reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

lilly, ja tam bym kupiła Femibion no bo sama tak zrobiłam wiedząc, że wielu lekarzy zaleca tylko kwas foliowy :-D

zakręcona, w żadnym wypadku nie odstawiaj teraz B-Complexu bo może prolaktyna podskoczyć w górę, witaminy C też bym nie odstawiała.

Nuuuśka, super, że będziesz łykać te suplementy, przeczytaj ile dobrego robi L-arginina:

Suplementacja L-argininy powoduje liczniejszy wzrost komórek jajowych u kobiet o niskim poziomie gonadotropin. Poprawia także odpowiedź jajników i macicy na leczenie hormonem folikulotropowym oraz szybkość uzyskania ciąży u kobiet, które słabo reagują na standardową terapię gonadotropinami. U takich kobiet zasadne jest używanie nawet kilkunastu gram L-argininy na dobę. L-arginina w ilości 3 g dziennie ma także pozytywny wpływ na wewnątrzmaciczne zahamowanie wzrostu płodu, poprzez zmniejszanie ryzyka powstawania stresu oksydacyjnego.

Z kolei witamina E (nie bez powodu nazywana witamina płodności :-)) i koenzym Q10 poprawią jakość owulacji, endo i ułatwią cośkowi implantację ...niestety wszystko to chemia :-) Te suplementy możesz zacząć łykać jak tylko do Ciebie dotrą, nie musisz czekać na kolejny cykl. Jak dasz radę to dorzuć jeszcze B-Complex B-100. Myślę, że pierwsze serducho warto zaaranżować w 6 dc :-D Możesz sprawdzić od razy prolaktynę, estradiol warto sprawdzić tak około 2 dni przed owulką, powinien wynosić minimum 200 pg/ml na jeden dojrzały pęcherzyk.

reklama
Witajcie dziewczynki,

Nadrabiałam Was prawie godzinę :tak: Krótko o sobie - zdrowieje, dostałam antybiotyk, ale ten znów odebrał mi wszystkie siły :-), chłopcy harcują i nie pozwalają usiąść nawet na chwile. Teraz ucieli sobie drzemkę, miałam załatwić różne pilne sprawy na necie, a zaczęłam od was:-)

Gorgusia prosimy o przepisy na sprawdzone, twoje naj chleby - ja uwielbiam piec, gotować, do tej pory piekłam od czasu do czasu chleby na drożdżach, ale w weekend zabieram się po raz pierwszy za zakwas. Mam sprawdzony przepis od znajomej na pełnoziarnisty chleb ze słonecznikiem i żurawiną, ciekawa jestem czy nie zknocę, boję się jakoś tego zakwasu :-)

Aljun super te facebookowe dekoracje do pokoju. Na razie po cichu wam zdradzę (po cichu żeby nie zapeszyć, żeby starczyło mi czasu i żebym, się za to rzeczywiście zabrała..), że prowadziłam na fb i będę próbowała od lutego/marca z powrotem otworzyć swój sklep z dekoracjami dla dzieci - urodzinowymi i dekoracjami do pokoju, na ścianę. Pomysłów w głowie mam dużo, chęci sporo, mam nadzieję, że się zmobilizuję i uda się wszystko

Mamakaja - gratulacje raz jeszcze :-) a co do mdłości, jest taki lek torecan, przeciwwymiotny, niektórzy lekarze przepisują go kobietom w ciąży, ale to jest cholerstwo, bardzo silny lek, działa na układ nerwowy. Ja nie polecam ze względu na to, że jest to naprawdę silne paskudztwo - jeśli dasz radę wytrzymać spróbuj bez takiej chemii, szczególnie że to I trymestr. A co jesz w ciągu dnia? Ja z moim drugim synkiem przechodziłam okropne mdłości i czasem wymioty - wszystko wzmagało się razy 2, jeśli jadłam coś tłustego, smażonego. Jak przeszłam na lekkie jedzenie, to i żołądek nie reagował tak burzliwie. Słyszałam też, że imbir pomaga na mdłości - ale to trzeba podgryzać prawdziwy, naturalny imbir, ten w proszku już nie ma takich właściwości:-)

Piranhiu
chciałabym wysłać m. na badania hormonalne - chciałabym z ciekawości zobaczyć jaki ma poziom testosteronu, a intuicyjnie wydaje mi się, że ma mega wysoki :). Co jeszcze może zbadać z hormonów, co pozwoliłoby nam stwierdzić, czy mamy większe szanse na dziewczynkę? i tak w razie czego podpytuję się - czy testosteron można trochę zbić, jest jakiś lek na to?

Kiraa Ja też widzę drugą kreskę na testach, które zamieściłaś. Chciałabym coś napisać by cie pocieszyć...Ja wierzę w siłę pozytywnego myślenia! Kirkusiu kochana :-) - walczymy dalej o córcie! Będziemy tu wszystkie niedługo cieszyć się z twoich dwóch tłustych krech na teście :tak:

Lilly pęcherzyk już jest, super, następnym razem na wizycie będzie piękne serducho. Jak się w ogóle czujesz?

dziewczyny starające się wszystkie - wysyłam kciuki!!!!!!! :-) do wyboru do koloru :-D &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& i &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&. tak wam zazdroszczę, że już się staracie a ja jeszcze musze tyyyyle czekać ehhh:)

piranha ok czyli moge w czwartek razem z TSH zbadac sobie prolaktyne tak ? a nie bedzie to problem ze bede wtedy miec 9dc ? Co do estradiolu to jak to sie ma do mnie ? bo u mnie to ciezko przewidziec kiedy beda te 2 dni przed :wściekła/y: ale prolaktyne zbadam ! :tak: tylko znowu stres zeby nie byla podwyzszona..eh. A jak bedzie to co to moze znaczyc ? bo w sumie to prolaktyne badalam tylko raz, rok temu :zawstydzona/y:

Piraniu, dziękuję Kochana, powiedz mi jeszcze tylko czy oprócz Femibionu brać też kwas foliowy? bo przeczytałam "Preparat zawiera 400 mcg kwasu foliowego oraz taką samą ilość metafoliny" i nie wiem czy jeszcze brać tabletkę, czy już odpuścić?

małe liski trzymam mocno kciuki za Twój sklep z dekoracjami, super sprawa, ja z siostrą w wolnym czasie chcemy ogarnąć taki sklepik z gadżecikami ubraniowymi handmade dla bobasków (ale też ciii, nie zapeszajmy):-p
ja czuję się naprawdę dobrze, odpukać jedyne co mi czasami dokucza taki ni to okresowy ni to rozciągającye pobolewanie podbrzusza, ale to np tak jak dziś pół dnia na nogach. a tak to jest super, żeby tak było całe 9 miesięcy, albo przynajmniej 8 :tak::-)
A Ty kochana pod koldrę i zdrowiej!!

Ja tak szybciutko
Odebrałam wynik

MOLA HYDATIDOSA COMPLETA nie wiem czy dobrze napisałam ...w każdym bądź razie ZAŚNIAD CAŁKOWITzawładnął moją macicą....ehhh

Będę później...cmok

reklama
Do góry