reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Dobrywieczor :-)

Nie bylo mnie 2 dni, a tu tyle czytania :szok:

Wczoraj wybralismy sie nad morze. fajnie bylo tylko troche wietrznie. ale mojemu starszemu to nie przeszkadzalo i wymoczyl sie wodzie :-D nawet mu tego zazdroscilam, bo u mnie niestety jeszcze @ gosci wiec moglam tylko nogi pomoczyc :wściekła/y:

a dzisiaj, jak to po weekendzie, trzeba bylo troche chatke ogarnac i kolejny dzien minal nawet nie wiem kiedy :confused:

Axarai ty szczesciaro nasza :-) to juz twoja ostatnia nocka i jutro przywitasz Adusie. Oj ale sie rozmarzylam... moze i ja kiedys bede mogla byc na twoim miejscu :-)

Czarna, a juz myslalam ze bedziemy ci gratulowac. glowka do gory nastepnym razem musi sie udac :tak:

ja musze czekac do nastepnego cyklu bo chcialabym zrobic troche przerwy po tym antybiotyku :-( ale jakos dam rade ;-)

Kate, Piranha zdjecia oczywiscie obejrzalam, dzieci macie cudasnie :-)

Daria to i ja zycze rozwiazania przed 13 albo po :happy2:

chyba mnie skleroza dopadla, bo juz nie wiem co napisac :sorry:

buzki dla was wszystkich :-)

pozdrawiam was

Natusiu nie bój się. Wiadomo, przypadki chodzą po ludziach....Ale weź się w końcu za siebie, bo tak jak pisałam wcześniej, po co później żałować? Będzie dobrze. To na pewno nic groźnego, ale lepiej żeby zdusić w zarodku. Powodzenia!

Czarodziejko
faktycznie tak jest, że jak ktoś ma parkę, to nikt nie pyta o trzecie...To chyba już taka nasza mentalność, że kompletna rodzina, to taka, gdzie są dzieci różnej płci. Oczywiście nie każdy tak myśli, ale chyba jednak większość.No i są ludzie, którzy bardziej interesują się cudzym życiem, niż swoim, a przecież każdy powód do plotek jest dobry....Ech...szkoda słów:blink:

Stres u mnie stresem ale tak naprawde to przypadlosc Bartka daje mi w kosc.Nawet nie wiecie ile to wymaga pracy wyjazdow biegania. Ale musze mam inne wyjscie.Dzieci do szkoly zawiesc musze wyszykowac potem odebrac a kazdy na inna godzine.

kate, szok, że wciąż w dobie tak nowoczesnych sprzętów zdarzają się jeszcze takie pomyłki na USG, ależ to musiał być szok :-) ...ale chyba to rzadkość.

natusia, super wykresik, zaciskam kciuki!!!

Czarna
, długa FL oznacza, że zarodek bez problemu zdąży się zagnieździć a progesteron jest zapewne dość wysoki, przyszły cykl będzie Twój :tak:

nullka, głowa do góry kochana bo za wcześnie jeszcze na betę :tak: Zarodek zagnieżdża się w przedziale 5-12 dpo (najczęściej 7-10 dpo) a hormon hCG zaczyna być wydzielany od około 1-2 dnia po implantacji zarodka, test z krwi może wykryć hCG dopiero 2-3 dni po implantacji więc łatwo policzyć, że jest po prostu za wcześnie :-) Wykres na razie masz śliczny i trzymam kciuki za happy end! Dużo zdrówka dla Antosia! A Axarai ma mój numer telefonu :-)

Kinga, wykres Czarnej nie wyglądał zbyt ciążowo ale nie chciałam tego pisać bo widziałam dużo mniej ciążowo wyglądające wykresy ciążowe ;-) Widać na wykresie spadek progesteronu w drugiej połowie FL co jest rzeczą normalną, nie widać drugiego skoku który wywołuje zwiększenie produkcji progesteronu po implantacji. Ale FL jest bardzo długa i na pewno niebawem się uda naszej koleżance zmajstrować ślicznego syneczka! :-)

Mama, ale chyba FL trwała u Ciebie około 13 dni więc super! A może pomyślisz kiedyś o HSG? ...no bo skoro była torbiel endometrialna to może jajowody są już niedrożne? Strasznie mnie męczy Twój przypadek kochana, tak bardzo bym chciała żeby te długie starania Twoje i Kingi nareszcie skończyły się spełnieniem marzeń. Byliśmy dziś z dzieciaczkami na spacerku i nie obraziłabym się gdyby taka ładna pogoda wytrwała do weekendu :-D ...a od dłuższego czasu weekendy są szare i deszczowe.

kobietka, warto zrobić w 3 dc LH, FSH, estradiol i testosteron a w 7 dpo progesteron i prolaktynę.

