reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranha dzięki - wiem że już niedługo, ale teraz strasznie się czas wlecze.
macy i właśnie chyba w tym problrm, bo mi lekarz od 32 tyg mówił ze szyjka się skraca -prosze uwazac!!!!. Po co tak gadał.Zakodowałam sobie że pewnie gdzies w 37 tyg urodzę. I teraz te cztery tyg. to masakra.
krystian wiem że nie powinnam narzekać i nie będę po prostu się martwię, co chwilę szturcham brzuch i sprawdzam czy mała kopie. Moj młodszy był urodzony 10 dni przed terminem i był przenoszony, cała skóra mu schodziła-dlatego teraz się martwię a to juz po terminie.
elmo ślicznie wyglądacie, a ty po prostu kwitniesz. A Michałek taki słodki krasnalek.

reklama
Airfix nie kochana, czasem pyta to mowie, ze ginka ma urlop, ale najczesciej nie pyta w ogole, bo pracujemy w jednej poradni wiec tu moge smialo powiedziec ze nie raz idzie na reke. Ale wiem ze w stosunku do innych jest podobnie, najwiecej chyba zalezy od samego lekarza kochana, od jego nastawienia, a jesli gin przepisuje Ci leki na 100% to lekarz rodzinny powienien zrozumiec i przepisac na normalnych receptach bo ja sama mialam ostatnio taka sytuacje, i lekarka przepisala mi bez gadania :tak:pamietaj, ze my jako pacjenci tez mamy swoje prawa i nie daj sie zbyc !! :tak:

lilly trzymam mocno kciuki za wyniczki kochana musza byc dobre i beda !! a co do mnie, brzuch mnie boli jak na @...do tego plamienia sa niestety dosc widoczne, nie wiem co z tego wszystkiego bedzie :-(ale jakos nie wierze juz w owulacje w tym miesiacu.

byłam umówić się na wizytę wiecie na kiedy jest termin?? na wtorek a wyniki do 2 tyg przecież ja oszaleję
nic jedziemy zobaczyć ile to będzie kosztować prywatnie
pa pa

Nuuuśka, wkleję Ci cytaty z forum 28dni dotyczące plamień okołoowulacyjnych:

Ja takowe miewam od około 1,5 roku. Moja @ trwa około 5 dni a plamienia pojawiają się w przedziale 10-13 dc. Objawiają się poprzez: zabrudzony śluz, gęsty, kleisty. Kolor od czerwieni poprzez brunatny i jaskrawo czerwony lub różowy. Nie są to plamienia obfite a skąpe - wystarcza wkładka. Ja to odczytuję jako odczopowanie śluzu z szyjki przed okresem płodnym kiedy to zaczyna się po nim pojawiać śluz sprzyjający przeżyciu plemnikom i zapłodnieniu komórki. Wg moich obserwacji u mnie owulacja przypada na 16-18dc. Mój gin. stwierdził iż mój organizm po prostu tak ma. Badania ogólne są w porządku, samopoczucie także dobre.

Agafiga widzę że u Ciebie występują dokładnie takie same objawy jak u mnie. U mnie dopiero po takim "odczopowaniu" plamieniu następuje wyraźna faza II. Wtedy śluzu z dnia na dzień jest więcej i ma coraz lepsze cechy płodne. Nadmienię jednak ze nie zawsze to plamienie u mnie wystepuje.

Czytałam, że plamienia występują zawsze, lecz nie zawsze są dostrzegalne gołym okiem. Dopiero badanie pod mikroskopem może wykazać czerwone krwinki w śluzie.

