kate, szok, że wciąż w dobie tak nowoczesnych sprzętów zdarzają się jeszcze takie pomyłki na USG, ależ to musiał być szok :-) ...ale chyba to rzadkość.
natusia, super wykresik, zaciskam kciuki!!!
Czarna, długa FL oznacza, że zarodek bez problemu zdąży się zagnieździć a progesteron jest zapewne dość wysoki, przyszły cykl będzie Twój
nullka, głowa do góry kochana bo za wcześnie jeszcze na betę

Zarodek zagnieżdża się w przedziale 5-12 dpo (najczęściej 7-10 dpo) a hormon hCG zaczyna być wydzielany od około 1-2 dnia po implantacji zarodka, test z krwi może wykryć hCG dopiero 2-3 dni po implantacji więc łatwo policzyć, że jest po prostu za wcześnie :-) Wykres na razie masz śliczny i trzymam kciuki za happy end! Dużo zdrówka dla Antosia! A Axarai ma mój numer telefonu :-)
Kinga, wykres Czarnej nie wyglądał zbyt ciążowo ale nie chciałam tego pisać bo widziałam dużo mniej ciążowo wyglądające wykresy ciążowe ;-) Widać na wykresie spadek progesteronu w drugiej połowie FL co jest rzeczą normalną, nie widać drugiego skoku który wywołuje zwiększenie produkcji progesteronu po implantacji. Ale FL jest bardzo długa i na pewno niebawem się uda naszej koleżance zmajstrować ślicznego syneczka! :-)
Mama, ale chyba FL trwała u Ciebie około 13 dni więc super! A może pomyślisz kiedyś o HSG? ...no bo skoro była torbiel endometrialna to może jajowody są już niedrożne? Strasznie mnie męczy Twój przypadek kochana, tak bardzo bym chciała żeby te długie starania Twoje i Kingi nareszcie skończyły się spełnieniem marzeń. Byliśmy dziś z dzieciaczkami na spacerku i nie obraziłabym się gdyby taka ładna pogoda wytrwała do weekendu

...a od dłuższego czasu weekendy są szare i deszczowe.
kobietka, warto zrobić w 3 dc LH, FSH, estradiol i testosteron a w 7 dpo progesteron i prolaktynę.
Daria, będę trzymać kciuki byś zdążyła przed 13-tym :-)
Andziak, dbaj o siebie kochana. Masz jakąś fotkę z USG?
Magda, w sumie racja, zupełnie nie pomyślałam o tych zaległościach w szkole :-), mam nadzieję, że jak synek skończy 3 latka to już będzie dzielniej znosił choroby ;-)
Czarodziejko, dzięki kochana! Z Kai się straszna śmieszka zrobiła ale ze spaniem w dzień jest nadal tragedia ...wciąż nie śpi a ja chciałabym zjeść kolację i się wykąpać w końcu ;-) Też kompletnie nie rozumiem takich ludzi a Twoja odpowiedź była rewelacyjna