reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kinga- współczuję kaca , wiem jaki to ból też kiedyś sobie wypiłam sporo pomieszałam szampana z piwem i potem był mega kac z tego powiedziałam nigdy więcej , dobrze ,że obiad masz z głowy przynajmniej :tak: ,a i zadbał o Ciebie Michał mój M to mi na kaca zrobił kawę z cytryną i ból głowy przeszedł.

reklama
Hello!

Kasiu, no więc tak :-):

Alka Seltzer gold (2x1) do owulacji
Wiesiolek 1000 mg - kupiłabym coś innego w zamian o czym poniżej
cynk 50 mg (1x1) do owulacji
Potas 99 mg (1x1) do owulacji
Wit E 400 (1x1) cały cykl
Wit B-100 (1x1) cały cykl
Folic 400 (2x2) cały cykl, nie pić "w sąsiedztwie" napoju sodowego czy ASG
Napoj sodowy - nie trzeba pić jeśli zastąpi go ASG
Duphaston od 2 dpo przez 10 dni (2x1)

A teraz co do wiesiołka, podobno może on u niektórych kobiet przynieść odwrotny efekt od zamierzanego (zmniejszyć ilość EWCM) i Tamara z in-gender dużo bardziej poleca Flaxseed Oil Omega-3,6 & 9 Flaxseed Oil 1000 mg Flax Oil -120 softgels FREE UK POST | eBay łykany do owulacji, należy też wypijać bardzo dużo wody by polepszyć jakość EWCM.

Jeszcze link SWANSON FLAXSEED OIL 100kaps OMEGA 3-6-9 LNIANY (2598781367) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. dla naszych staraczek z PL :-)

Kinga, życzę by kac szybko się od Ciebie wyprowadził :-) Ja bardzo łatwo mam kaca i bardzo źle go znoszę więc jak tylko zapali się czerwona lampka przy piciu % to odpuszczam, od razu sobie przypominam kacowe wrażenia i ochota sama mija ;-)

Ostatnia edycja:
witam laseczki!
Dla mnie ten weekend to jakiś ciężki - wczoraj cały dzięń w delegacji - została mi tylko niedziela i znowu do pracy - tyle dobrego, że m. calutkie mieszkanie wysprzątał:tak::tak::tak:to dobrze, bo ja ostatnio nie mam siły - praca mnie wykacza.
Piersi mnie bolą całe od wczoraj, zrobiłam dzis test owulacyjny i owszem jest druga kreska, ale jak Piranha mówiła jeśli nie jest równie mocna jak kontrolna to nic nie znaczy i pewnie u mnie nic nie znaczy bo odkąd robię owulacyjne to ciągle miałam druga kreskę, więc u mnie to jakaś lipa z tymi owulacyjnymi - cały cykl mam drugą kreskę - teraz nawet taka widoczna jest, ale za mało, żeby uznać, że pozytywna:-(
Piranha:wstręciucha z tej ciotki - nie znoszę takich bab co komentują wszystko i wymagania maja niczym cesarzowa rosji. Jesteś wspaniała mama, a Miśka jest starsza od Krzysia i mówi tyle co nic - z tym, że ja byłam u logopedy i powiedziała, że mam się niczym nie martwic - jedne dzieci mówią mając 1,5 roku, inne zaczynają mówić w wieku 3 lat - rozwój dziecka to nie książka i są odstępstwa - trzeba cierpliwie czekać aż zaskoczy, a podobno ma zaskoczyć na pewno. Ja widzę postępy, ale powolutku, ale najważniejsze, że są - z tego co piszesz Krzyś tez mówi troszeczkę - jeszcze mu się buzia nie będzie zamykała!
mama: moja kumpela co ma duuuuży dom kupiła ta machinę i zadowolona - mówi, że sobie siedzi a to wszystko robi za nią:)
martuchaa: czego my mamy nie zniesiemy dla bąbli - dasz radę i napój sodowy wcisnąć dla osiągnięcia celu :-D
Kinga: współczuję kaca - jak ostatnio wlaam w siebie 2 litry piwa to też mnie suszyło następnego dnia i łeb pękał - starość nei radość:-p
Magda: Nikusia dzielna dziewczynka! super!
czarna: no i chyba coś z tego będzie, nie?:)) &&&&&&&&
natusia: gratuluję umowy!
patrysia: no to chyba rodzić będziesz niedługo?:) jak z Alankiem i Dominisiem było? ile po tym jak czop odszedł urodziłaś?
Andziak: ładne imię, mojemu m. też się Jedruś bardzo podoba jako imię
yes2.gif

