krystianmartin
Fanka BB :)
Mar-chew jaka śliczna fasolka. GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
czyli szkoda, że nie masz USG w tym samym dniu co planowane serducho by móc ewentualnie zmienić strategię :-) Na podstawie USG będzie można stwierdzić kiedy mniej więcej będzie owulka więc szkoda, że nie masz USG trochę wcześniej. Wydaje mi się, że lepiej by jednak działania były po śnie M, już nie ważne czy rano czy nie. Zacznij może testować za 2-3 dni częściej a w rejonie spodziewanego piku LH rób testy co 4 godziny, będziemy na bieżąco kombinować co i jak żeby z tego była niebieska wyprawka za niecałe 9 miesięcy :-) Łykaj z M w rejonie owulki potas (masz go?) i zacznij dbać o wysoki poziom glukozy w krwi, polecam też syrop Guajazyl w rejonie owulki na EWCM i wzrost pH, oczywiście lepiej wcześniej przetestować jego wpływ na pH. Wykres wygląda super, tempka spada co znaczy, że estrogeny rosną (a produkują je rosnące pęcherzyki) i endo tyje :-)
). Norma na Twoim wyniku dotyczy po prostu przebycia owulacji, progesteron > 3 ng/ml potwierdza owulkę ale < 10 ng/ml wskazuje na niewydolność ciałka żółtego - wówczas utrudnione jest i zajście w ciążę i jej utrzymanie, najlepiej gdy progesteron jest > 15 ng/ml. Co do planowania dziewczynki to bardziej chodzi o to by nasz naturalny progesteron był wysoki (pomaga tu np. B-100), zwłaszcza w fazie folikularnej (stąd sprzyja córeczce sytuacja gdy tempki w pierwszej fazie są wyższe jak w poprzednich cyklach, u mnie tak właśnie było, synkowi sprzyja sytuacja gdy tempki w FF są niższe w porównaniu do poprzednich cykli (a więc jest większa przewaga estrogenu).
ślicznie ten groszek wygląda!! 

Potas zamowilam wczoraj Potassium 99 mg 100 Caplets | Mineral Products | Puritan's Pride taki dokladnie. I mamy go brac obydwoje tak ? Myslalam, ze tylko ja, ale dobrze wiedziec w takim razie
w okresie owu czyli od poniedzialku po 1 dziennie ? ( mam nadzieje ze dojdzie juz ). A Ł. ma brac potas tylko w okresie mojej owu i po skonczyc, czy brac caly czas ?