce wnioskuję ,że to trzeci tak?
Moja siostra jak była w trzeciej ciąży ,a miała już dwóch synków to lekarz mówił ,że będzie córa jeszcze na krótko przed porodem jej tak mówił no i przyszedł ten dzień porodu miała cc i pytają ją co będzie miała ona na to ,że córkę podobno no i tną wyjmują i potem mówią do niej pani zobaczy jaka ładna dziewczynka ,a tam chłopak :-D była bardzo zaskoczona ,ale o dziwo kupili niebieskie łóżeczko i powiedzieli ,że dobrze ,że takie bo inaczej to by dziwnie wyglądało :-D.

Czarna, opiszę Ci moje bóle :-), w 7 dpo miałam 2-3 razy dziwny jednorazowy ból w podbrzuszu delikatnie po lewej stronie a wieczorem charakterystyczny skurczowy ból jak przed @, w 9 dpo był spadek tempki a w 10 dpo bardzo duży skok o 0,3*C w górę (ciało żółte po implantacji weszło na wyższe obroty i zaczęło produkować więcej progesteronu), w tym dniu miałam punktowe pobolewanie na wysokości macicy delikatnie po lewej stronie i wieczorem chwilowe pobolewanie lewego jajnika.

kobietka, ból może być przed, w trakcie albo po owulacji, u mnie jednak zawsze 24h po plusiku na teście owu występował charakterystyczny ból przy poruszaniu się a zwłaszcza siadaniu, podobno takie objawy może dawać podrażnienie otrzewnej przez płyn z pękniętego pęcherzyka. Andziak będzie miała 4 synka.

Martucha, jeśli chodzi o suplementy dla Ciebie to wiesiołek i Guajazyl tak jak piszesz, Green Tea 315 mg, cynk 50 mg (75 mg też oczywiście w porządku), potas 99 mg (łykasz do owulacji, te 2 tabletki to aż 160 mg?), witamina E 400iu (czyli 2x1), B-Complex z dawką B6 100 mg (jakie są dawki B6 w tym Twoim preparacie?), kwas foliowy minimum 2000 mg (czyli np. 400 mcg z B-100 + 4 tabletki Folika, najlepiej nie naraz), L-Arginina 500 mg, Fish Oil 1000 mg. M powinien łykać cynk 50 mg, żeń szeń 500 mg, L-argininę 500 mg, witaminę E 400iu, kwas foliowy 800 mcg a najlepiej jeszcze Fish Oil 1000 mg, koenzym Q10 i witaminę B12 (a najlepiej preparat B-50 lub B-100, wówczas tylko 400 mcg Folika) by zwiększyć płodność i wchłanianie kwasu foliowego (na to drugie działa witamina B12). Ja znalazłam na Allegro preparaty o dokładnie takich nazwach i dawkach jak powyżej :-) Ta Twoja FL to takie minimum, B-100 na pewno Ci pomoże i ją wydłuży :tak:

Andziak, a nie myśleliście o adopcji małej dziewczynki? Wierzę, że takie dziecko można pokochać jak własne. Może to Twoje przeznaczenie i gdzieś tam czeka na Ciebie mała dziewczynka spragniona miłości?

Ostatnia edycja:
hej dziewczynki
wpadłam tylko a chwilkę, bo a 18 idę na spotkanie z dziewczynami i z szefowymi w firmie-taki mały babski wieczór robimy, mam je malować i czesać :-DM nam pizze na tę okoliczość przygotował ;)

Ale czy juz naprawde nikogo na gorze nie ma ze pani znowu synka dali.

