reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Agnieszka.. ja robilam w 3 cyklach testy.. ale robilam ostatnio 2 x dziennie .. i np.. do poludnia mi wyszedl watpliwy.. taka kreska ino ino.. ale juz po poludniu normalna.. na 2 dzien do poludnia byla tez gruba kreska ..ale juz wieczorem ino ino.. Wiec warto robic 2 x te testy.. Bo i na instrukcji pisze ze owulka moze sie pojawic od 24.. do chyba 48 h po pozytywnym tescie..
Ale niechce sie sie wymądrzać ..może któraś z dziewczyn bedzie lepiej wiedziala;-)

reklama
Sylwia75 a Ty jak rodziłaś swoje drugie dziecko przed czy po terminie, wcześniej niż pierwsze i czy było krócej, inaczej napisz mi jakie były róznice proszę.

Medio .. pierwsze urodzilam w 17 dniu po terminie mialam termin na 15 maja.. urodzil sie po prowokcji 1 czerwca.. z drugim mialam termin na 13 marca.. poszlam w termin do lekarza powiedzial ze moze urodze w tygodniu jak nie kazal mi przyjsc z tydzien ... byl pamietam dokladnie 19 marca. poszlam i bylam nastawiona jak i przy pierwszym ze mi kaze przyjsc za tydzien znow i sie tak nastawilam ..ale zaskoczyl mnie i kazal mi jechac na drugi dzien do szpitla juz ze skierowaniem..pobeczalam sie .. poszlam od niego prosto do mojej babci na impreze imieninowa.. pojadlam ile sie da:)) Ale nie moglam zniesc ze mam isc znow do szpitala i czekac.. cos okropnego.. wiec poszlam poskakac po schodach.. nie bylo to za madre ale tak niechcialam czekac w tym szpitalu.. mama uslyszala..dostalo mi sie .. ale poszlam do pokoju i poskakalam jeszcze w miejscu:) no i o 4 nad ranem zaczelo mnie brac:) pojechalam ok.11 i o 14.15 ...20 marca bylo juz po wszystkim:)) waga 4400.. i 58:)) wiec urodzil sie w 8 dniu po treminie;)
Sam porod trwal o wiele szybciej... przy drugim..przebili mi pecherz i po 1h 40 min.. bylo po wszystkim..te bardzo mocne skurcze trwaly krotko .. a te wczesniejsze smialo mozna bylo wytrzymac;) bo przy pierwszym jak mnie podlaczyli do kroplowki o 7 rano.. to meczylam sie strasznie do 15.40 ...
Kochana bedzie dobrze..glowa do gory;-)

Ostatnia edycja:
Medio nic się nie martw ...każdy poród inny a kolejne łatwiejsze. Ja Pierwszego synusia rodziłam 17 godzin...najpierw miałam skurcze a nie było rozwarcia a jak już rozwarcie było to skurcze zanikły....oj łatwo nie było....więc do drugiego porodu szłam niezbyt uśmiechnięta...rodziłam 1,5 godzinki a jak pół godziny przed końcem położna powiedziała ze zaraz kończymy to nie wierzyłam myślałam , że to po to żeby mi dodać sił i wiary...Ten poród wspominam bardzo dobrze...więc głowa do góry :)

Aniu załoze wykres tylko z mierzeniem temp nie jest mi łatwo...ale jak w tym cyklu nie wyjdzie to następny napewno spędzę na 28 dni :tak:;-)

MUSZĘ SIĘ wam pochwalić . Mój Tomuś zaczął dzisiaj chodzić :) wczoraj zrobił kilka kroków a dzisiaj postanowił sobie już spacerować po mieszkaniu...Normalnie skakałam z radości :):-D:-D:-D

Jutro 10.30 monitoring :) no i zobaczymy ;-)

A ja mam jeszcze pytanie co do siebie do ANI powiedz mi kochanie czy sluz po owulce odrazu jest biaolawy, tzn chodzi mi o to czy dzien po owulce moze być jeszcze śluz przejzroczysty czy raczej juz biały?:sorry2:

Jesli chodzi o śluz to wyczytałam w jakiejś broszurce że zmiana śluzu oznacza koniec owulki, więc może jak masz jeszcze przeźroczysty to może byc znak ze owulka jeszcze trwa i powoli zmierza do końca bo faktycznie nie ma reguły że ona trwa dokładnie dobę. U mnie tak było że śluz super płodny pojawił się w południę ok 16 miałam ból owulacyjny. Na drugi dzień śluz był jeszcze połodny rano ale po południu zrobił się biały. Dlatego ja przypuszczam że miałam owulkę z 14 na 15dc. Test owulacyjny dodatni miała w 14 i 15dc a tempka spadła w 15dc.
Agnieszka a co do testów to nie ma ta laska broszurki? Bo mi cos się kojarzy że jak testowa jest ciemniejsza od kontrolnej to jest błędny test. U mnie testy dodatnie pokazywały się przez dwa dnio u Sylwi też tak się pokazują a co do dnia owulki to trzeba patrzec na inne objawy np śluz, ból owulacyjny, tempka, szyjka...

