reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witajcie dziewczyny, chwilę mnie nie było, ale jakoś tak się musiałam pozbierać sama ze sobą. U mnie starania nadal nie rozpoczęte, ciężko mi powiedzieć kiedy będą, bo mój mąż odwleka to w czasie. Zaczynam się obawiać że on wogóle nie chce drugiego dziecka... Nie wiem mam nadzieję że to się jeszcze jakoś zmieni i poukłada.
Teraz od poniedziałku niestety chorujemy, wik ma grypę i ja też, nie mam na nic siły, oby te choróbska się skończyły już
Dorcia a czemu onkolog jak betka ładnie spada - to tak kontrolnie ?
Krystianmartin za ten cykl oby był udany i w końcu się spełniło Twoje marzenie, fryzurka śliczna :-)
Za wszystkie trzymam gorące kciuki!!!

reklama
piranha skoro dostalas nakaz spac to SPAC !! A nie pisac bo wszystko powiem ! :-D
Oli juz przeszedl katar, ale te okresy sa okropne, niby cieplo, a zapowiadali na przyszly tydzien snieg :baffled:no fajnie.
W ogole to wiesz co, ja nie potrafie znalezc tego postu z wytycznymi odnosnie estrofemu :-( Czy moge Cie prosic zebys napisala jeszcze raz kochana ?

maggie eh nadal odwleka ? :zawstydzona/y:kurcze ale dlaczego ? boi sie ? Mam nadzieje, ze wszystko sie u Was slonce pouklada, nie moze byc inaczej.

Dorcia pytalas co u mnie :) A no leci jakos, kolezanka z drugiej zmiany sie dzis zwolnila, wiec o dwie rece mniej do pracy, i wiecej dla Nas, nie wiem jak to bedzie dopoki nie zatrudnia kogos na jej miejsce, no ale jakos bedzie musialo byc :blink: Poza tym Olusia idzie w sobote na urodziny do swojego kolegi ( ale wszyscy wiemy ze to jej chlopak :wściekła/y::-D tylko ona sie do Niego poki co nie przyznaje chyba :-D) wiec przezywa juz w co sie ubierze, jak uczesze ojjj......te czasy !!!
Odstawilam ziolka na ten miesiac, i w ogole staram sie wyluzowac z mysleniem calkowicie jak sie da, wtorkowa wizytka juz tuz tuz :tak:

Ilaczek gdzies czytalam ale już nie pamiętam gdzie ze przy treningu silowym podnosi się poziom testosteronu ale niestty tylko na około Pol godziny po treningu pozniej zaczyna pomalu spadac.Najlepiej wówczas w dniu staran obudzic meza poćwiczyć zjesc np. winogronko, wypic czarna kawe i zimny prysznic i do dziela. Chyba bylaby dobra strategia co?
Super ze masz takie wsparcie od meza:tak:

Bada witaj:-)

Maran a gdzie ty mieszkasz ze piszesz o euro?Ja wlasnie nie chciałam robic badan tutaj(w DE) bo ceny sa kosmiczne. Ale z ciekawości zadzwonie jutro do mojej lekarki rodzinnej i się zapytam .
Piranha ja mojej coreczki nie karmie już od dobreych 6 tygodni i tak samo jak ty staralam się co tydzień zastepywac piers innym jedzeniem w moim wypadku mlekiem bądź warzywkami. Także odstawienie od piersi nie było tez drastyczne ani dla mnie ani dla coreczki. W zwiazkuz badaniami proponowałabyś na razie zrobic tylko prolaktyne nie wiem czy może testosteron by jeszcze zrobic czy teraz się jeszcze nie oplaca. Na pewno jak będę w PL chce zrobic wszystkie hormony ale tutaj troche to za drogie jest:baffled:

Nuuuśka, położyłam się przed chwilą ale nie zasnę gdy mam w głowie natłok myśli (a zawsze go mam przy przemęczeniu niestety), potem mi się przypomniało, że kwiatki zostały na tarasie a już zimno to musiałam wstać żeby je pochować, dużo bardziej odpocznę bez spania ale bez dzieciowych decybeli w najbliższym otoczeniu :-D Moja propozycja jest taka: w 7-8 dc Estrofem 1x1 (zamiast w 8 dc 2x1, chodzi o stopniowy wzrost), w 9-12 dc 2x1 (rano i wieczorem) a od 13 dc do owulacji 1x1, w FL zastanowimy się czy 1x1 czy 2x1.