Andziak wybacz, ale jak takie coś słyszę, to mnie skręca.. czy to, że Bóg daje kolejne dziecko tej samej płci, to oznacza, że nie istnieje, albo że chce komuś "na złość" zrobić? no nie wydaje mi się.. to dziecko nie jest karą, ale błogosławieństwem.. szkoda, że niektórzy tak nie uważają, to smutne...:-(

tasha Biedroneczkę proszę wycałować, cudowna jest, taka drobinka ;*

pirania haha nie mogę się napatrzeć na to zdjęcie Kajusi-faktycznie wielce jest zdziwiona, jakim prawem Krzyś śmiał ją obudzić:-D

martika kochana, jak samopoczucie fizyczne? bo o psychiczne nie pytam...

truskaffcia a Ty jak się czujesz brzuchatko? kiedy masz wizytkę?

mamcia a Ty gdzie się schowałaś?

natusia no tempka dziś odrobinę wyższa, zresztą sama widzisz ;) u mnie też z archiwum x

czarna trzymam &&&&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
Piranha - dzięki za odpowiedź mnie to boli tak ,że przeoczyć tego się nie da ból promieniuje do odbytu jakbym jajo znosiła dosłownie , mam to po mamie stety bo wiem kiedy boli ,a niestety bo to strasznie mnie boli.
Andziak- to już 4 synek:-) no to macie talent do płodzenia chłopców mój szwagier np ma 3 córki i powiedział ,że jakby mu ktoś zagwarantował ,że będzie syn to jeszcze by się postarał,ale nikt mu gwarancji nie da ...

Andziak wybacz, ale jak takie coś słyszę, to mnie skręca.. czy to, że Bóg daje kolejne dziecko tej samej płci, to oznacza, że nie istnieje, albo że chce komuś "na złość" zrobić? no nie wydaje mi się.. to dziecko nie jest karą, ale błogosławieństwem.. szkoda, że niektórzy tak nie uważają, to smutne...:-(

dokładnie :( ja wiem ze marzy się o płci i ja też przecież marzyłam/marze ale dano mi synusiów 3 i jestem szczęśliwa że mam własnie ich :))to sa moje cuda dary od Boga :))

Piranha Kajunia rozkoszna a wiesz że Filip jak był malutki to też tak spał ? bo on to tak spał:) rączki w górę a to znaczy że dziecku jest bradzo dobrze :tak:

wszyscy sie cieszą tym moim skokiem bardziej odemnie hehehehe ja wiem że to i tak nic nie znaczy.

Byłam z Filipem na zakupach jeszcze... pojechaliśmy rowerami:) młodemu kupiłam http://www.wymagajaca.pl/1667,0,oferta,scooby-doo-woda-toaletowa.htm mega zadowolony!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ewcik, tempka ślicznie poowulacyjnie wzrasta a cykl starankowy zbliża się wielkimi krokami! :tak:

Martucha, ten Twój B-Complex nic nie wskóra gdyż dopiero większe dawki B6 inhibitują prolaktynę, ja bym kupiła taki WITAMINA B-100 COMPLEX! 100TABL! ODCHUDZANIE! (2598781515) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. a tamten dała M na poprawę płodności :-) Prolaktyna zaburza wydzielanie LH i FSH (a dokładnie nadmiar prolaktyny hamuje uwalnianie neurohormonu GnRH, który ma wpływ na produkcję LH i FSH, FSH stymuluje wydzielanie estrogenów a tym samym pogrubienie endometrium, wzrost pęcherzyków i pojawienie się śluzu płodnego) a więc zaburza owulację, poprawia też produkcję progesteronu a tym samym wydłuża FL ...nic tylko łykać :-D A odwdzięczysz się wklejając fotkę pozytywnego testu ciążowego a potem fotkę synusia z USG :-D

Kinga, ona bardzo często tak trzyma rączki w górze jak śpi, to pewnie z tej radości, że braciszek nareszcie dał jej trochę pospać ;-) Co do skoku to pewnie, że jest się z czego cieszyć! :-) Może i nie świadczy on na razie o ciąży ale za to o wysokim poziomie progesteronu (i tym samym wartościowej owulce, z której powstało wartościowe ciałko żółte), który dobrze przygotuje macicę do implantacji i utrzyma ciążę. Ale super ta woda toaletowa, nawet nie wiedziałam, że są takie kosmetyki dla dzieci :-)

Do góry