reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej dziewczyny.
Witam z rana.
Oczywiscie zatestowałam i nic, nawet cien ciania, ani nawet cien cienia tego cienia :-D Wiem wiem dzis dopiero 10 dpo. Ale to bylo silniejsze ode mnie. Wiara troszke opadła ale nadzieja jeszcze jest. Tak naprawde to zdałam sobie sprawe ze niby dlaczego mialoby mi sie udac za pierwszym razem? Dziewczyny tutaj staraja sie tak dlugo, tyle miesiecy. Musze i ja nauczyc sie pokory. Moze trzeba bedzie troche dluzej powalczyc. W kazdym badz razie Krystianmartin juz nigdy nie powiem Ci zebys sie wyluzowala i byla cierpliwa, obiejuje :tak:

Antosia tez mysle ze Twoj plan jest ok. Juz nie moge doczekac sie waszych staran :-)
Elle nawet nie mow o plazy, u nas leje nieustannie od kilku dni. Załamac sie mozna :-(
Onemoretime w dniu Twojego testowania bede miec 12 dpo. Kurde licze chociaz na cien cienia ale @ powinnam dostac kolo 08.06. nie wiem dokladnie bo u mnie faza lutealna bywa w granicach 12-14 a wiec rownie dobrze do czwartku moze małpiszon przyjsc.
Maran Ty to mnie zawsze sprowadzisz na ziemie :tak: Wiem wiem ze niby ten bolacy brzuch tez moze byc objawem ciazy ale kurde wczoraj to juz sie poddalam, tak mnie bolal caly wieczor ze co 5 min bylam w lazience pewna ze @ przyszla. Dzis boli ale juz troche inaczej, bardziej rwie dołem ale to juz chyba psycha mi siada :-D
Milla no nareszcie sie doczekalas, super. Bedziesz miec mase czasu na obserwacje, oby cykl szybko sie uregulowal. Teg Ci zycze!
Eden a co u Ciebie? Sprawy sie juz unormowaly?
Verita zdrówka zycze. I kciuki za nowy cykl!
Dziewczyny swieza porcja dla was &&&&&&&&&&&&& i mam nadzieje ze wasze w kolorze blue caly czas zacisniete!!!!

Milego dnia!

Ostatnia edycja:
reklama
Hej laseczki.
Elmo mówisz ze nawet cienia tego cienia nie widać hmm, :-D ty mnie zawsze rozweselisz z rana nawet tak pochmurnego;-) ale spoczko, spoczko cierpliwości kochana cierpliwości. A @ niech sie trzyma od nas z daleka bo inaczej trzeba będzie je pozamykać z Zoo.:tak:

Dziewczyny a czy wiecie na ktorej stronie Piranha opisywała swoje starania. bo bym chciała poczytać co tam ona wyprawiała aby mieć tą dziewuszkę. kiedys napewno o nich czytałam ale teraz dokładnie nie pamiętam i nawet nie mogę znaleźć stron gdzie o nich pisała. jak któraś wie proszę o nr stronki

eden właśnie a jak tam u Ciebie ?

Antosia mówisz ze będziesz do 13 z owulacja w 15 dniu? Ja chyba teraz tez zaczne się przybliżać, w tym cyklu kończe na 12

Piranho a ja mam jeszcze do Ciebie pytanko, gdybys nas czytała , oczywiście o nr stronki do twoich staranek i czy jak od razu po staraniach wkładamy ten tampon z limonka to nie wybijamy wszystkich plemniczków. Ja ze strachu siup od razy tampon jak widzę ze ph skacze do 6. Ale tak się zastanawiam czy to nie jest ph spermy. I czy tez tak miałas czy u Ciebie po starankach pomimow szytko ph było pomiędzy 4 a 5. Bo ja 2 dni po owulacji jak juz sluz byl kremowy i mogłam spradzic to ph to był 4,5. po tej limonce jestem taka sucah ze nawet nie mam sluzu. a jak wkładam ph metr do..pochwy to wyskakuje 6 a nawet wyżej. Nie wiem jak mierzyć ph sluzu jak go nie ma.

elle zazdroszcze tej plaży u nas ciągle leje

mila super że wreszcie się pojawiła. Może nasza małpa została przegoniona w twoje rejony haha
Verita zdrówka

Ostatnia edycja:
Witajcie
Elmo dziękuję za zrozumienie;-) Serio ta ciekawość jest czasami silniejsza od nas
Zaczęłaś cykl dzień przede mną a teraz obie jesteśmy 10 dpo i czekamy na cud:-D

Daria: termin mam na 25 stycznia:)
Elmo: spokojnie nie każdemu się te dwie kreski pokazują w 10dpo. Ja w końcu się naczekałam i to taki dar losu za długie czekanie na baby:-p hehe
Antosia: plan jest ok. powodzenia!:)
kristianmartin: doczekasz się - im dłużej się czeka, tym większa radość;)
Ewelin: a nie chcesz spróbować sylkiem obniżać PH tylko od razu ten tampon z limonką? Sylkiem może wolniej się obniża, ale masz większą szansę, ze nie wybijesz wszystkich żołnierzy, a tą limonką to możesz ich pokonać w 5 minut wszystkich:)

agagsm dzieki,dzięki, dzięki teraz potrzebujemy z elmo wsparcia
ewelin oby i tobie się udało, Ty chyba tak jak ja ileś dni przed owu się przytulałąś?
OneMore Time trzymam kciuki, oby ten czwartek był magiczny

można je powybijać? tą limonką? no to super ale antykoncepcja :) to na bank u mnie zerooo ze staranek ale przedwczoraj też się staraliśmy ale bez limonki
doczytałam takie coś apropo temperatur spadkowych, więc chyba się łapę co myślicie?TRZECIA TEMPERATURA WYŻSZA NIE SPEŁNIA WARUNKU 0,2 stopnia.

• by wyznaczyć okres niepłodności poowulacyjnej, trzecia wyższa temperatura musi być wyższa o 0,2 stopnia od linii podstawowej; jeśli warunku nie spełnia, należy czekać na czwartą wyższą temperaturę; czwarta warunku tego nie musi już spełniać, wystarczy, że znajdzie się nieco ponad linią.
  • przy okazji słowo na temat pierwszej wyższej temperatury; Rotzer pozwala uznać za skok temperaturę (co ważne, po szczycie śluzu!), która jest już o 0,05 stopnia wyższa od najwyższej z sześciu poprzedzających, niskich temperatur

Elmo kochana cierpliwości, mi test pozytywny wyszedł dopiero w dniu spodziewanego okresu, a wcześniej tak mnie brzuch na dole ciągnął
Agagsm jak się czujesz? Byłaś juź u lekarza, termin masz fajny na styczeń :)
Krystianmartin i za Ciebie kciuki wielkie trzymam:)

Ewelin nie pamietam gdzie Pirania opisywala starania ale nie kojarze aby stosowala tampon z limonka zaraz po staraniach tylko napewno sylk. Jesli chodzi o tampon z limonka to raczej dziewcznyny zapodawały na noc. Myslisz ze @ poszedl do Milli? :-D haha oby!!! Kiedy testujesz? Emocje rosną :tak:
Agagsm dzieki, masz racje tylko spokoj moze nas uratowac :tak:
Matik ten Twoj wykres jest jakis szalony i kompletnie nic mi nie mowi :-D ale trzymam &&& za Ciebie rowniez!

reklama
Do góry