reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Tak Tak mi też tak przypomina Magdę z Barwy Szczęścia :-D:-D

A pamiętacie serial nie wiem czy oglądałyście bo ja tylko po to , żeby zobaczyć ponoć siebie :-D Zbuntowany Anioł taki jakiś albo hiszpański albo portugalski , ponoć jestem podobna o tej rudej wariatki :-D:-D :-D ale ja nie jestem ruda :-)
Ale jaja Elmo poproszę autograf :-D:-D:-D:-D

Elmo to do ciebie jeszcze nie dotarło, że spełniło się Twoje marzenie??

Ostatnia edycja:
reklama
Matik niby dociera no ale wiesz, czlowiek zastanawia sie czy to nie za wiele szczescia na raz :tak: A Zbuntowanego pewnie ze pamietam, oglądalam namietnie :tak: Jesli mowisz o Natalii Oreiro czy jak sie to pisze to piekna babka z Ciebie.

Macy, małe liski - moje dziewczynki mają 9,5,3 latka:-)
start jak wszystko dobrze się ułoży to w następnym cyklu. będzie niecałe trzy miesiące suplementów i prawie trzy miesiące diety.
Piraniu 7 czynników? hehe...mam nadzieję, że wyrobię się w okresie między pełnią a nowiem..bo przez tą owu wszystko mi się przesunie...:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Elle, progesteron już rośnie, owulka lada moment :-), ja bym sprawdziła progesteron w czwartek w 25 dc, 22 dc to za wcześnie, chyba niektórzy lekarze stosują schematy (a 22 dc na badanie progesteronu zakłada klasyczny przypadek czyli owulka w 14-15 dc) bez zrozumienia ich zasady ;-) (progesteron jest najwyższy w połowie fazy lutealnej więc trzeba znać moment owulacji i długość FL by wyznaczyć najlepszy moment na zbadanie poziomu progesteronu).

Matik, według mnie to niemożliwe, w starym endo pod wpływem braku hCG a tym samym degeneracji ciałka żółtego i spadku poziomu progesteronu oraz estrogenu, zaczyna dochodzić do zmian martwiczych (naczynia krwionośne zamykają się, endo przestaje być "odżywiane" przez krew) i endometrium zaczyna się odrywać, musi tak być.

Małe liski jeśli chodzi o dietę to staram się jej trzymać, tzn wprowadziłam sporo nabiału i jem codziennie serki wiejskie, jogurty, piję maślankę, jem truskawki (mrożone), tylko nigdzie nie mogę znaleźć soku żurawinowego :/ raz widziałam w sklepie sok z żurawiny 1l za 6zł :dry: ale ogólnie ciężko dostać. no i podjadam suszoną żurawinę. a nie jem wcale pomidorów, słonych rzeczy, ograniczam ziemniaki, nie jem chipsów, staram się nie jeść słodkiego... aha i piję codziennie 2 szklanki mleka i inkę z mlekiem :-) jeśli chodzi o obiady to w sumie jemy to co zawsze jedynie staram się omijać śniadania albo jeść je po 3godz od wstania. mój m trochę mniej przestrzega dietę ale na szczęście suplementy bierze dzielnie :-D a Ty kiedy zaczynasz dietę i suplementy? ja myślę że 2 miesiące wcześniej wystarczy bo trzeba mieć jakieś 2-3 miesiące rezerwy jeśli chodzi o zajście w ciążę... oby tylko te 2-3 a najlepiej żeby się udało od razu! zobaczysz że będziemy tak jak Elmo za jakiś czas trzymać w rękach nasze wymarzone córeczki ;-) zresztą nie tylko my tylko WSZYSTKIE staraczki czy to dziewczynkowe czy chłopczykowe, uda nam się :tak:
Piraniu dziękuje za odpowiedź, tak myślałam że lekarz kieruję się schematem bo mi tłumaczył że się robi progesteron w 22dc a już nie chciałam się z nim kłócić ;-) też coś czuję że owulka tuż tuż i tak jak ostatnio wieczorem zaczną się bóle. jeszcze mam jeden cykl obserwacji w marcu i potem start :-) może nie będzie aż tak ciężko trafić w 0+12 lub coś koło tego ;-)

Ostatnia edycja:
Elmo no nie nie ta gówna ta jej przyjaciółka :-D:-D

Pirania czyli musi przyjść i koniec hm to dziwne bo się ciągle zapowiada a dziś już mam ciemne plamki czyli jakby nie za bardzo na rozkręcenie, masakra normalnie ze mną od 3 dni bolą mnie piersi i sutki to myślałam , ze to już Wiecie co jeszcze nigdy chyba tak nie chciałam , żeby @ wstrętna przyszła :-D

oki, właśnie idziemy do lekarza, zobaczymy czy przyjmie mnie od razu
nara babeczki

