reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
ja również dołączam się do życzeń dla solenizantki :rolleyes:

Jeżeli chodzi o tego Janasa to wpisałąm swoje dane ale te dni wyznaczone przez ten program są już po owu a w zasadzie na kilka dni przed okresem , a czy on pokazuje jaka płeć czy tylko płodność?

a czy zurawina na dziewczynkę 35 mg to nie za mało ?

witam wszystkich :)
ja na chwile brak czasu siostra u mnie jest :)
tak gratuluje wam dziewczyny wizyt i ten sam dzien porodu ;p ja sie nie moge doczekac swojej wizyty ale sie tez boje;/

czarna milan sliczny :)

Macy to jest chyba tak że po poronieniu strach jest większy i ciężko jest to przewalczyć, dlatego nie nastawiam się tak na daną płeć
Roszpunka
udanych wakacji
Krystianmartin wracaj do nas z fasolką, wszystkiego dobrego :)
No właśnie ja dołączam się do pytania Matik co do kalendarza Jonasa :)

meggie2205 czy ty brałaś te witaminy przed ciążą którą straciłaś? jeżeli to jest dla Ciebie nie wygodne nie odpowiadaj, pytam bo ja też miałam taką sytuację 2 razy ale nie brałam witamin które tu dziewczyny polecają min. b12 a działa przeciw poronnie

Ależ się rozpisałyście, chyba wieście Ewelin i elmo tak Was natchnęły! :D

Ewelin ja niby wiem, że b complex jest ok, ale też wiem, że w jakis pośredni sposób wpływa na progesteron, stąd zaczełam się zastanawiać...
ovu w trzech ostatnich miałam ok. 20-21 dnia, 1-2 dni po tescie pozytywnym ovu

Elmo niby wiem, że test ovu nie gwarantuje, zawsze ovu miałam ok. 20-21 dnia, przynajmniej w 3 poprzednich cyklach. Tak Pirania poratowałaby a tak to cóż czekam aż... w sumie nie wiem na co :D

Elle w takim razie czekam z Tob na cykl idealny :D

Agagsm no niby tak, ale tylko to zmieniłam dlatego się pytam, troszkę jestem zakręcona. Badania progesteronu powinnam zrobić w 7dpo a jak ovu nie było to w sumie nie wiem kiedy :D

Mamakaja czyli Ty wierzysz w tego jonasa? ja już nie wiem, tyle rzeczy :O

Roszpunka miło Cię widzieć, odpocznij kochana!

Krystianmartin baw sie dobrze!

a z tym moim cyklem to nawet myślałam by iść na monitoring, ale terminy są takie (prywatnie), że szybciej @ przyjdzie :p
co do temperatury, ja gdzieś czytałam, ze musi być w 3 dniach po ovu wyższa średnia niż w 3 dniach przed niekoniecznie o 0,2, ale z drugiej strony taki skok co ja mam to nie skok, więc dziwna sprawa.
To czekam na @,

Witam kochane !
Ja dzisiaj mam "beiganinę". A do tego wredna @ przyszła :crazy:

DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA ŻYCZONKA...
TAK DOBRZE MI ŻYCZYCIE ŻE NIE LIPIEC MUSI BYĆ OWOCNY...POPROSTU MUSI :-D:-D:-D

Matik nie ma problemu, przed ciążą którą straciłam nie brałam witaminy b complex, nie brałam calcium citrate, jedynie witaminy dla kobiet planujących ciążę, witaminę, żurawinę i kwas foliowy, wtedy postawiłam na dietę i zakwaszanie, moje myślenie później było takie czy ten lactovaginal nie uszkodził przypadkiem plemnika i nie wpłynęło to na stratę ciąży. U mnie prawdopodobną przyczyną była wada zarodka, myślę że nie mógł się rozwinąć. Chyba witaminki by na to nie wpłynęły, tak czasami się zdarza i nic tu nie pomoże niestety
A ja mam pytanko do Ciebie, bo też jesteś po przejściach czy te obawy z czasem maleją ? Ja coraz bardziej dojrzewam do staranek, ale nie jestem tak napalona jak wcześniej, raczej ostrożna bym powiedziała. Ale jak widzę małe dzieciaczki a zwłaszcza małe dziewczynki to taki żal we mnie wzbiera że się nie udało ....
Dorcia pewnie że będzie owocny chyba na chłopczyka łatwiej zaciążyć :)

reklama
U mnie właśnie rozpoczął się nowy cykl. Wredna @ przyszła przed chwilą.
Dorcia, to widzę że znowu zaczynamy w tym samym dniu kolejny cykl:-D
Krystianmartin udanego urlopu, oby Cię tam zapyliło:tak::-D
Wam wszystkim bardzo dziękuję że trzymałyście za mnie kciuki.
Wszystkim Wam kibicuję i życzę udanych wakacji;-)

Do góry