reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

PannaMyszka - ja też z synem zaszłam za pierwszym razem, więc tym bardziej teraz każda porażka boli i dziwi zarazem :-( latka lecą, zakwaszenie działa, więc pewnie wszystko razem daje taki efekt. Widać tak ma być. Uczę się cierpliwości ;-)

reklama
Kate super, że z małym wszystko w porządku :) Długo masz złe samopoczucie. Oby tak nie było do końca ciąży. A co to jest za kupon do tego sklepu?

Katrina właśnie najgorzej jest, gdy się po raz kolejny nie udaje :/ bardzo szybko miałaś owulacje. Mnie najbardziej przeraża myśl, że znowu będą same niepowodzenia. Ile cykli już się starasz?

Panna Myszka z wiekiem niby jest większa szansa na bliźniaki ;) Ja nie wiem, czy chciałabym mieć bliźniaki. Zdaję sobie sprawę, że to są obowiązki razy dwa na początku. Za to potem dzieci bawią się ze sobą. Ja też zaszłam od razu w ciążę, za to jak w tamtym roku starałam się z dietą, suplementami, to wszystko się w cyklu przestawiło.

Airfix jednak miałaś owulację, tak jak myślałam ;) Kiedy będziesz mieć wyniki badań?

Ja czekam ze staraniami do początku lipca. Jeszcze w sumie dwa miesiące czekania.

elisse Z tymi wynikami to paranoja..wczoraj byłam w Krakowie i nie mogłam ich odebrac, mało tego kazały dzis dzwonic bo tylko dzis udzielą mi informacji czy są w ogóle.... dzis dzwonie to mi proponuja zeby przyjechac po nie...ale w poniedzialek..ja mowie ze maz nie moze zwolnienia ciagle brac, a we wtorek mialam miec wizyte u hematologa w innym szpitalu na ktora potrzebuje tych wynikow...no i nic sie nie da zrobic..wysla mi poczta, ale mowia ze to dojdzie gdzies za tydzien, musiałam odwołac wizyte u lekarza, bo z czym pojade...a na wynikach podobno- o ile Pani profesor uzna za słuszne - ma byc wpisany termin konsultacji np. za 3 -6 miesiecy u niej ( w innym szpitalu ) . Nienormalne to jest wszystko.
Ja chciałam blizniaki od zawsze, u mnie w rodzinie są ale głownie trojaczki, bliźniaki tez sie zdarzają...ale teraz nie wiem czy bym chciała, fajnie bo to dwójeczka i sie razem bede wychowywac, ale nie mam finansów na to i dziecko do szkoły daleko bede miec prowadzać,nie mam prawa jazdy, z dwójka małych dzieci mógłby byc kłopot, no i ciaza u mnie tez jest zagrozona od poczatku- a synka musze zaprowadzac do szkoly, bo maz nie da rady, no i sie nie rozerwe zeby leżec jakby bylo takie zalecenie i jednoczesnie obskoczyc szkołe, i ja chciałam ostatni raz pojezdzic jakims wózkiem takim ekstra...a te blizniacze okropne...Icandy Peach mi sie podoba tylko blizniaczy, ale znow takie to , to małe ze dzieci sie po buzi kopia....widzialam ostatnio uzywany na allegro, ( jest dalej ta aukcja ) strasznie zachwalała sprzedajaca i dobrze ze fotki malutkich dzieci wstawila do aukcji w tym wózku-porazka.

Ostatnia edycja:
kate.. super że wszystko dobrze, niech mały rośnie w siłę! Jutro wybieram się na zakupy, to skoczę do reserved....

Panna Myszka z wiekiem niby jest większa szansa na bliźniaki ;) Ja nie wiem, czy chciałabym mieć bliźniaki. Zdaję sobie sprawę, że to są obowiązki razy dwa na początku. Za to potem dzieci bawią się ze sobą. Ja też zaszłam od razu w ciążę, za to jak w tamtym roku starałam się z dietą, suplementami, to wszystko się w cyklu przestawiło.

