reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kociatka a twoj synek jak ma na imie? Teraz do konca musze meza przekonac no i najmlodszy Kuba juz wszystkim mowi ze dzicia to Kajtus i koniec kropka.Choc ostatnio tak jest zafascynowany kolezanka Julka z przedszkola ze poszedl do meza i powiedzial ze ma zamienic ta dzicie z chlopca na dziewczynke.Bo dzicia ma byc Julka.
Tak wszystkim teskno za siostra .
Moi chlopcy to Filip Bartek i Kuba

reklama
Andziak, moj starszy synek ma na imie Aleksander. Na razie jest "Oluszek", potem bedzie Alex :) Mlodszy (ten w brzuchu) chyba Andrzej, wiec blisko imienia, ktore wybralas :-) Znam jednego Jedrusia, strasznie fajny z niego chlop;-) Gdyby Andrzej byl dziewczynka jak planowalismy (prawie na pewno nie jest), to bylby Alicja. Ha, wszystkie dzieci na "A":-D
Powiedz synkowi, ze Julki sa strasznie dzis pospolite, jak kiedys Kaski i Agnieszki. Co druga w klasie to Julka...

Buziaki i zdrowia dla wszystkich (ladne imiona wybralas chlopcom:tak:)

P.S. Powiem Ci, ze tak jak Tobie, wszyscy mi wrozyli dziewczynke. Mam zupelnie inne smaki i b. wysoka bete na poczatku. A jednak synek bedzie mial braciszka!

czesc wszystkim
Andziak bardzo ładne imie, moja znajoma tez ma rodzic za pare dni i chyba bedzie Jedrzej
Kociatka tez fajne imiona ja mam Olafa, tez mówimy na niego Oluś, Olino
mama super, ze zakupy sie udały, ja mam ten odkurzacz co chcesz sobie kupic i nie jestem z niego zadowolna, nie używam go kupilismy drugi taki normalny, tylko dosyc mocny, ten co chcesz kupic nie sprząta dokładnie i obija ściany, ja bym go nie poleciła nikomu
Pirhania miłego wyjazdu
Tasha ja mam taki krem z Vichy do ciała jest bardzo fajny i dobry VICHY CELLU DESTOCK , CELLUDESTOCK + GRATIS (2605885188) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Kasia jutro wkleje jeszcze raz zdjęcia dla Ciebie
nastusia gratulacje, super ze umowa na stałe podpisana
Ewcik udała sie babska impreza?

Już albo dopiero jestem :-)

Andziak, śliczne imię dla syneczka!

kociatka
, Kaja w pewnym momencie miała być Alicją ale w końcu zrobiłam losowanie i Alicję ma na drugie :-D

Mama, super są takie szaleństwa zakupowe, oj jak mi brakuje takich "namacalnych" zakupów :-) a niestety nie mam jak się często wyrwać z domu więc kupuję przez internet.

Niestety zamiast naładować akumulatorki to je chyba jeszcze bardziej rozładowałam, ciotce M wszystko przeszkadzało (że np. synek nie tak usiadł na krześle, że obrus zmarszczył itp. itd) a do tego komentowała m.in. fakt, że w tym wieku kiepsko mówi sugerując, że coś z nim jest nie tak, cały czas krytykowała (np. mnie za to, że twierdzę iż pokarm z piersi napaja ...a przecież na początku leci rzadki, który gasi pragnienie), czuję się umęczona i cały czas siedziałam jak na szpilkach w oczekiwaniu, że synek znów zrobi coś co się jej nie spodoba.

Witam i ja :-)

Oj Piranha rozumiem co musiałas czuć u tej cioci. To przykre ze niektórzy juz od dwulatkow wymagają dobrych manier.

Andziak ładne i niespotykane imię , szczególnie zdrobnienie mi sie podoba :-)

U mnie tez dzień szybciutko minął. Zakupy, sprzątanie, zabawy z dziećmi. Dobrze ze dzisiaj mąż gotował obiad :-)

Cześć dziewczynki!

Ja dopiero teraz, bo jakiś zaganiany dzień miałam. Mąż od rana w domu, więc korzystając z pogody pognaliśmy na spacer, potem zakupy, obiad i relaks rodzinny w ogrodzie. Nim się obejrzałam zrobiła się 21...:-) Wcześniej tylko zajrzałam zobaczyć, co u Was, ale już mi brakło czasu, żeby coś napisać.