Daria, będę trzymać kciuki byś zdążyła przed 13-tym :-)

Andziak, dbaj o siebie kochana. Masz jakąś fotkę z USG?

Magda, w sumie racja, zupełnie nie pomyślałam o tych zaległościach w szkole :-), mam nadzieję, że jak synek skończy 3 latka to już będzie dzielniej znosił choroby ;-)

Czarodziejko, dzięki kochana! Z Kai się straszna śmieszka zrobiła ale ze spaniem w dzień jest nadal tragedia ...wciąż nie śpi a ja chciałabym zjeść kolację i się wykąpać w końcu ;-) Też kompletnie nie rozumiem takich ludzi a Twoja odpowiedź była rewelacyjna :tak:

Ostatnia edycja:
nullka, zapomniałam Ci napisać - cudny progesteron! Miałam dokładnie taki sam (prawie 18 ng/ml) w cyklu, w którym Kaja zamieszkała w moim brzuchu :-)

Ufff, Kaja przysnęła, uciekam się kąpać :-)

Ostatnia edycja:
Piraniu ja w sumie też tak nigdy nie myślałam, ale jakoś tak w maju, kiedy Nela po raz kolejny się rozchorowała, zadzwoniłam pożalić się mojej przyjaciółce z Pl, a ona mi na to "ciesz się,że teraz, a nie później". Na początku sobie pomyślałam, że se jaja ze mnie robi, ale później przyznałam jej rację. Jej syn nigdy nie chodził do przedszkola. Jest jedynakiem. Poszedł od razu do szkoły. Chorował tak często, że do 2 klasy miał ciągle nauczanie indywidualne. Ona już ledwo funkcjonowała. Ciągle tylko lekarze i wizyty nauczycielek w domu. Masakra. Oczywiście nie zawsze życie pisze taki straszny scenariusz. Są dzieci, takie jak np. ja byłam, które praktycznie nigdy nie chorują. Jak sobie jednak pomyślałam o niej, to chyba wolę, jak mi dziewczynki teraz, razem przez to przejdą. I choć serce mi się kraja ilekroć one chorują, to pocieszam się, że już niedługo będzie lepiej.;-)

Andzia
na prawdę nie dziwię się, że jesteś tym zmęczona. Trzymaj się.

Śpijcie dobrze dziewczyny!

witam z rana
Magda Ty masz synka na pewno, tej dziewczynie lekarka powiedziała, ze chłopiec w 12/13 tyg wg mnie to za wcześnie i wydaje mi sie, z tego co ona mówiła , ze zaznaczyła sobie chyba w karcie i pózniej juz nie sprawdzała tylko jej mówiła
Życze wszystkim miłego dnia !!!

Witam przed szkoła i przedszkolem :)
Kinga woow jaki skok- jestem pod wrażeniem i trzymam &&&&&&&&&&

Daria a u Ciebie co tam po nocce słychać? Dalej bez zmian?

Piranha dziękuję za słowa. Ja tak myślałam że trochę za wcześnie na bete ale przynajmniej wynik ostudzil moje emocje i nie testuje aż do piątku.
Tempka u mnie jeszcze ładna dziś- zobaczymy co będzie dalej.

Miłego dnia babeczki

Ja już myślami jestem z Axarai i Adusia. Czekam na wieści . Mimo pracy będę zaglądać.

Ostatnia edycja:
reklama
I ja Witam Wtorkowo:))))))
Maciejos wyprawiony do szkoły ...Tatuś go zawiózł..ja odbiorę:)
Małż mi mowił jak dzwonił, ze u Maciusia w klasie jest dziecko ktore tak płacze..po prostu nie chce chodzic do szkoły.....podejrzewam ze moze byc ono jeszcze nie dojrzale emocjonalnie aby byc w szkole...i załoze sie ze chodząc do przedszkola tyz plakało....wspołczuje rodzicom...
Nullko kochanie teraz mi sie przypomniało..pytałas mnie jakis czas temu jakie mamy ksiązki...firma Juka "Gra w Kolory" cały pakiet
gwk1_pudlo___1.png
A jak Twoj pierworodny? Jak jego rączka??? I jak w ogole w szkole mu sie podoba?

Do góry