reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Anufifi zgadzam się z Tobą kochana:tak: juz samo to , że jesteśmy uzależnione od tego forum:-):-) nakręca nas odpowiednio
i bardzo się cieszę ,że tu jestem:-):-)moje wariatki kochane:-):-):-):-):-)nudno by mi było bez Was:-):-)

reklama
Jarzebinka Kochana.. GRATULACJE ....:))
Wreszcie sie udalo brawoooooo:-D piekna nowina z rana:-);-) szczeliwych 9 miesiecy;-)

Jarzębinko poczekam do 19`stego......:-p:-p:-p:-):-):-) jasne:-):-):-):-),miałam taką nadzieję, że nie wytrzymasz:-):-):-) a ja już nawet plana robiłam na poniedziałek rano, jak tu wywalić wszystkich co by mi nie zaglądali i wejść na bb jak tam Twoje wyniki kreseczkowe:-):-):-):-)a tu taka niespodzianka:-):-) bardzo się cieszę:tak::tak: jednak mężulo biorąc sprawy w swoje ręce wiedział co robi:tak::-):-)

ano nie wytrzymałam, ogólnie nie mam żadnych objawów ciążowych ... tylko biały śłuz od owulki i to mnie tknęło,że zatestowałam juz dziś :tak:

JARZĘBINKA KOCHANIE JA NIE MOGĘ ALE SIE CIESZĘ .....!!!!!!! GRATULUJE....bałam sie namawiac cie na testowanie wczesniej , bo ostatnio miałam wyrzuty...ale teraz soe STRASZNIE CIESZĘ ....

Witam kobitki!!!

Jarzębinko wielgachne GRATULACJE!!!
chyba meżusiowi się należą:tak:;-):-):-D
Boszeee jak długo czytam to forum zawsze chciałam żeby Ci się udało...
wkońcu doczekaliśmy tej pieknej chwili:tak:

a dygotanie to chyba zostaje do konca 9 miesiąca - tylko zmienia sie jego podstawa: teraz dygotanie czy to napewno to czyli ciąża, a potem czy wszystko w porządku, czy malenstwo rośnie, czy sie dobrze rozwija a potem jak będzie przebiegał poród i tak długo i długo ......

Jarzębinko ogromne gratulacje!!!!!!!!! Czułam, ze tak będzie :tak:
Masz ten sam termin co ja - mi wychodzi 18 - 20 września :-)

wg tego kalkulatora na BB wychodzi mi 23 września

Czesc laseczki :-) takie wiesci to sa wiesci :tak: Jarzebinka mimo,ze jakoś specjalnie nie "rozwinęłysmy tematu" ze sobą :sorry2: ogromniaste gratulacje.Piękny to widok...ja do dziś mam obydwa testy i nawet ten starszy czyli juz prawie 8-letni caly czas ma 2 kreseczki:tak: jeszcze raz

ja test Kacperkowy tez mam do dzisiaj :tak:

Jarzebinko SUPER!!! Cieszę się razem z Tobą! :-):-):-) Widzisz dobrze jednak jak czasem ci nasi M wezmą sprawy w swoje ręce! :tak::-D:-D:-D

a jeszcze wczoraj M rozmawiał o badanich, i wogóle takie tam ........ a jednak jego strategia przyniosła rezultat :tak:

dziękuje Wam ślicznie za gratulacje :tak: 7 cykli to nie tak wiele, ale i nie tak mało, jak sie pragnie dzieciątka :tak: M powiem jutro, bo dzisiaj wybywa na impreze harcerska z nocką :tak: albo poczekam jeszcze do poniedziałku, bo jutro jest planowy dzień @ i może w poniedziałek powtórzę test .... no pomyślę jeszcze :tak:

Beti, humorek od rana widzę dopisuje :tak:

Jarzębinko jak Ty do nas od rana z taką mega wiadomościa:-) to wiesz od razu nam się humory na cały dzień poprawiły:-):-)
a ja chyba już dziś też raczej nie powinnam mieć śluzu
muszę się poobserwować:-)
Anufifi echh ci nasi faceci to uwielbiają mieć rację:-):-)
figo fago wtedy się robi hehe:-):-):-)

