reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

maran-atha, kate.., Akuku Gratuluje zdrowych bobasków , szkoda że nie udało się Wam podejrzeć płci , ale może na przyszłej wizycie wreszcie się uda :)

Macy Super że już masz mamę, tym bardziej jak piszesz że upały u Ciebie. Co raz bliżej spotkania o drugiej stronie brzuszka z maluszkiem :) Wybrałaś imię ?

Cocinella Na mnie życie wymogło odejście od diety na 5 dni, opychałam się codziennie słodyczami, głownie czekoladą- masakra jaką ja mam zgage po tym :szok: a trzustka mnie tak bolała że powiedziałam - nigdy więcej haha

Mój mały który miał temperaturę od niedzieli i teoretycznie w srode się od gorączkował, osłuchowo czysty, a w piatek wylądował w szpitalu :-( odmówili nam przyjęcia w najbliższym bo nie umieli pomóc, dopiero Prokocim przyjął dziecko. Dziecko w piątek przestało chodzic całkowicie na nogi z niczego. jak sie okazało dostał przyinfekcyjnego zakażenia mięśni które zaczęły się rozpadać, na szczęście na serce nie poszło, wypisali nas wczpraj do domu jeszcze z wynikami ponad norme bo rotawirus na oddziale, a dziecko twierdzilo ze nogi go juz nie bola, po czym wyjechalismy ze szpitala , z krakowa nie wyjechalismy a on mowi-ze nogi go bola, a od 2 .00 w nocy rotawirus zaatakował...ja jestem wykonczona tak samo jak i dziecko, jutro do nowa do pediatry po skierowania zeby ocenic czy te wyniki spadają dalej i mam nadzieje ze o tego rotawirusa nie wypisze kolejnego skierowania na szpital

reklama
Airfix - zdrówka dla synka! Strasznie mi go żal :-( on tak biedny ciągle choruje :-( oby już teraz wszystko było dobrze! Trzymaj się!

Airfix aż mnie ciarki przeszły po tym co napisałaś. Współczuję! Mój jak mi nie chorował tak teraz zaczął, nocki nieprzespane, w domu jest, dobrze, że ma praucję w domu ale robota stoi,... ah! zdrówka dla synka!

Airfix bidulek, dużo dużo zdrowia dla niego! po takich dniach na pewno obydwoje jesteście padnięci
Marzycielka tak pomyślałam, że kupiłaś sobie pewnie jogurt z dodatkiem Ca z Krasnegostawu :) ale mimo wszystko - suplementacja plus dieta.
Macy masz racje i postaram się nie myśleć w przód - tym bardziej, że tak jak dziewczyny opisały swoje porody, nie przewidzę tego jak będzie teraz mój przebiegał i lepiej też nie nastawiać sie na nic. Ta ciąża różniła się prawie o 180 stopni od poprzednich więc pewnie i poród będzie zupełnie inny :) rozmawiałam wczoraj z jedną z matek która ma trójkę dzieci - opowiadała mi o swoich porodach mówiła że przy dwójce dzieci miała bóle krzyżowe ( i jak to bóle krzyżowe - masakra :)) ale z jednym miała tylko bóle z brzucha - wspomina ten poród wspaniale, bóle były lekkie. Jak ja bym chciała doświadczyć tylko bóli z brzucha! :) Krzyż już mi się daje we znaki, zobaczymy jak będzie - dam radę. Muszę urodzić :) innej opcji nie mam :)... Pewnie już jesteś przygotowana na narodziny synka. Torba spakowana do szpitala?
Katriinka co u ciebie?
Kate już niedługo te ciążowe dolegliwości powinny być znacznie mniejsze - ja po 13 tc poczułam się trochę lepiej, a po 15 tc odczułam znaczną różnice. Chciałabym ci podziękować za pomoc przy temacie wózków - ze względów finansowych zdecydowaliśmy się na tańszy wózek, chociaż Phil & Teds skradł moje serce - piękne wózki i bardzo praktyczne, tak mi się wydaje. Gdybym mogła sobie pozwolić, kupiłabym nówkę :)

