reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziękuje dziewczyny godzine temu mialam 37,7 wzielam apap i teraz 37,7 :-( na noc lykne mleko z czosnkiem mlekiem miodem i maslem Czy cos jeszcze proponujecie?

Airfix ostatnio na fb wiedziałam takie zabawki ręcznie robione i postanowilam zrobic

reklama
Zakręciu nie wiem czy czytałaś ale pisałam Ci o domowych sposobach rozgrzewających - mięta+czosnek+miód+cytryna i pod kołdrę - u mnie działało rozgrzewająco

Zakrecona witaj w klubie! Mnie tez rozlozylo... W nocy nie mogłam spać przez zatkany nos. W dzien cały czas w lozku. Oczy niebieskie pisała ze dobry jest Oscillococcinum w ciazy ale oczywiście w żadnym Polskim sklepie tutaj nie ma :( Ja biorę patacetamol no i herbatki z cytryna i miodem i mleko z czosnkiem i miodem. Z tego wszystkiego jeszcze bolal mnie cały dzien brzuch jak na okres i sie przestraszylam ale wzięłam ciepła kąpiel i jak narazie spokój.

Dziewczynki zrowka wszystkim, je tez kicham, kurde

nuska jak tam pik? U mnie jest wlasnie .... Tak mysle :-)

Nuuuśka, pewnie owulka będzie standardowo w 17 dc :-D

zakręcona, dużo zdrówka! Możesz łykać np. Paracetamol, dbaj by temperatura nie była wyższa jak 38C. Zdolniacha z Ciebie, ale ma Lenka śliczną zabaweczkę :-)

czarna perła, nie chciałam Ciebie załamywać, ja już taka niestety jestem, że zawsze mówię/piszę to co myślę. Wynik 12,98 ng/ml to niestety dość kiepsko :-(, progesteron powinien wynosić minimum 15 ng/ml, wartości dziewczynkowe to wg mnie okolice 20 ng/ml i powyżej (tak powiedzmy od 18 ng/ml w górę). Ja bym powtórzyła badanie progesteronu z dwóch powodów - po pierwsze progesteron wyrzucany jest impulsami więc istnieje szansa, że po chwili mógł być wyższy. Po drugie może akurat w tamtym cyklu coś było nie tak z pęcherzykiem i powstało z niego produkujące mało progesteronu ciałko żółte. Test czynnościowy na prolaktynę możesz zrobić w dowolnym dc, ja go robiłam wraz z progesteronem w 7 dpo. Zazwyczaj jak długą masz fazę lutealną? Branie dupka/luteiny w żadnym wypadku nie zaburzy cyklu, bierze się te leki od 2 dpo. Niestety wielu lekarzy powie Ci, że Twój wynik jest dobry gdyż jest powyżej 10 ng/ml, jednak wartości poniżej 15 ng/ml są dość ryzykowne już nie tylko przy planowaniu córeczki ale w ogóle ciąży (mało pocieszający cytat: 91% of pregnancies with progesterone lower than 15 ng/ml will end in miscarriage, link do artykułu dotyczącego wysokości progesteronu i poronień https://sites.google.com/site/misca...sterone-research/progesterone-and-miscarriage), przy takim progesteronie moim zdaniem trzeba dodatkowo wspomagać pracę ciałka żółtego lekami (na bocianie jest dziewczyna, która utrzymała ciążę z progesteronem 8 ng/ml ale silną suplementacją dupkiem i luteiną). Powtórz koniecznie badanie progesteronu.

Airfix, niestety nie podskoczy :-(, to tylko sztuczne zwiększanie poziomu progesteronu (albo dostarczanie dydrogesteronu w przypadku dupka), czynnikiem, który może podnieść poziom naszego własnego progesteronu jest np. obniżenie prolaktyny, działa to jednak tylko wtedy gdy to prolaktyna zaburza nam owulację i pracę ciałka żółtego.

mamawcześniaka, dużo zdrówka dla Ciebie kochana i buziaki dla Twoich syneczków!

Kiraa, Ty już masz pik? :-) Ja obstawiałam niedzielę lub poniedziałek ;-), strasznie szybko musiały Ci te pęcherzyki przyrosnąć. Trzymam kciuki i nie puszczam! :-)

Marchewko super ze sie udalo! To pewnie cudowne uczucie jak marzenie sie spelnilo :)
Piraniu prosze powiedz mi kiedy najlepiej zbadac progesteron w moim przypadku? Owulacje mialam w srode wiec mysle zeby zbadac we wtorek 6 dni po owulacji. Ostatnio badalam 7 dni po owulacji i byl dosyc niski stad chce jeszcze raz go sprawdzic :)

reklama
Do góry