reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Marchew no super! gratulacje! :) a koleżanka to chyba w occzach wyczytała co? :)

Elmo dzięki za pamięć, czuję się nieźle, piersi mnie bolą od jakiś 1,5 tygodnia i w sumie tyle. Ruchów nie czuje niestety co sprawia, że zaczynam się nakręcać, bo w kółko ktoś mowi, że drugiej ciązy to szybciej a na kwietniówkach to chyba już wszystkie czują, co aż niemożliwe mi się wydaje, no ale im więcej czytam tym no wiesz.... niby wiem, że to indywidualna sprawa i w ogóle, ale.... oby do 5.11

Nuuuska, Kaja mnie rozpraszała i poprzesuwało mi się o jeden dzień - miało być: szkoda, że serducho we wtorek a USG w środę :-D czyli szkoda, że nie masz USG w tym samym dniu co planowane serducho by móc ewentualnie zmienić strategię :-) Na podstawie USG będzie można stwierdzić kiedy mniej więcej będzie owulka więc szkoda, że nie masz USG trochę wcześniej. Wydaje mi się, że lepiej by jednak działania były po śnie M, już nie ważne czy rano czy nie. Zacznij może testować za 2-3 dni częściej a w rejonie spodziewanego piku LH rób testy co 4 godziny, będziemy na bieżąco kombinować co i jak żeby z tego była niebieska wyprawka za niecałe 9 miesięcy :-) Łykaj z M w rejonie owulki potas (masz go?) i zacznij dbać o wysoki poziom glukozy w krwi, polecam też syrop Guajazyl w rejonie owulki na EWCM i wzrost pH, oczywiście lepiej wcześniej przetestować jego wpływ na pH. Wykres wygląda super, tempka spada co znaczy, że estrogeny rosną (a produkują je rosnące pęcherzyki) i endo tyje :-)

Krystianmartin, no to super, na pewno zdążymy znaleźć kolejne aktualne ogłoszenia, będę szukać i podsyłać linki na PW :tak:

Dorcia, robiłam dziś czystki i zaznaczając ogrom załączników do usunięcia zapomniałam odhaczyć to zdjęcie, zamieszczę potem raz jeszcze i dorzucę inne fotki :-)

Annette, progesteron najlepiej gdy wynosi minimum 15 ng/ml, poniżej 10 oznacza niewydolność ciałka żółtego a Twój wynik jest bliski tego. Ja bym jednak powtórzyła badanie by się upewnić, progesteron wydzielany jest impulsowo i za chwilę mógł być dużo wyższy. Luteina i Duphaston są na receptę ale ja uzbierałam sobie spory zapas (starczył na starania i kilka tygodni ciąży) z różnych forumowych sprzedaży ;-)(wiadomo, wizyta nawet tylko po receptę, kosztuje jak to wizyta, w każdym razie tam gdzie ja chodziłam do lekarza, a już wystarczająco rujnowały mnie finansowo suplementy :-D). Norma na Twoim wyniku dotyczy po prostu przebycia owulacji, progesteron > 3 ng/ml potwierdza owulkę ale < 10 ng/ml wskazuje na niewydolność ciałka żółtego - wówczas utrudnione jest i zajście w ciążę i jej utrzymanie, najlepiej gdy progesteron jest > 15 ng/ml. Co do planowania dziewczynki to bardziej chodzi o to by nasz naturalny progesteron był wysoki (pomaga tu np. B-100), zwłaszcza w fazie folikularnej (stąd sprzyja córeczce sytuacja gdy tempki w pierwszej fazie są wyższe jak w poprzednich cyklach, u mnie tak właśnie było, synkowi sprzyja sytuacja gdy tempki w FF są niższe w porównaniu do poprzednich cykli (a więc jest większa przewaga estrogenu).

Marchew
, piękna fasoleczka w bardzo ładnym okrągłym pęcherzyku, pęcherzyk Kai na pierwszym USG był okropnie spłaszczony co mnie potwornie martwiło, na szczęście na kolejnym USG był już ładny, okrągły. GRATULUJĘ!!!

Marchew-ka :-):tak: ślicznie ten groszek wygląda!!

Ach...już nie mogę się doczekać mojej wizyty.

A...jeszcze chciałam dodać że ponoć przy kolejnych ciążach szybciej brzuszek widać. Nie wiem ile w tym prawdy:happy:

:-) udanego weekendu dziewczynki.