Ja na suplementach i diecie jestem 2 miesiąc i widzę zmianę w cyklu - tzn. śluz jest inny to raz, dwa - miałam bardzo skąpą miesiączkę.
Zobaczymy. Ja też nie mam ciśnienia bardzo na dziewczynkę - to moje marzenie, ale podchodzę do tego z rezerwą - uważam że nic nie dzieje się bez przyczyny i wszystko jest gdzieś zapisane w górze, więc jeśli będzie drugi synek - to również będę szczęśliwa. A ta dieta i suplementy...a kij pomogą :-):-):-)
Elisse to w zeszłym roku nie udało Wam się zaciążyć że czekasz do lipca?

elisse Z tymi wynikami to paranoja..wczoraj byłam w Krakowie i nie mogłam ich odebrac, mało tego kazały dzis dzwonic bo tylko dzis udzielą mi informacji czy są w ogóle.... dzis dzwonie to mi proponuja zeby przyjechac po nie...ale w poniedzialek..ja mowie ze maz nie moze zwolnienia ciagle brac, a we wtorek mialam miec wizyte u hematologa w innym szpitalu na ktora potrzebuje tych wynikow...no i nic sie nie da zrobic..wysla mi poczta, ale mowia ze to dojdzie gdzies za tydzien, musiałam odwołac wizyte u lekarza, bo z czym pojade...a na wynikach podobno- o ile Pani profesor uzna za słuszne - ma byc wpisany termin konsultacji np. za 3 -6 miesiecy u niej ( w innym szpitalu ) . Nienormalne to jest wszystko.
Ja chciałam blizniaki od zawsze, u mnie w rodzinie są ale głownie trojaczki, bliźniaki tez sie zdarzają...ale teraz nie wiem czy bym chciała, fajnie bo to dwójeczka i sie razem bede wychowywac, ale nie mam finansów na to i dziecko do szkoły daleko bede miec prowadzać,nie mam prawa jazdy, z dwójka małych dzieci mógłby byc kłopot, no i ciaza u mnie tez jest zagrozona od poczatku- a synka musze zaprowadzac do szkoly, bo maz nie da rady, no i sie nie rozerwe zeby leżec jakby bylo takie zalecenie i jednoczesnie obskoczyc szkołe, i ja chciałam ostatni raz pojezdzic jakims wózkiem takim ekstra...a te blizniacze okropne...Icandy Peach mi sie podoba tylko blizniaczy, ale znow takie to , to małe ze dzieci sie po buzi kopia....widzialam ostatnio uzywany na allegro, ( jest dalej ta aukcja ) strasznie zachwalała sprzedajaca i dobrze ze fotki malutkich dzieci wstawila do aukcji w tym wózku-porazka.

Airfix hyyymmm.....rozumiem że masz jakieś problemy z krwią skoro tyle badań i w dodatku wizyty u hematologa....a dlaczego piszesz że ciąża będzie wyokiego ryzyka?
U mnie niestety też, jest wiele czynników które powodują że ta ciąża może być taka jak pierwsza, ale ja staram się myśleć mega pozytywnie - to że w pierwszej miałam takie problemy nie ozbacza że w drugiej będzie tak samo - pomimo że lekarze dają 90% na to, że wszystko co było w 1 ciąży wróci w 2....

To się rozpadało....zaraz przerwa w pracy i kawa, potem zrobię obiad i koło 14:30 pojadę po synka....

Edit:
I właśnie zauważyłam śluz owulacyjny, ale jest taki chyba jaki sprzyja chłopcom - konsystencji jaja kurzego, rozciągliwy ale zmiana jest taka, że jest bardziej żółty...w poprzednich cyklach był przezroczysty....i co mam teraz brać/jeść coby zmienić ten śluz?

