reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Jarzebinka ...jak tam ? zakupy udane? A w ogóle na jakim etapie sa twoje starania ?

Jeśli chodzi o tego linka z góry to mnie sie tam niestety nie zgadza :(.

a mnie nie pozostaje nic innego jak czekać przynajmniej do 1 listopada ...albo i dłużej na jakieś wieści

Ania .. tu masz linka z przetlumaczeniem...
Przetłumaczona wersja strony http://lunarium.co.uk/jonas.php:*
Medio nie ... w drguich rubrykach wpisujesz date domyslnego obliczenia poczecia.. i oblicza wszystlie mozliwe daty poczecia w roku..:-) i wtedy sprawdzasz kidey bylo poczete i czy sie zgadza;-)

Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale jeśli u mnie wyszło że 6 marca o godz 1:44 powinno byc zapłodnienie z którego wyjdzie dziewczynka, no to jedynie mogę stwierdzic że w tym dniu nie miałam zapłodnienia. Przy Marcinku wychodzi mi tylko data z końca wrzesnia lub końca października a mały został poczęty na początku października. Ta metoda jest podobna do tej twojaplodnosc.pl tylko trzeba wcelowac konkretnie w te trzy dni. Ja w żadnym przypadku nie strzeliłam, zresztą nie wierzę w żadne takie wyliczenia i tablice bo to mi się nie sprawdza. Natomiast metoda im dalej owulki dziewczynka, im bliżej chłopiec - sprawdzsiła mi się w 3 przypadkach, czyli u mnie w 100%. W żadnej innej metodzie mi sie tak nie sprawdziło, przewaznie jest na odwrót.

U mnie sie zgadza bo w tym miesiacach byli chlopcy poczeci:-D:-);-)
pozdrowinka:))))

Ania... to królewna bedzie dużą dziewczynka;-) Ojj Ty bidulko nadzwigasz sie;-) ale juz nie dlugo:sorry2: .. Buziaczki

Sylwia z tego co ja rozumiem to nie chodzi o cały miesiąc tylko własnie o konkretny dzień i nawet godzinę i jak planujesz dziecko określonej płci to musisz serduszkowac własnie tego dnia który Ci podaje ten kalendarz i tu musiały by się wypowiedzieć dziewczyny które w podanej dacie miały zapłodnienie.

Ania... ja az dokladnie nie wiem daty zapolodnienia:-) ale miesiac dany sie zgadza:-D Ale to tylko zabawa...bo nie wierze w te wyliczenia..;-) Zreszta tam tez pisze ze trzeba znac matki godzine urodzenia zeby to bylo wiarygodne..Ale najbardziej wiarygodna to sama natura;-) A co ma być to będzie:tak:
A w tej stronce "twoja plodnosc" mi sie nie zgadza:-)
Milej nocki wszystkim:-)

Sylwia z tego co ja rozumiem to nie chodzi o cały miesiąc tylko własnie o konkretny dzień i nawet godzinę i jak planujesz dziecko określonej płci to musisz serduszkowac własnie tego dnia który Ci podaje ten kalendarz i tu musiały by się wypowiedzieć dziewczyny które w podanej dacie miały zapłodnienie.
Ania.. mi sie tez tak wydaje... że danego dnia i o danej godzinie trzeba seduszkowac..ale co jesli wtedy nawet TYCH dni nie bedzie..np.. bedzie wtedy @@@:szok::-D jakies to pokrecone:rofl2:

reklama
Jarzebinka ...jak tam ? zakupy udane? A w ogóle na jakim etapie sa twoje starania ?

zakupy udane - dywanik i pojemniki juz są, teściu dzwonił,że łóżeczko i komoda do połowy listopada też będą gotowe, więc super :tak: .... przynajmniej jeden pokoik będie umeblowany na dzień dobry ........ :tak:

a staranka, na chwile obecną juz po tym najlepszym okresie, teraz pozostaje tylko oczekiwanie gdzieś do 10/11 listopada, i wszystko będzie jasne .................... :tak::-D:tak:

miłego :rofl2:

Do góry