reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej babeczki.
Oj gorąco tu było wizde wczoraj :-)
Dziewczyny pamietajcie ze te paski do Ph musza byc do badania śluzu pochwy, Pirania mowila ze inne nie sa wiarygodne.

Trusia
no nie bylo juz nikogo. I co staraliscie sie? Najlepiej starac sie po takim pozytywnym tescie ok. 12 godzin i to z rana, wtedy plemniki sa najszybsze ;-) Starania 24-36 godzin pozniej moga juz zahaczyc o metode 0+12 na dziewczynke.

U mnie dziś megaśny skok. Oby to była dobra wróżba ;-)

Miłego dnia babeczki!

reklama
Krystianmartin czy to Ty jeste Agula18 na ovufriend? No poszybowała, fajnie, mam dobre przeczucia. Testowac mysle kolo 8 czerwca no chyba ze wczesniej przyjdzie @, a moze wykres skusi mnie do sikania troszke wczesniej ;-) Krystianmartin tak sobie mysle i mysle co u Ciebie moze byc przyczyna ze tak dlugo walczysz. Moze problem jest z zagniezdzeniem zarodka skoro ta Twoja tempka zwykle wysoko wysoko a potem ciach? Czy łykasz cos co mogloby pomoc w zagniezdzeniu zarodka? Pewnie tak ale tak kurde mysle co by Ci tu jeszcze doradzic...

No Elmo ale emocje:) pewnie jakiś męski plemniczek upolował jajeczko. Ekscytacja jakby dotyczyło to mnie samej:)
A ja rano wstałam z potwoornym bólem głowy i zapchanym nosem, chyba zatoki. Ledwie żyję
piękny dzień, pozdrawiam Was dziewczynki

Elmo tak to ja ta Agula he he. Wiesz brałam 2 cykle luteinę i nic. Moze to wiek, może stres, w koncu w sierpniu zaszłam w ciążę, tylko okazało się ze niestety to puste jajo płodowe... więc z zagnieżdżeniem nie ma problemu. Lekarz stwierdził, że super endometrium. Sama się zastanawiam... bo przytulalismy się w owu, przed owu, po owu i nic. Wyjawię że mam pewne malutkie nadzieje związane z tym cyklem, ale nie nastawiam się, po pierwsze 4 dni śluzu płodnego, więc plemniczki miałyby dobre warunki, po drugie ból owulacyjny był wcześniej niż skok tem czyli jest mozliwość, że przytulanki były na 3 dni przed owu... a po trzecie zapomniałam, że chcę zajść w ciąże przez komunię hehe
Elmo moje życie to ciągły stres a to jak wiesz nie sprzyja poczęciu. Jest jeszcze przede mną możliwość laparoskopii ale nie będę ryzykować kolejnym znieczuleniem ogólnym. Czas pogodzić się z faktem, że nie mogę juz mieć więcej dzieci.
Wiem, że gdybym teraz zaszła to byłby cud:-D. Teraz żyję Waszymi starankami i trzymam mocno kciuki.

elle nadziej u mnie szanse sa małe bo było prawie 5 dni przed owulacją. Prawie niemożliwe.
Polisia Ja tez nie trafiłabym O+12 bo cięzko mi wyłapać pik Lh a co mówic żeby dokładnie wyłapać jajeczkowanie. zreszta dalej nie wiem czy bol owulacyjny jest po owu czy przed a skok tempki po owu czy przed itd. za dużo niewiadomych.

A zapomniałam powiedzieć ze po staraniach nie mogłam zbic ph i włożyłam na ok 2 minuty tampon z cytryna aby troche sie zakwasić. nie wiem czy nie za szybko bo ok 10 minut po boboseksach. (tak więc jesli nie wybiłam wszystkich plemniczków to mało prawdopodobne aby którys była taki orzeł i przetrwał 5 dni)haha ale taki mnie stres dopadł jak zobaczyłam ph prawie 6 ze siup szybko tampon na chwilkę.:-)Świrnięta jestem

Milla
tak każdy zna swój organizm i wie mniej więcej co i jak. Ja takie miałam założenia powoli sie przybliżać. U mnie nnajwcześniej owulacja była w 14 dc dlatego na poczatku tylko do 11 dc są starania.A po dwóch chlopcach trzeba byc ostrożnym.

Zresztą wszędzie pisza ze na dziewczynke cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość. Dziewczyny z tego forum które wcześniej też planowały dziewczynkę również starały się przez kilka miesięcy a czasami nawet i dłużej.

Elmo tak ale megaśny skok, super , czekam czekam i trzymam kciuki

Ewelin widzę że masz podobną sytuację do mnie..... Powiedz czy macie jakieś proporcję do roztworu wodnego z cytryna, czy to czysty sok?

Ostatnia edycja:
Krystianmartin nie mow tak. Wlasnie ze bedzie Ci dane byc jeszcze mamuska po raz 3. Masz nie myslec ale i pozytywnie sie nastawiac ;-) Oj chcialabym zeby u Ciebie zaskoczylo, baaardzo bym chciala!
Ewelin wyglada na to ze u Ciebie owulka była wczoraj. A wiec 5 dni... &&&&& Wiesz co? Przyznam ze mnie tez smiech ogarnia na mysl o takich akcjach w lazience :-D z dwojga zlego to nie wiem czy nie wyszlo mi na zdrowie ze ten moj miernik sie zepsul bo gdybym zobaczyla w tej lazience 5 to chyba padlabym trupem. My wogole przed tą akcja mielismy takie smianie ze juz sie balam ze do niczego nie dojdzie. Jak M siedzial z tym lodem na jajkach a ja rozpylalam olejki eteryczne to powiedzial ze wcale sie nie zdziwi jak zaraz wyciagne walek do ciasta i kaze mu sie walnąc w glowe 3 razy bo to tez jest wskazane na chlopca :-D:-D:-D

reklama
Do góry