reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny wy się znacie lepiej na wykresach cz prawdą jest ,że podczas implantacji temka spada?Bo czytałam tak o tym i się natknęłam na takie opinie.

reklama
kobietka, niektórzy twierdzą, że przed implantacją tempka spada na skutek wyrzutu estrogenów, jest to tzw. "implantation dip" - krótkotrwały spadek PTC który występuje w rejonie implantacji, około 6-12 dnia po owulacji. Podobno wyrzut estrogenu (obniżający tempkę) w połowie FL jest wyższy w tych szczęśliwych cyklach (mid-luteal phase estrogen levels, however, have been found to be higher in conception cycles than non-conception cycles and this may also contribute to the greater frequency with which we see this pattern on pregnancy charts). Są też tacy, którzy twierdzą, że to tylko "złudzenie" gdyż w połowie fazy lutealnej progesteron osiąga najwyższe stężenie a potem spada, najczęściej wraz z tempką, po implantacji tempka nagle wskakuje na wyższy poziom i to daje wrażenie spadku a potem drugiego skoku. Ja jednak naoglądałam się setek wykresów ciążowych i faktycznie tuż przed drugim skokiem bardzo często był widoczny wyraźny, jednodniowy spadek, u mnie też on był: Obserwacja cyklu - enpr.pl (punkt nr 10), następnego dnia tempka wzrosła aż o 0,3*C w górę (ciałko żółte po implantacji rozpoczęło wzmożoną produkcję progesteronu).

Martucha, hahaha, fakt, no to już się od bukietu nie wykręcisz bo drugi raz nie zapomnę :-D Nie zauważyłam, że to ze Stanów ;-), tu np. masz B-100 z Polski B-100 Mega KOMPLEKS WITAMIN B100 B12 100kaps TANIO (2598897374) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej., wzięłabym ten powyżej gdyż ten z linka od Ciebie zawiera bardzo dużą dawkę witaminy C a to na dziewczynkę :-D, ten z Allegro ma też kwas foliowy więc wystarczą dodatkowo tylko 4 tabletki Folika.

Piranha- dzięki za tak wyczerpującą odpowiedź chyba jesteś tutaj bardzo obcykana w te sprawy więc w sprawach moich wykresów będę się ciebie radzić :-) dopiero zaczynam i to w ramach obserwacji tylko i wyłącznie żeby wiedzieć na zaś jak moje cykle wyglądają.

hejooo

jak dobrze że dziś piątek, jutro ŚPIĘ! hiehie
zmęczona jestem po całym tygodniu w pracy..no ale efekty widać, już wiele spraw wyprowadzonych na prosto :) widać światełko w tunelu hehe z górki niebawem będzie;-)

Marzycielka
baaardzo dobrze, pozytywne myślenie to połowa sukcesu, dodać do tego miły seksior iiiii bejbik murowany ;)
ślę fluidki ślę ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ;)
Kasia buhaha do kryzysu wieku średniego jeszcze daleko:-p lepiej ci dziś?
Magda dzięki, no u mnie lepiej, bo piątek:-p czyli idziesz po nóż? mnie gin też wspomniała że drugie cc się szykuje...hmmm...muszę dopytać o co kaman
Misia fajnie wykres wygląda :) :) :)
Kinga no to szaleństwa w mieście zaliczone;-)
dzięki, lepiej mi :)
i wiesz, u mnie też góry doliny w wykresie często były...aż raz...ciach i już bez dolinek ;) u Ciebie też tak będzie, zobaczysz :D
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& ;)
Patrysia humorek lepszy?
Czarodziejka hiehie widzę że też się szykujesz na sobotnie spanie ;p
Daria świetne ciuszki!!!!!!:tak:
Martucha &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& zaciśnięte ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ślę ;)
ojj mam ochotę i na przytulanki, najlepiej dogłębne hehe i film i winko....a tu dupcia blada tylko film mi pozostaje :p no ale chciałam...to mam :p odbiję sobie za jakiś rok hehehe
Tasha hehe nooo role się odwracają:-D
u mnie teraz nawet ok, są gorsze dni, ale są też lepsze, a to już dużo, bo na początku dzień w dzień czułam się jakbym na wielkim kacu była:baffled::eek:
Aga ale ładnie tempka w niebiosach :) niech już tak zostanie :)
dzięki :) w pracy nadal sporo pracy, ale już widać koniec wariacji ;)
Axa odliczanie trwa :D jeszcze tylko chwilkę :D
Piranha dzięki, Minka Kajutki zabójcza hehehe suuuuper:-D:tak::-)
orientujesz się jak to jest z piciem lipy w ciąży? bo na przeziębienia dobra, a cosik mi zimno od wczoraj...
Czarna :D &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& zaciśnięte :)
Ewcik szalej miło na babskim spotkaniu :D
i dziękuję Słońce :) dobrze się czuję, a kolejna wizyta 19 września :) usg genetyczne, potem początkiem października wizyta u mojej gin...czekam na nią bardzo, bo do tego czasu mamy szlaban na seks...a mnie właśnie ochota wróciła :p
a jak u Ciebie? doczytałam że cykl ładnie wygląda, czyli kroczek po kroczku.. i będę słać fluidki :)
Maaaamaaaaaaa COME BACK!!!!!!!

czarodziejko mam do ciebie pytanie w sprawie drażnienia tych sutków ,po jakim czasie jak drażniłaś te sutki cos sie u ciebie ruszylo ? a moze ktoś inny próbował tej metody ?

reklama
Do góry