Viedzmo, to prawda, przy drugiej ciąży szybciej widać brzuszek i szybciej czuć ruchy dzidzi, tak przynajmniej było w moim przypadku.
Piranho, dziękuję za odpowiedź, idę w poniedziałek do lekarza, niech się wypowie. Ja mam wizyty bezpłatne bo mi firma wykupiła pakiet w prywatnej przychodni więc korzystam do woli :-)

marchew piekna fasolcia :-) gratuluje kochana raz jeszcze :*

krystianmartin ach kurcze, szkoda :/ bede przeszukiwac w wolnym czasie ogloszenia, moze natkne sie na aktulane to od razu wkleje :tak:

Elmo ach no czyli juz wiem, ze to nie moje urojenia, na razie pije sode 3x dziennie, od jutra chce zwiekszyc do 5-6 w ciazu dnia + soda do srodka. Dziekuje :*

piranha tak, wiem, ze szkoda ze nie wczesniej :/ No ale ciesze sie, ze w ogole jest bo do tej pory nie bazowalam tylko na testach. Niestety ta lekarka jest u Nas tylko raz w tygodniu, wiec nawet jeslibym chciala nie mam jak tego pogodzic :-( Po snie Ł. czyli wieczorem, ja mam ten tydzien na II zmiane, po 20 jestem w domu, od listopada Ł. wraca juz na normalne zmiany, ale wtedy juz bedzie po ptokach. Najwyzej przyda sie to na nastepny cykl ( choc oczywiscie byloby super gdyby go nie bylo :) ) takze serduszka beda wieczorkiem niestety. Za 2 dni czyli od poniedzialku, oki, teraz testuje 2x dziennie o 13 i 20 :happy: Potas zamowilam wczoraj Potassium 99 mg 100 Caplets | Mineral Products | Puritan's Pride taki dokladnie. I mamy go brac obydwoje tak ? Myslalam, ze tylko ja, ale dobrze wiedziec w takim razie :tak: w okresie owu czyli od poniedzialku po 1 dziennie ? ( mam nadzieje ze dojdzie juz ). A Ł. ma brac potas tylko w okresie mojej owu i po skonczyc, czy brac caly czas ?
Niech to moje endo tyle ile chce - jemu wybacze :-D

Ostatnia edycja:
Elmoleci pomału :) wkur.. Jestem tylko, ze mi w końcu szwu nie założyli w czwartek. Na czczo 4 godziny czekania i powiedzieli, ze przeżywają na środę bo strasznie dużo emergency przypadków mieli a ta babka która jest podobno najlepsza w tym szewie jest niedostepna już! Poplakalam sie jak nie wiem! Tyle kombiniwania, mama specjalnie z Pl przyleciała i w środę miała wracać, mąż wolne wziął.... Ale na szczęście mama może dłużej zostać więc już mi trochę przeszło. Ale znowu z drugiej strony już bym była po a tak ten sam stres i noc przed nieprzespana po raz kolejny. No ale skoro ona jest najlepsza to wole na nią poczekać!
Polisia ja od kilku dni czuje małego ale nie są to kopniaki tylko takie przelewanie sie. Szczególnie w nocy. Kilka razy sie przez to obudzilam bo mi tak sie wypiol i na pecherz naciskał. U mnie i tak tym razem późno z tymi ruchami bo w pierwszej ciazy już w 13 tyg sie zaczęło!
Sorki za błędy ale pisze z iPhone i on koniecznie chce wszystko poprawiać po swojemu!!!

Marchew pisalam juz tym wczesniej. Szyjka sie ciut skrocila ale nie ma tragedii. Babeczka chciała mnie co tydzien badać i powiedziałam, ze lepiej czułabym sie ze szwem i sie zgodziła. Mój gin z Polski i ten tutaj prywatnie co chodzę tez powiedzieli zeby ich namawiać do szwu.
piekna fasoleczka sobie u Ciebie rośnie!

Ostatnia edycja:
reklama
Elmo ja też mam czasami taki nacisk na krocze i tez się nad nim zastanawiałam ale byłam wtedy u lekarza i on mówił ze wszystko spoko a szyjka zamknięta. Może to po prostu takie odczucie mamy. W poniedziałek pewnie jak lekarz powie że ok to się uspokoisz.
polisia ale ten czas leci u Ciebie już 16-sty tydz. ja pierwszy taki mocny ruch odczułam w 16 stym ale lekarz moj tez był tym zdziwiony że tak wczesnie. nie martw sie niedługo dzidzia zacznie kopać.;-)

piranha ja tez skałdam zażalenie, ne widzę twojej córeczki

marchew
cudna fasoleczka.

Do góry