Po mszy z kościoła wychodzą dwie staruszki i zaczynają rozmowę:
- Pani, ta dzisiejsza młodzież taka niewychowana. A jak się ubierają, co na głowach mają! Z jednej strony czerwone, z drugiej zielone. Straszne!
Na to druga:
- Pani, to jeszcze nic. Wczoraj wieczorem wracam od wnuczki, wchodzę do windy, a tam para młodych. Ona mówi do niego: "Jak wykręcisz żarówkę, to wezmę do buzi". Pani, SZKŁO ŻRĄ, SZKŁO ŻRĄ!!!
:-):-):-):-):-)

a ja sobie idę ogarnąć siebie, domek coś na obiadek uszykować i ciastka ryżowe zrobić bo mi Margaritka przypomniała i się zachciało:-):-):-):-)
ale będę zaglądać:-):-)

witam..jarzebinko gratulacje i jeszcze raz gratulacje,jak sie ciesze,powieksza sie nasze grono zafasolkowanych,zycze ci z calego serca spokojnych zdrowych 9 miesiecy z dzidzia pod serduszkiem..bardzo sie ciesze ze ci sie udalo jerdnak twoj m mial dobrego nosa,poddalas mu sie no i prosze jest fasolinka,jeszcze raz gratuluje,,,beti kochana a ty rozweselilas tu nas wszystkie,,super kawaly,posmialam sie a dzieci przygladaly sie co z mama!anufifi uda ci sie tez bedziesz miec fasolinke pod serduszkiem,jeszcze troche i przylaczysz do nas..wiem ze to ciwzko gdy przychodzi ta wredota ale i u ciebie bedzie dzien ze sie nie pojawi,trzymam kciuki za ciebie..agnieszko ale mialas noc,idz do lekarza i upewnij sie ze jest wszystko oki..musimy dbac o nasze fasolinki pod serduszkiem.asus jeszcze tylko dwa tyg zleci szybciutko..a u mnie leci do przodu czuje sie dobrze jak narazie.tylko dalej nie mam apetytu,schudlam z jakies 3kg ale teraz 20.1 na wizyte do ginekologa,ciekawe co powie ile fasolinka urosla w ciagu tych 2tyg..za chwilke mykam do kumpeli na soczek.zagladne do was wieczorkiem..

hej Kiki słoneczko:-):-)
cieszę się, że i Tobie humor dopisał od rana:-):-)
napisz koniecznie co tam na wtorkowej wizycie:tak::-)
a w tamtych ciążach też tak chudłaś i jeść tyle czasu nie mogłaś?

Margaritka a to my montujące razem z naszymi dziewczynkami ciasteczka ryżowe:-):-):-):-):-):-):-):-):-)

A ja jestem po strasznejjj nocy, zaczeło się od bólu głowy takiego do wytrzymania, ktory kolo 23 był do niezniesienia.... do tego straszne dreszcze... wogole nigdy sie tak nie czułam.... chodziłam z kąta w kąt i tak do 2 w nocy jak wylądowalm w ubikacji z mega żygankiem.... którego niebyło końca wszystkich w domu pobudziłam... zyganko bym jeszcze zniosła ale ten masakryczny ból głowy niemogłam.... naszczeście po tym jak wszystko z siebie wydaliłam nagle poczułam jak ból glowy ustepuje.. i koło 3 juz w łozeczku mogłam niuniac.....

sciakam was mocno miłego weekendu zycze....
Agnieszko faktycznie ciezka noc...moze sie czyms ztrułas?Skoro po zyganku przeszlo? teraz uwazaj na to co jesz...ja w ciązy 2 razy sie zatrulam..raz winogronem a raz kalafiorem!!!!!
w ciązy jestesmy wrażliwsze na to wszystko
ale dobrze ze juz ok
A o fasolinke sie nie martw ja w ciązy wymiotowalam na maxa , nie mialam apetytu a jednak lekarz mnie zapewnial ze nic sie nie stanie!!!!