Ostatnia edycja:
piranha dzieki Slonko :* !! test z 16.00 pokazuje kreche wyrazniejsza niz ta o 12.00 ale na pewno nie pikowa.
A ja sie martwie. Czuje sie wyraznie jak na @...do tego mimo wszystko martwia mnie te plamienia, tzn nie one same ale ich intensywnosc, teraz staly sie bardziej widoczne choc jednoczesnie nadal mozna je uznac jako hmm brudzace takie ( brazowe ) przepraszam za szczegoly...no ale musialam.
I jajniki napierdzielaja mnie niemilosiernie :zawstydzona/y:ale to przeciez niemozliwe zebym miala okres w 22dc prawda ? swiruje ? :blink:

Sie witam ,

nuska mysle ze bedzie owu, skoro kreska znow ciemnieje....

krystian
pewno ze mysle o Tobie:-)

piranju
hm czyli moglam w aptece choc grosik zostawic, zeby jajeczka byly ladne po letrozolu :cool::cool: podrzuce tam na wycieraczke :sorry:

zakreciu
jak wyjazd

lilly
silna babeczka z Ciebie

elmus
cuuudnie wygladacie:sorry: tez po porodzie mam fotke z taka wlasnie grzyweczka :sorry: cuuudny krasnal

ilaczek
moglabys pisac normalna czcionka? Dzieki:sorry:

Nuuuśka, zakładając, że jesteś w FL to dziś dopiero 6 dpo, mało prawdopodobne by @ już nadchodziła. Ja przeczuwam, że jesteś wciąż w FF i jakiś pęcherzyk dorasta, poczekajmy na USG i niech się ta zagadka po prostu wyjaśni już. Wkleisz zdjęcie testu? :-) LH nie przyrasta w FL a jedynie w FF pod wpływem wzrastającego poziomu estrogenu, endo to chyba będzie aż nieprzyzwoite :-D Czytałam właśnie na anglojęzycznym forum, że dużo dziewczyn ma takie bóle skurczowe (jak przed @) na około 2-3 albo 3-4 dni przed owulacją (Cramps for several days BEFORE ovulation? - The Bump), zmienił Ci się jednak układ hormonów więc i objawy mogą być inne i bardziej nasilone, poczekajmy na USG.

piranha Slonce wkleje, ale jutro bo teraz nie mam jak, siedze w pracy a moj telefon to sama wiesz :zawstydzona/y:
Zaniepokoilo mnie to, bo w zeszlym cyklu plamienia byly takie ooo...1 dzien brudzace, a potem pamietam ze z domieszka krwi, ale takie ledwo ledwo a teraz to normalnie wygladalo to tak jakby @ sie zaczynala :eek: no i zglupialam bo zaczelam sie zastanawiac co powiem gince jak sie okaze ze to @ sie zaczyna :eek:

Nuuusia słuchaj Piranhy :) musi być owulacja i już i mają być dwie kreseczki wreszcie :) Ja jak miałam takie krótkie cykle 17- 24 dni ( róznie ) to były bezowulacyjne , ale tu się na twoich cyklach zna Piranha lepiej niż ja :)

reklama
Lilly, Kifsy nie wiem co powiedzieć............................ tulę Was mocno dziewczyny...... trzymajcie się jakoś
Matik Ty to też masz przechlapane, cały czas coś się dzieje, kiedy w końcu wydarzy się u Ciebie coś pozytywnego? Trzymam kciuki aby było to w nadchodzącym cyklu kochana &&&&&&&&&&&&:tak:
Elle sok żurawinowy na 100% dostaniesz w aptece:-) Ja wolałam suszoną żurawinę, bo ten sok z apteki był baaaardzo kwaśny, nie do przełknięcia:-p
Maggie czekam na obiecanego smska;-)
Elmo śliczni jesteście !!!!!!!!!!! podobnie sobie Ciebie wyobrażałam( ciemne włosy z grzywką);-)
Zakręcona udanego pobytu w Szczecinie:-)
Krystianmartin a Ty gdzie się podziewasz?
Nuuśka kciuki za owulkę &&&&&&&

Ja odebrałam wczoraj swoje tsh wynosi 1,45 hurra !!!!!!!!!!!!!!

Pozdrowionka dla wszystkich :-)

Ostatnia edycja:
Do góry