Dziękuję Wam za wszystkie miłe słowa na temat mojej Nikusi. Nie ukrywam, że strasznie miło się czyta takie komentarze:happy:

Kinga
nie ukrywam, że się obawiałam tego pójścia Niki do szkoły i byłam pewna, że będą dzwonić do mnie po godzinie, ale jak mówisz, zaskoczyła mnie:happy: Nie sądziłam, że może być aż tak dobrze, że i jedna w zeszłym roku i druga teraz pójdą bez problemu. A jednak:-):-)
Oczywiście nadal trzymam kciuki&&&&&&&&&&& Ty wiesz za co;-):-)

Natusiu
po pierwsze ogromnie Ci gratuluję tej umowy na stałe!!!!!! Widać, doceniają dobrych ludzi i chcą ich zatrzymać;-):-) Zawsze to człowiek przynajmniej ma jakąś pewność w tych nie pewnych czasach. Super!
Co do synka, to strasznie Wam współczuję. U nas tak było w zeszłym roku, kiedy Nela zaczęła szkołę. Zawsze pomaga nam pulmex baby tak jak piszą dziewczyny, olejek olbas do wanny i ja jeszcze kupuję taki inhalator do kontaktu i włączam w sypialni

Save on Sudafed Vapour Plug Refills disc - UK Next Day Delivery
Nie jestem tylko pewna, czy w Pl jest to dostępne:baffled:
Poza tym ważne, by powietrze w sypialni dziecka było wówczas bardzo wilgotne. Ja zazwyczaj wieszam mokry ręcznik na zagłówku, albo w okolicy łóżka, zależy, czy u młodszej, czy u starszej:-) Zdrówka życzę dla synka oczywiście!
Moje zimno szaleje, ale skorzystałam z propozycji truskafffki i smaruję to cebulą więc jakoś żyję:baffled:

Patrysia
dzieci to chyba mają jakiś dodatkowy zmysł i wyczuwają, kiedy rodzice chcą pospać dłużej. U nas jest tak samo. Ilekroć chcę pospać, to Nela już o 5 rano coś chce, ale jak ja muszę wstać rano, to ona zawsze jeszcze śpi:baffled::-)
Życzę Ci, żeby wszystkie powody do zmartwień zniknęły:happy:

Kasiu
fajnie Cię znowu widzieć!:-) Wiesz jak jest...w kupie siła, bo kupy nikt nie ruszy;-):-D
Powiem Ci, że sama byłam zaskoczona, że tak szybko Nikusię przyjęli. Fakt, że jest najmłodsza w grupie, ale jaka zadowolona:-p

Kobietka zostań tutaj, to na pewno będzie Ci raźniej. Dziewczyny są super i każdemu zawsze pomogą. Życzę Ci powodzenia w staraniach o maluszka i zdrówka oczywiście:-)

Axarai powiem Ci, że ja przy drugiej cesarce myślałam, że będę się mało stresować, no bo już wiedziałam co i jak, ale doooopa....W TEN dzień bałam się jak nie wiem. Co prawda tylko do momentu, jak mnie rozcięli. Potem nerwy puściły. Teraz to już się boje, chociaż jeszcze tyle czasu.:eek:

Marta
faktycznie ta woda z sodą jest koszmarna. Ja piłam 4 cykle, zawsze od 1 dnia cyklu, do pozytywnego testu owulacyjnego. I cieszyłam się jak dziecko, kiedy owulka była np. w 9 dniu:-D Dasz radę na pewno. Jesteś tak przygotowana, że pewnie tylko jeden cykl będziesz mogła delektować się smakiem napoju sodowego:-)

Noemi
trzymam kciuki oczywiście za szybciutkie zafasolkowanie &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&:-)

Daria
dzięki za opinie w sprawie faworków! Na pewno wypróbuję:happy:

Pirania
adresik już Ci wysłałam. Jeśli mogę prosić, to prześlij mi to samo zdjęci również, tylko bez cenzury;-) Ogólnie, to póki co nie widzę czegoś bardzo niepokojącego. Cenzura jednak jakoś zaburza mi obraz pośladków:-p Piszesz, że kaja lubi leżeć na brzuszku z rozstawionymi nóżkami. To jest najlepszy dowód na to, że nie sprawia jej to żadnego problemu i jest wszystko ok. Chciałabym jednak zerknąć dokładniej na fotki;-)
Nie dziwię Ci się, że masz dość po wizycie u ciotki. Ja osobiście unikam towarzystwa ludzi, którzy za wszelka cenę próbują mi udowodnić, że źle wychowuję dzieci. Nie przejmuj się. Niektórzy tak mają, że muszą coś komuś przytknąć, żeby samych siebie dowartościować. Ty jesteś ich mamą i jesteś najlepsza dla swoich dzieci i wszystko co z nimi robisz też jest najlepsze. I nie pozwól by czyjeś gadanie wpędziło Cię w jakieś głupie myślenie....Zobaczysz, już nie długo Krzysiu Ci powie: "Wiesz mamusiu, Ty jesteś moja najlepsza mama";-) I nie ważne, co myślą inni. Chcesz dla nich jak najlepiej i tak też robisz. A jak się komuś nie podoba, to trudno....No....bo ja strasznie nie lubię takich sytuacji i aż mi się żal zrobiło, że tak chciałaś się zrelaksować, a tu taki zonk. Trzymaj się słońce:happy:

Truskafffka
dziękuję bardzo za podpowiedź z tą cebulą. Uwierz mi, że faktycznie przynosi mi to ulgę. Mam już tak usianą dolną wargę, że ledwo mogę mówić. Na prawdę pomogłaś mi bardzo:happy:

Czarna
może nie wielki, ale jednak. Tempka wciąż powyżej granicy....nadal trzymam &&&&&&&&&&&&&;-)

Mama
no nareszcie jesteś! I widzę, że w całkiem niezłej formie;-) Pozdrawiam:-)

Marzycielka
u mnie też dziś mąż obiad robił, bo ja zastrajkowałam;-):-)

Pozdrawiam Was wszystkie oczywiście i ściskam każdą z osobna.
Śpijcie dobrze i do jutra!

Magda, dzięki kochana za wszystkie słowa, które napisałaś, kochana jesteś! :-* Ja nawet nie opisałam Wam większości komentarzy a leciało ich pełno pod moim i Krzysia adresem ...i tak jak piszesz zalatywało stwierdzeniem, że źle wychowuję dzieci. Krzysiu jakoś źle się tam czuł i dawał znać, że chce już iść do domu. Chyba prędko nie wybiorę się już tam w odwiedziny. Wysłałam Ci mailem 4 nieocenzurowane fotki :-) Hahaha, ale się uśmiałam z tego jaką radość z powodu napoju sodowego sprawiały Ci wcześniejsze owulki ....no ale sama przyznaj, że było warto :-D

Marzycielko, dzięki kochana!

Szukałam jakiegoś posta i przez przypadek trafiłam na moment narodzin Kai, uzmysłowiłam sobie, że nie czytałam oznajmienia Mamy a potem tych wszystkich cudownych gratulacji :-), przeczytałam je i wzruszyłam się do łez, jesteście KOCHANE!
t4624.gif

Dobrej nocki i kolorowych snów!
t2230.gif

Ostatnia edycja:
Pirania dla synka, to i cały cykl bym piła ten cudowny napój, choć jeszcze dziś mnie odrzuca, jak sobie o nim pomyślę:oo::-)
Fotki obejrzałam, pupcia Kajusi jak malowana, myślę, że nie masz powodu do zmartwień. Więcej napiszę jutro w mailu, bo dziś już mnie łóżko wzywa;-)
A ciotka to niech se znajdzie inne zajęcie, niż wychowywanie cudzych dzieci:-p Ech...że też ludzie tak potrafią:eek: Mam nadzieję, że jutro (hmm....chyba już dziś;-)) będziesz miała lepszy dzień. :-)

Witam porannie...Niedzielnie.:)
Kociatka, Andziak
bardzo ładne imiona wybrałyście dla swoich syneczków:)
Mama fajne takie zakupy co?;)))) ja sie dziś muszę wybrać po wyprawkę dla Macka do szkoły...takie tam plastyczne rzeczy..bloki itp.
Mam całą , długa listę...
No i czeka nas dzis ikea...mieliśmy wczoraj jechac ale nie dałam rady....poł dnia na miescie mi sie zeszło.

Dobra dziewczynki dopijam kawke i ide sie pooooowoli ogarniac bo na 10 idziemy do Kosciola..Macius ma poświecenie plecaka szkolnego:)
Buziolce i Milego dnia

Aha dla spiochów....kawa
a%2Bchoco%2Bcaffe.jpg

reklama
dzien dobry wszystkim z rana :)
Pirahna nie przejmuj sie tym co ciotka gada moja nadia tez malo mowi teraz zaczela duzo powtarzac ale jest rok starsza zacznie kiedy bedzie chciala twoj synek pewnie tez :)
a ja myslalam ze w nocy sie zaczelo silne bole brzucha (az sie przerazilam porodu :-p)dziecko tak sie wierciło jak by sie wypychało na zewnatrz i bardzo to bolalo zwłaszcza tam na dole ;/ ale wstaje rano i nic nie boli nic mi nie jest a myślałam ze sie zaczęło bo z nadia tak w nocy mialam a rano pojechałam do szpitala;/
milej niedzieli dla wszystkich :)
filizanka-kawy-milutkiego-dnia.gif

Do góry