Śmigamy do lasu pooddychac trochę, bo ciepło dziś, więc odezwę się jutro z pracy, jak zwykle!
miłej niedzieli dla wszystkich!

patrysia ja co rano wstaje to mi duzo tego czopu odchodzi i nic sie dalej nie rusza;p
u nas dzis taki upal ze masakra wczoraj 32 stopnie a dzis jeszcze gorzej;/
Andziak ja mam kolege Jedrka ale on nigdy sie nie przedstawia jedrzej czy jedrek tylko po ksywie bo sie wstydzi swojego imienia i znalam go z 5 lat i pod koniec dopiero zdradzil jak ma na imie :) nie ze mowie ze brzydkie imie czy cos tylko tak mi sie ta sytuacja z nim przypomniała:)co ja sie na męczyłam zeby sie dowiedzieć jak on ma na imie :-D

Ostatnia edycja:
Aga, dzięki kochana, pojęcia nie masz jak mnie to pocieszyło!
t4825.gif
A ta kreska testowa jest cały czas taka sama czy blednie albo ciemnieje z dnia na dzień? U mnie już zaraz po @ był widoczny cień kreski na teście owu, w sumie przez cały cykl coś tam zawsze się pojawiało na teście :-) Co się stało z Twoim wykresem?

Ostatnia edycja:
Marta i Piranha dziekuje bardzo. Wiedzialam ze na was moge liczyc. Wielkie buziaczki za to !!!!

Piranha
...Folic 400 (2x2) cały cykl, nie pić "w sąsiedztwie" napoju sodowego czy ASG...

ok, czyli sniadanko folic, a kolo poludnia ASG??? pozniej wieczorkiem folic a na dobranoc kolo 23 ASG????

Moze tak byc????

A i jeszcze przypomnialam sobie.... czy wode moge pic z cytrynka ( ta w Plynie)...czy musi byc cytryna???
Alez ja was zameczam....

Ostatnia edycja:
Kasiu, super plan co do Folica i ASG :tak: Co do napoju sodowego to podobno on bardzo gwałtownie podnosi pH, jest bardzo efektywny a przy okazji bezpieczny, ważne by nie przekroczyć podanych dawek ...więc chyba tuż przed starankami bym go piła :-) Co do wody z cytryną to chodzi o to by wyciskać sok z cytryny do wypijanej w dzień wody. Organizm wówczas zwiększa alkaliczność organizmu żeby zneutralizować kwas w soku.

Ostatnia edycja:
Martucha, podobno liczebność plemników Y jest największa pomiędzy 2 a 6 dniem powstrzymywania się od współżycia, przy czym 4 dnia ich liczba jest najwyższa, zatem najlepiej by było zadziałać po 4-dniowej wstrzemięźliwości :-)

My już po obiadku i idziemy niedługo na miasto :tak:
tak czytam wasze porady i powiem Wam ,że zielona z tego jestem np nie wiedziałam o tej wstrzemięźliwości przez 4 dni dobrze wiedzieć gdyby M chciał syna robić to mu powiem ,że 4 dni bez przytulanek
:tak:

reklama
Mnie dzisiaj trzepneło na sprzątanie :-) Sprzątam jak szalona zaczełam u chłopakó bo już nie wytrzymałam jak się od tygodnia ociągali ze sprzątaniem więc wpadła z workiem na śmieci :tak: i szuuuuuuuuuuu już jest czysto hehehe potem pranie po drodze zachaczyłom kuchnie teraz chwilka przerwy a potem łazienka i podłogi :happy: newet jeść mi się nie chce :laugh2: M wstawi za raz kurczaka i będzie pycha obiad hihhihihihihi

Chłopaki mnie omijają szerokim łukiem bo na co trafie to sprzątam a M się śmieje ze mnie że mi odbiło zamiast odpocząć przed tygodniem pracy to ja szaleje :happy:

Obserwacja cyklu - enpr.pl

Do góry