Ostatnia edycja:
Macy cudowny jest... bobas taki do tulenia... chcialabym go u siebie :) no i chlopiec ;)

Pomyslnosci w staraniach wszystkim zycze :)
Male liski Twoja krolewna tez cudowna :) wszystkie takie maluchy zawsze w czlowieku takie pozytywne emocje wzbudzaja :)

Milego dnia wszystkim... ja dzis nic nie robie, mam botwinke na obiad bo wczoraj ugotowalam wiecej a dzis u nas leje i zimno... musze zupe gorowac co drugi dzien bo Maja warzyw nie je w ogole tylko w zupie, wiec nie mam wyboru... surowek zadnych nie je, tylko mieso by jadla i chleb z maslem... ;)

PannaMyszka Ja pierwsza ciaże miałam książkową...ale ta od początku będzie miała klasyfikację zagrożonej-tyle wiem od lekarza, że każda ciąza która jest w wyniku brania leków do stymulacji i leczenia nieplodności dostaję ta kategorię,pozatym u mnie jest dużo innych czynników które zwiększaja ryzyko straty ciąży - u mnie dochodzą niedoczynnosc tarczycy, hashimoto i wysokie przeciwciała które mogą niszczyć zarodek, zaburzenia krzepniecia - i czekam na wyniki co jest nie tak, bo tak bez wyleczenia tego może być groźnie i teraz jeszcze nie wiem co bo dostałam telefon ze mam się pilnie zgłosic do poradni immunologicznej...uwaga 24 sierpnia. I teraz nie wiem czy ta immnulogia źle wyszła w zwiazku z zaburzenia krzepniecia czy poronieniami....i nie dowiem sie do sierpnia... I jak ja mam się starać w czerwcu ?

Heyka Airfix a moze udaloby sie przyspieszyc wizyte albo podpytac bo kurka ja sama nie dalabym rady chociazby z ta nieswiadomoscia co sie dzieje. Co do twoich spostrzezen odnosnie miesiecy narodzin dzieci to u mnie i w moim otoczeniu sie sprawdza dlatego zastanawiam sie czy moze tez celowac w te miesiace zastanawiam sie co do drugiej polowy kwietnia bo ze staranek w lipcu tak by wychodzilo. Co myslisz?

Magic Trudno mi powiedziec co do kwietnia....widze tylko po znajomych ze na poczatku kwietnia królują chłopcy, dalej dziewczynki przeważnie ;) A i mnie w tym roku prawie co do dnia się pokrywają jeszcze te cykle jonasa - te jakies kosmobiologiczne :D i tam co drugi miesiac jest chlopiec, a potem dziewczynka....w czerwcowym cyklu jak zaczne to wg jonasa bedzie chlopiec, a w lipcowym jak zaczne to dziewczynka , ale ja jednak chyba o ta wizyte w sierpniu dopiero, przełoze starania na 22 lipca :/ Nie da sie nic przyspieszyć, nie ma terminów...w ogole za nim Pani mi powiedziała termin to uprzedziła- ze to był pierwszy wolny termin i godzina ranna, musze po 5-tej rano wyjechać z domu i że nie da rady zmienić tego, Pani profesor wcisneła mnie w pierwszy wolny termin w poradni ( teraz nie wiadomo czy tu chodzi faktycznie o immunologie, czy po prostu termin najblizszy był w tej poradni u niej, bo teraz byłam u niej w poradni kardiologicznej ale wizyta dotyczyła hematologi, immunologi i genetyki-ale to był pierwszy wolny termin ) . Jesli cykl by sie zaczał 22 lipca, to ok 21 sierpnia powinnam dostać @, czyli jadąc na wizytę miałabym jakąś pewność czy się udało czy nie, jesli te wyniki dotycza poronień to 3 dni po terminie spodziewanej @ myśle ze dałoby rade wdrożyć leczenie ( jesli zaczne starania w czerwcu i sie uda to juz by był 8tyg prawie na wizycie 24 sierpnia- za późno ) , a jesli te wyniki dotycza skazy krwotocznej to zupełnie nie wiem czy ciąża jakos sie ma do leczenia tego, wiem juz tyle ze czynnik krzepniecia bym mogła mięc podany....Umre z tej niepewności

reklama
A ja chyba odpuszczam planowanie płci. Im więcej czytam, i im więcej czynników wdrażam to mam wrażenie że wiem mniej...wszystko mi się mięsza, o cyklu nawet wolę nie wspominać. Zawsze owu w okolicach 14 dnia, w tym cyklu 9-10 dzień i nie wiem teraz kiedy @ mam mieć....

Airfix kurcze...no nie fajnie masz z tym terminem. Nie ma jakoś możliwości umówić się prywatnie?

Do góry