Katriina, cocinella Nie ukrywam że my szok przeżyliśmy, jak obudził sie rano i mówi- że chodzić nie może, kompletnie nie stał na nogach, po 16.30 był w stanie stanac na nogach i przejsc z ledwością pare kroków zgiety w połowie, na zgietych kolanach, ale kompletnie nie wiedzieliśmy że takie coś może u dziecka wystapić po lub w trakcie infekcji. Boję się go do szkoły puścić :( Matka jedna ostatnio przyprowadzila dziecko dzien po szpitalu, dosc ze pozarazał nasze dzieci infekcjami , jelitówkami i pieron wie czym jeszcze, to jeszcze dla nas to sie skonczyło w szpitalu. Nie da sie uwagi zwrócic nawet bo kazda mowi - ze zielony katar do kolan to alergia.

Małe liski - u mnie bez zmian. Dietę jakoś trzymam, suplementy zażywam (chociaż mam już ich serdecznie dość :baffled: Kolejny cykl = kolejna próba ;-) chyba spróbujemy w tym cyklu nie tylko O + 12 (bo jakoś nie możemy utrafić:zawstydzona/y: ale także przed owulacją. Zastanawiam się ile dni przed będzie najlepiej? Zakładając, że owulację będę miała w 13 dniu cyklu (tak miałam ostatnio), a teraz mam 9 dzień cyklu, to kiedy Twoim zdaniem należałoby spróbować? Rozumiem, że po próbie, aż do po owulacji powinnam maniakalnie kontrolować ph? :rofl2:
Jak Twoje dzieciaki - pewnie z niecierpliwością oczekują na siostrzyczkę? Szkoda, że tak to z tymi finansami jest, że nie można sobie pozwolić na wszystko, co by się chciało :-( a jaki wózek wybrałaś dla Księżniczki?

Airfix - naprawdę współczuję - ja pewnie byłabym w równie wielkim szoku, gdyby dziecko mi oznajmiło, że nie może chodzić :no: niektórzy rodzice są tacy dość nierozsądni - jak można przyprowadzać do przedszkola dziecko zaraz po powrocie ze szpitala :confused: szkoda słów na takich rodziców ..... najgorsze, że inni z tego powodu też cierpią.

Airfix ja to bym miała juz jakies czarne mysli. Jak dziecko choruje to wszystko sie wali, mam nadzieje, ze choróbska Was juz ominą... :)

katriina tak patrzę na Twoje wyniki., sa super ! Jak osiągnęłaś tak wysoki magnez i wapń ?:) testosteron zbijalas jakimiś specyfikami czy sam z siebie taki niski ?:)

Witam

Airfix wiem co to znaczy mieć dziecko chore,mój starszy to co chwila cos złapie.

Chodzę od wczoraj podbuzowana jak nie wiem bo zrobiłam minerały i okazało sie że potas którego unikam wzrósł mi o 0,25 :angry: ale wapń za to poszedł mi ładnie w góre :-) magnez muszę jakoś zwiększyć ale on nie za bardzo chce wzrastać,uparciuch :tak:

A co wcinasz ze tak ładnie poszedł ci wapń do góry ?:)

dziewczyny biorę casangusa, zastanawiam sie czy mozna brać go np pół roku bez przerwy ... Brała tak któraś ? Wiem, ze na ulotce jest napisane ze po 90 dniach przerwa ale ciekawa jestem.

reklama
Cocinella ja po 3 miesiącach zrobiłam przerwe, bo akurat skonczylo mi sie 3 opakowanie zaraz po owu. Ale jak przyszla @ to znowu bralam, czyli tylki 2 tyg. przerwy mialam a nie zalecany miesiąc

airfix biednt twoj synek. Zdrowka dla niego

Marztcielka niestety nie zawsze dieta odrazu daje efekty. Ja np w ogole nie solilam a poziom sodu nie spadal.

Do góry