Kicia
jasne że 6 dzień może być nawet 7 i 8 byle przed owulką, więc zakładaj wykres wtedy może wspólnymi siłami cos zadziałamy.

Anufifi Ty sie nie ociagaj tylko maluj ten wykres coby było widomo co u Ciebie się dizeje. Przeciez oprócz tempki możesz tam zaznaczac śluz ( wręcz powinnaś) zapisywac wyniki testów jesli stosujesz pisac notatki czy masz np ból owulacyjny no i monitoring zaznaczyć wraz z danymi o pęcherzyku więc do dzieła kobieto! Brawo dla Tomusia, to teraz bedziesz miała troszkę przerąbane......jak to było fajnie jak mój Marcinek jeszcze nie chodził.....bo terz to nie chodzi tylko ciągle biega i włazi gdzie tylko może....

Obraz001-2.jpg
wol_error.gif
Ten obrazek jest przeskalowany. Kliknij tu, żeby zobaczyć oryginał (1024x768, 595KB).
Obraz002-2.jpg

MOJA ZIMAAAAAAAAAAAAA

dzien dobry.....
Widzicie ta zime u mnie...

pozdrawiammm

Jarzębinko a nie masz ochoty na monitoring?

w styczniu ide na kontrolna wizyte do gina i jakby co to wtedy porozmawiam z nim na ten temat :tak:

chodzi jej o to czy jezeli robila test owulacyjny w srode i na nim byly dwie kreski ta testowa to nawet mocniejsza od kontrolnej a na drugi dzien znowu zrobila test czyli w czwartek i znow tak samo testowa mocniejsz od kontrolnej to owulki jeszcze niebylo czy mogla juz byc:confused:w środe czy jak cos to w czwartek chodzi o to czy moga wyjsc dwie kreski jezeli jest po owulce?

na moich testach jest napisane,że po pozytywnym wyniku owulka będzie w granicach 24-48 godzin, a po owulce to raczej juz II sie nie pokazują :no:

MUSZĘ SIĘ wam pochwalić . Mój Tomuś zaczął dzisiaj chodzić :) wczoraj zrobił kilka kroków a dzisiaj postanowił sobie już spacerować po mieszkaniu...Normalnie skakałam z radości :):-D:-D:-D

Jutro 10.30 monitoring :) no i zobaczymy ;-)

gratki dla małego wędrowca i czekamy na info po monitoringu :tak:

witam w sobotę :tak: i życze miłego dnia :tak::-D;-)

WITAM WSZYSTKICH SOBOTNIO;-):-)
dziekuje kazdej z dziewczyn z osoban za odpowiedż na moje pytanie;-):tak:
Anuffi to czekam na wiadomosc co tam dzisiaj sie dowiesz...:-)
Aniu wiesz pytalam o śluz bo u mnie sytuacja sie chyba wyjasniła wczoraj czyli w piatek o 23 w nocu mialam rwanie brzucha, kłócie w jajnikach i nawet nieoglam usiasc na pupie bo tak mnie bolalo jak siadalam jakbym na igłe siadała trwalo to jakies 15min, wiec chyba to był ból owulacyjny:happy: ale powiem Ci ze myslalam ze owulke mialam wczesniej w czwartek bo sadzac po sluzie to go najwiecej bylo wtedy przejzroczysty i duzo, i az troche sie przestraszylam bo serduchowanie bylo w srode rano:baffled: jezeli faktycznie to wczoraj to byla owulka a tak mi to wyglada to u mnie bylo tak w srode o 7rano serduchowanie a w piatek o 23w nocy owulka czyli sa to dwie doby plus 16godzin 48+16=64 godziny przed owulka bylo przytulanka :tak: więc jednak wyszło troche więcej niz 2,5 dnia ;-) zastanawiam sie czemu to u mnie nie idzie w parze sluz z bolem owulacyjnym:baffled: wczoraj tez byl przezroczysty ale juz nie tak duzo jak w czwartek , powidz mi Aniu czy dobrze to wszystko sobie tłumacze:confused: bo co do monitoringu to by się zgadzalo ale hm ten śluz mnie zastanawia..... A jak Ty sie czujesz kochana? ;-)

Rubik rozumiem Twoje rozczarowania brakiem ciązy ale przy planowaniach na dziewczynek to niestety trwa Ania miala wielkie szczeście ze sie jej udalo za pierwszym razem widocznie sa bardzo plodni z męzem ;-) niewiem ja jeszcze mam siłe bo pragienie córki jest u mnie duze ale niewiem ile jeszcze wytrzymam:rofl2:... ale skoro kochalas sie przed owulka i w owulke to jest szansa na dziewczynke bo plemniczki z dziewczynkami juz tam czekaly i mozne bedzie dziewczynka masz 50/50 wiec zawsze nadzieja jest;-):tak::tak:

pozdrawiam wszystkich

reklama
Do góry