Ostatnia edycja:
anias tak kochana, wczesniejsze nasze wyniki byly dobre, nawet bardzo dobre bym powiedziala, gdzie z niewiedzy Ł. mial wstrzemiezliwosc 10dni a zalecane sa 3-5dni gora :blink: Teraz na pewno bedziemy juz powtarzac na wlasciwych normach, mam nadzieje, ze nie beda gorsze niz poprzednie :blink:

piranha dzisiejsza krecha znowu ciut jasniejsza, ale nie wiem jak wygladala kiedy wyschla, wyszlam potem juz w domu i nie patrzylam. Byc moze sciemniala troszke. Zaraz ide powtarzac test i zobaczymy.
Bo najmocniejsza byla znowu ta wczorajsza o 16.00 :blink: wspomne wiec ze mam plamienia, ale rzeczywiscie powiem dopiero w trakcie, a moze i po wizycie, zeby rzeczywiscie znowu czegos 'madrego'nie walnela.

macy eeee to ladnie ! ja bym taka odleglosc pokonala w dwa razy takim czasie jak Ty zapewne albo i dluzej :p !! Ale obiecalam sobie ze na wiosne razem z Ł. zaczne biegac, choc troche no ale zobaczymy co z tego bedzie. :blink:

Airfix to moze i u mnie tak bedzie - napawasz mnie nadzieja, bo u mnie miesiac temu bylo podobnie :blink: a co do recepty - ja bym poszla bo sama tak robie :) mnie wiekszosc lekow wypisuje wlasnie lekarz rodzinny bo gdybym miala sie prosic ginekolozki to predzej bym osiwiala :cool:

Małe liski, Elle ja tu wszystko notuję co do diety, bo tez mam problem z tym - ja nie lubie np. maślanek, kefirów - tym zamierzam męża "truć" :-D, miałam tak fajnie wszystko opisane i format kompa i po notatkach, ale znajde pendrive moze sie uchowały inne wskazówki:) Soku żurawinowego nie kupowałam takiego mocno skoncentrowanego, ale moje dziecko lubi te syropy z Łowicza - malina i zurawina- wiec oba kupuje na zmiane, ja to piję też namiętnie :) Ostatnio mnie naszło na kisiel truskawkowy :) My tez ta diete i suplementy zaczniemy brac moze w połowie marca, bo starania planowalismy na sierpien, ale zastanawiam się nad czerwcem też:) Na pewno chce aby dzidzia sie urodziła jak juz ciepło będzie, bo bardzo sie umordowałam z dzieckiem urodzonym w grudniu, jeszcze jak na złość wozek nie pasował królewiczowi :p Co ja miałam z nim ehh :) Wszyscy goscie zakatarzeni, prychający i sie do dziecka pchali.... nie chce drugi raz tego przezywac:) Będzie dobrze dziewczyny, musimy wierzyć że się uda :)

Nuuusia i ta lekarka tak jest dobra że powiesz i Ci pisze? A nie pyta - po co Pani? albo czemu ginekolog nie wypisał? Podpytam jutro ją bo chyba pujde w sprawie dziecka do niej- bo dosc ze zle ma recepte wypisana przez lekarke z Krakowa, to jeszcze nurtuje mnie ten turnus w Wieliczce- co ona na to powie, jak oznajmę że mnie nie stać na pojechanie tam, a ze ta pulmonolog nas wysyła na siłe

Ostatnia edycja:
reklama
Dorciu wyniki hist-pat mam dostać za 2tyg,dostałam antybiotyki i już leze pod kolderka w domu
Zakretko a co Ty kochana w Szczecinie robisz?nie doczytalam wcześniejszych postow i mów jak sie czujesz?
Nusia kurcze to jak tempka tak leci to musi potem mega odbić!
Piraniu, małe liski lekarz który robił zabieg kazał odczekać tak ze 3 cykle,jakas stazystka mówiła o 6,ale jemu bardziej ufam.za miesiąc mam iść do swojej gin na wizytę kontrolna
Anufifi :** dzięki
Elmo śliczna Ty i słodki dzidzius
Dorciu,Maggie slonka odpisze na pw jak siade do komputera w końcu
Kochane jeszcze raz bardzo dziękuję Wam za całe wsparcie w tych ostatnich trudnych dla mnie dniach.post każdej z Was naprawdę dawał mi siłę i wiarę ze nie jestem w tym sama. Jesteście Kochane!

Do góry