reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Daria: wazne, że zupełnie nie przeszły, a póki są jest nadzieja, że rodzisz:)

ja się zmywam powoli z pracy do przedszkola i do domu...nareszcie ;-)

reklama
Daria, i jak tam ze skurczami, nasilają się znowu?

Mama, hop hop, gdzie jesteś?

Magda, ale będziesz mieć nadrabiania :-D

Kasiu, a Ty gdzie się podziewasz?

nullka, co to za zapis "wątpliwy" na wykresie, ja tu żadnych wątpliwości nie widzę :-D

Jestem po krótkiej przerwie ,a tu taaaaka produkcja
Piranha- masz rację , zatestuję w sobotę skoro piwko się kroi no i M kupił taką naleweczkę mi i szwagierce no i się śmiałam ,że może się okazać ,że trochę postoi :-)no ,ale jeszcze nic nie wiadomo w krzyżu boli jak na @ musiałam trochę poleżeć i przeszło.
Daria- trzymam mocno kciuki , pisz nam jak sytuacja na bierząco , przepraszam ,że ja z takim pytaniem bo tak piszesz z nami to znaczy ,że te skurcze są znośne puki co?Bo ja to sobie wyobrażam jako okropny ból te skurcze , może mam mylne pojęcie bo ja to miałam skurcze przy poronieniu ,ale takie lajtowe....a porodowe to sobie może demonizuję za bardzo to wszystko.Ja to w ogóle nie wiem jak poród przeżyje.
Nullka - kciuki za mocniejszą kreskę &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Jak mi się spać chce ludzie zieeeeew :)

skurcze teraz mam nieregularne ale dosc odczuwalne , na 18 mam przyjechać do szpitala to położna mnie zbada i zobaczymy czy sie rusza czy do domu mam isc :)

Jestem po krótkiej przerwie ,a tu taaaaka produkcja
Piranha- masz rację , zatestuję w sobotę skoro piwko się kroi no i M kupił taką naleweczkę mi i szwagierce no i się śmiałam ,że może się okazać ,że trochę postoi :-)no ,ale jeszcze nic nie wiadomo w krzyżu boli jak na @ musiałam trochę poleżeć i przeszło.
Daria- trzymam mocno kciuki , pisz nam jak sytuacja na bierząco , przepraszam ,że ja z takim pytaniem bo tak piszesz z nami to znaczy ,że te skurcze są znośne puki co?Bo ja to sobie wyobrażam jako okropny ból te skurcze , może mam mylne pojęcie bo ja to miałam skurcze przy poronieniu ,ale takie lajtowe....a porodowe to sobie może demonizuję za bardzo to wszystko.Ja to w ogóle nie wiem jak poród przeżyje.
Nullka - kciuki za mocniejszą kreskę &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Jak mi się spać chce ludzie zieeeeew :)

wiesz ten bol to jest dla mnie taki normalny a przy nadii jak podali mi oksytocyne to mowilam do meza ze chce gdzieś głową przywalić żeby nie czuć tego bólu :) a teraz sobie normalnie siedze i czekam;p ale to moze nie sa jeszcze te bole nie wiem sama ;/

Daria- no to zobaczymy co powie położna , taki normalny mówisz ? No ciekawe jak ja to zniosę bo dla Ciebie może być normalny ,a dla innej kobiety nieznośny zależy chyba od progu bólu ja mam bardzo bolesne @ takie ,że gryzę poduszkę więc jeśli ból porodowy jest silniejszy to będę się darła w niebogłosy:-D

czarodziejko dalam nr kate to dam jej znac :) jakby cos sie zaczelo;p
kobietka 22 pierwszy porod lekki nie byl ale szybki powiem ci ze dla mnie z produ zle wspominam tylko przebicie wod szycie i naciecie ;/ moj maz wspomina zle jak bylo slychac jak mi kosci sie rozchodzily;/ ale uwierz ze nie pamieta sie tego jak wyciągną dziecko;)ja nie mialam w ogole boli na @ a przy porodzie mialam tylko bole z krzyza i powiem ci ze bole z brzucha sa lepsze i delikatniejsze dla mnie bynajmniej :)
a i tak sobie mysle moze teraz to lepiej znosze bo duzo wysilku przy nadii mialam ale nie wiem czy to wplywa na to :)

reklama
No wiem wiem ,że jak już jest po to to wszystko odchodzi gdzieś w dal i człowiek się już tylko cieszy :-), ja to boi dudek i dlatego tak się zastanawiam jak to jest ,na pewno chciałabym sn ,ale mnie lekarz nastraszył to znaczy chodzi o to ,że ja mam szewską klatkę piersiową taką wklęsłą do środka i jeden lekarz mnie nastraszył cc ,że ucisk na płuca itd i ,że cc bym musiała mieć ,a drugi powiedział ,że nic podobnego i już teraz nie wiem jak to ze mną będzie:/ komu wierzyć.Bo wiem ,że przy porodzie liczy się oddychanie ,a ja już teraz przez tę klatkę łapię zadyszkę jak wchodzę po schodach.

Do góry