Jarzebinka ...powiem ci ze ja tez odkąd tu zaglądałam a jeszcze nie pisałam to czekałam na Twoje dwie kreseczki....no i są ...:-D:-D:-D ...to dowód na to ze cierpliowść jest wynagradzana .....to sobie cały czas powtarzam...
Ja mam dokladnie to co anufifi, odkad tu jestem to czekam na Twoje 2 kreseczki!!!!!! Bosko :)))

Beti no własnie martwie sie co to było, czy aby napewno z fasolka wszystko ok... do wizyty jeszcze 2 tygodnie..... ahhh jakie to wszystko ciezkie.... przydaloby sie po kazdej takiej sytuacji na usg sprawdzic..... ale mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.... oby....

pozdrawiam
Aga12 nie martw sie z dzidzią jest ok.
Najniebezpieczniej jak bys plamila i bolalo by cie podbrzusze a tak to sie nie martw!!!!!

Anufifi to w poniedziałek idziemy razem:-)szkoda tylko, że nie będzie jeszcze w stanie nic mi powiedzieć, czy po szaleństwach monitorongowych coś się wydarzyło:-)
będzie dobrze ryba:tak::tak: będzie pęcherzyk jak ta lala:-):-)tylko się nie denerwuj
I mnie wczoraj anufifi kusicielka na monitoring w poniedzialek namawiala bo my jestemy w tym samym dniu cyklu :))))
oj kusi kusi :)

Anufifi poczekaj policzę:-)w środę byłam na monitoringu, to lekarz powiedział, że prawdopodobnie już pękł, ale to tylko prawdopodobnie bo jakiś tam płyn i jeden strzępek mały był
we wtorek miałam 36,85, a w środę 37,1, w czwartek zaś już znowu 37, piątek 37,1 i dziś tak samo,więc nie wiem:-):-)
Mycha robisz te pomiary na 28dni?
ja nadal nie mam dostepu do wykresow!!!!
jestem juz w gronie przyjaciol ale musisz mi wykres udostepnic!!!!

:dry::tak::-D Czarodziejko pytałaś kiedy pora na mnie:zawstydzona/y: Otóz dopiero pod koniec tego roku....chyba,ze coś wydarzy się wczesniej:sorry::-D A Ty gdzie dziś się zapodziałaś??? :tak:
\
No to kochana ,masz duzo czasu zeby robic wykresy i dokladnie wstrzelic sie na synka :)))
ja juz od roku prowadze pbserwacje ;)
A ja dzis kochana rani na zakupki skoczylam.
malego przed chwilą polozylam i wstawilam męzusiowi kaspustke z grzybami.... :)

Beti ....ja wiem niby żadna z nas się nie nakręca , ale jestesmy i tak na maksa wkręcone ....samo to ze jestesmy codziennie na tym forum , ciagle myslimy liczymy i MARZYMY, nie da sie byc obojętnym i sie nie wkręcać i każdy negatywny test i przychodząca @ nas załamuje ...co tu duzo gadac i bajerowac ...tak jest i nie da sie tego ukryc ...i mysle ze nie ma sie co wstydzic tego ze sie bardzo chce i nastawia....
ale to moje zdanie....ja nie potrafie sie po owulce nie wkręcac nastawiac i czekac z niecierpliwością...

....
ZGADZAM SIE 1000%
Pisanie na tym forum naprawde nakręca :)))))

..a u mnie leci do przodu czuje sie dobrze jak narazie.tylko dalej nie mam apetytu,schudlam z jakies 3kg ale teraz 20.1 na wizyte do ginekologa,ciekawe co powie ile fasolinka urosla w ciagu tych 2tyg..za chwilke mykam do kumpeli na soczek.zagladne do was wieczorkiem..
Moja kolezanka na poczatku ciązy schudla tez 3/4 kg i to normalne, zwlaszcza jak muli na zyganko i nie ma apetytu!
Ja w ciązy moze nie schudlam ale pierwszy kilogram zlapalam dopiero po 4 miesiącu!!!!

Jarzębinko
ogromne GRATULACJE!!!!!!
Swoja drogą....czulam ze jak facet weźmie sprawy w swoje rece to sie uda!!!!!
buziaki spokojnyvh 9 miesięcy!!!!!

reklama
Do góry