Vivienka, nie ma sensu na razie sprawdzać poziomu testosteronu, będzie zapewne niski bo prolaktyna obniża jego poziom (testosteron powstaje pod wpływem LH a prolaktyna zaburza wydzielanie tej gonadotropiny). Na pewno niebawem @ przybędzie :tak:

Bada, witaj :-)
Piranju, oczywiście sprawdzę progesteron w tym cyklu, sprawdzę go w połowie fazy lutealnej, czyli w moim przypadku 5 dni po owulacji. Wcześniej robiłam go w 7,8 dniu po owulacji może dlatego taki kiepski wynik :tak:
Dziękuję za interpretację :*

Dzięki :) tak więc muszę siebie obserwować (do progesteronu rzecz jasna) ,a co do kalendarza chińskiego to ja powinnam mieć 2 córki :-p
Miłego wieczoru dla wszystkich

Annette kochana czy Ty mi pisalas gdzies date kwietniowej @ bo mi chyba umknelo :zawstydzona/y:

piranha zapisalam :-)hah. Noo moje kwiatki na balkonie zdechly, tzn mialam wrzosy przez zime na balkonie ale mimo wszystko nie przetrwaly, jakos po lecie zaczely brzydnac, mimo ze kupilam odmiane caloroczna :dry: Teraz chce sie zaoptarzec w tuje, dokladniej w trzy tuje :-) beda staly na dole, a na gorze pewnie jak co roku wsadze surfinie wiszace i pelargonie :-) komarzyce tez sie u Nas sprawdzily - swietny odstraszacz dla kotow :-D

Annette ja brałam Clostilbegyt / ( clomid ) u mnie pecherzyk zawsze był jeden, tyle że albo za mały, albo za wielki i zrobiła się torbiel. Miałam problemy ze wzrokiem- oczywiscie nie mozesz sie sugerować mną, bo u Ciebie zadne objawy niepozadane moga nie wystapic. Po odstawieniu leku, jeszcze 3 miesiace czułam ze z oczami nie jest do konca tak jak powinno być. I teraz w czerwcu pewnie znow go dostane:/ musze powiedziec lekarzowi ze ja nie dam rady tego brac ryzykujac utrata wzroku.

lilly i jak ja po takim porodzie mam sie nie bać zajść w ciąże ? ;)

Dorcia ja o Roztoce czytałam wiele dobrego, ani jednej opinii negatywnej nie znalazlam, ale kurcze daleko tam mam... o tym Domu Narodzin doczytałam - w skrócie to tak: wszystko ekstra prócz jednego - terror laktacyjny, straszenie matek, ze jak nie beda karmic piersia to to i tamto, ze nie wyjda ze szpitala... a ja nie zamierzam dochodzic sie z kimkolwiek na temat słusznosci karmienia piersia- bo dla mnie to oddzielny temat

Zmordowana jestem dzis jak nie wiem, usypiam od samego rana nadrobię Was jutro :) Miłego Wieczorku

vivienka ja jestem z Dublina a odnosnie laktacji I braku owulacji to u mnie było tak, że płodnośc pojawila sie dokładnie po 6 miesiacach od porodu. A karmiłam Maje piersią do 13-14 miesięcy. Z Alą było podobnie tez po 6 miesiącach płodnośc wróciła a karmiłam do 10 -11 miesiecy, później po 4-5 miesiącach od zaprzestania karmienia piersią zaszłam w ciąze z Mają.

reklama
Nuuśka coś Ty taka "sfrustrowana babo " hahaha...wiesz do czego piję ?????????
Masz dzisiaj nerwa !? Bo ja o mały włos nie potargałam zeszytu Młodej ....zeszytu do majcy !!!

Airfix aaa to Cię zaskoczę !!! Znajoma rodziła w Rydygierze i ...na "dzień dobry" zaznaczyła że nie będzie karmić piersią ...koniec kropka. I mówi że coś sobie pod nosem gadały ale do niej bezpośrednio nie ... musiały to "łyknąć" i tyle ! No tak z Krk to będzie z 80 km !!!
Choć w sumie ja do urologa jeżdżę 110 km...i jest git !!!

Do góry