Nuuuska, Kaja mnie rozpraszała i poprzesuwało mi się o jeden dzień - miało być: szkoda, że serducho we wtorek a USG w środę

czyli szkoda, że nie masz USG w tym samym dniu co planowane serducho by móc ewentualnie zmienić strategię :-) Na podstawie USG będzie można stwierdzić kiedy mniej więcej będzie owulka więc szkoda, że nie masz USG trochę wcześniej. Wydaje mi się, że lepiej by jednak działania były po śnie M, już nie ważne czy rano czy nie. Zacznij może testować za 2-3 dni częściej a w rejonie spodziewanego piku LH rób testy co 4 godziny, będziemy na bieżąco kombinować co i jak żeby z tego była niebieska wyprawka za niecałe 9 miesięcy :-) Łykaj z M w rejonie owulki potas (masz go?) i zacznij dbać o wysoki poziom glukozy w krwi, polecam też syrop Guajazyl w rejonie owulki na EWCM i wzrost pH, oczywiście lepiej wcześniej przetestować jego wpływ na pH. Wykres wygląda super, tempka spada co znaczy, że estrogeny rosną (a produkują je rosnące pęcherzyki) i endo tyje :-)
Krystianmartin, no to super, na pewno zdążymy znaleźć kolejne aktualne ogłoszenia, będę szukać i podsyłać linki na PW
Dorcia, robiłam dziś czystki i zaznaczając ogrom załączników do usunięcia zapomniałam odhaczyć to zdjęcie, zamieszczę potem raz jeszcze i dorzucę inne fotki :-)
Annette, progesteron najlepiej gdy wynosi minimum 15 ng/ml, poniżej 10 oznacza niewydolność ciałka żółtego a Twój wynik jest bliski tego. Ja bym jednak powtórzyła badanie by się upewnić, progesteron wydzielany jest impulsowo i za chwilę mógł być dużo wyższy. Luteina i Duphaston są na receptę ale ja uzbierałam sobie spory zapas (starczył na starania i kilka tygodni ciąży) z różnych forumowych sprzedaży ;-)(wiadomo, wizyta nawet tylko po receptę, kosztuje jak to wizyta, w każdym razie tam gdzie ja chodziłam do lekarza, a już wystarczająco rujnowały mnie finansowo suplementy

). Norma na Twoim wyniku dotyczy po prostu przebycia owulacji, progesteron > 3 ng/ml potwierdza owulkę ale < 10 ng/ml wskazuje na niewydolność ciałka żółtego - wówczas utrudnione jest i zajście w ciążę i jej utrzymanie, najlepiej gdy progesteron jest > 15 ng/ml. Co do planowania dziewczynki to bardziej chodzi o to by nasz naturalny progesteron był wysoki (pomaga tu np. B-100), zwłaszcza w fazie folikularnej (stąd sprzyja córeczce sytuacja gdy tempki w pierwszej fazie są wyższe jak w poprzednich cyklach, u mnie tak właśnie było, synkowi sprzyja sytuacja gdy tempki w FF są niższe w porównaniu do poprzednich cykli (a więc jest większa przewaga estrogenu).
Marchew, piękna fasoleczka w bardzo ładnym okrągłym pęcherzyku, pęcherzyk Kai na pierwszym USG był okropnie spłaszczony co mnie potwornie martwiło, na szczęście na kolejnym USG był już ładny, okrągły. GRATULUJĘ!!!