reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Elena nie swiadczy to o plci... Wiele dziewczyn juz to o obalilo, ze jak zwyklo sie uwazac, duzy przyrost zwiastuje corke... Nie ma to zwiazku :)

reklama
Elenna ja nie wierze ze przyrost to na plec ma znaczenie.Gratulacje bycia w ciazy:))Wierzysz juz?:)

Antonina ale jajeczko do 24 jest zdolne do zaplodnienia wiec skoro owulka byla 8 ..a my seksik 9 o 17 to by jeszcze sie zlapalo..moze za slabe czy jak.Nic teraz zdycham jak pies.

Martyna powiem Ci że w rodzinie mam przypadki parek i niestety ale sie kompletnie nie dogadują, nie bawią się ze sobą a jak bawią to krótko także zawsze jest jakiś plus posiadania dzieci tej samej płci;-) ;). Też chcemy trójeczkę no ale faktycznie lekko to to nie jest, jeszcze jak się chodzi do pracy to już w ogóle. Teraz przy dwójce już czasami mam dętki ale powiem tak zniesie się wszystko heh a co się nie robi dla spełnienia marzenia;-) ;)
ja właśnie tak mam że jak się zawezme to muszę osiągnąć cel ;) mi teraz wszyscy mówią że zobaczysz jak to ciężko z dwójka... ale ostatnio spotkałam znajoma i mówi mi że pierwszy syn to była masakra w sensie ze wyciskal z nich całą energię a drugi jest taki że ona twierdzi że wręcz się przy nim nudzi więc pewnie wszystko zależy od tego jakie będzie moje drugie dziecko no i od finansów. już teraz sobie myślę co to będzie jaki to koszty dwójka a co dopiero trójka.

Miciur-ka ja zeszłam w ciaze niecały rok po porodzie i dla mnie to szybko bo w planach było "odzyc" po rocznym siedzeniu w domu w sumie non stop ;) ale znam taki przypadek że dziewczyna zaszła w ciaze w czasie połogu z bliźniakami.takze trojeczke w rok strzelili ;)

co do adopcji to ja myślałam o tym ale chyba za bardzo ciąża mimo tych wszystkich dolegliwości jest dla mnie okresem wyjątkowym żeby z tego rezygnować. no i do tego to oczekiwanie jak będzie wyglądać dzidzia jaki będzie mieć charakter i po kim to jednak za bardzo jest dla mnie wyjątkowe.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

ja znow slyszalam ze podobno maja nowe testy ciazowe powstac co od razu wykrywaja plec od razu w 1 tescie ciekawe na czym to ma polegac:p

poza tym.ogladalam dzis usg mojej siostry z 14 tc i tam od razu widac dziewczynke glowka taka okragla a nub poziomy ...dzirwczyna jak ta lala.

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Elenaa- tez nie wierze ze przyrost to na płeć , a może spr. Sobie jaki progesteron masz ? (Robiłaś teraz może ? ) bo nie pamiętam

Millo - nie raz nie da się wstrzelic bo sperma od razu gotowa do zapłodnienia nie jest może się minimalnie minęło czasowo - szkoda ale trzymam kciuki za sierpień :)

MartynaM- niecały rok to szybko , ale mi bardziej chodzi właśnie o zajście od razu (3 mies) po porodzie , a ta znajoma co zaszła w czasie połogu to jakiej płci dziecko urodziła wiesz ? Na kiedy masz termin bo juz zapomniałam :) ? No i co do laski z 8 dzieci to wow - W. Tez do mnie ze będziemy strzelać póki córki nie będzie hahhah ;D ..dobry jest ..

Maziajka - kurcze skołuj nam foto twojej siostry dzidzi żeby nuba obczaić haha ;)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Miciurka no wlasnie cos mi sie obilo o oczy ze 6 godzin potrzebuja plemniki zeby byc zdolnym do zaplodnienia czy cos takiego?

Elenna a przypomnij Wy mieliscie seksik ostatni raz tak ze na drugi dzien mialam test pozytywny czy jak? Pokazesz wykres z ovu?

Miciurka badałam progesteron 14 dpo miałam 29.

Ja mam koleżanki co maja równo 11-12 mcy między dziecmi...i płec była taka sama jak pierwszego dziecka, czyli 2 dziewczyny urodziły 2gie córki a jedna drugiego synka :)

reklama
Miciurka no wlasnie cos mi sie obilo o oczy ze 6 godzin potrzebuja plemniki zeby byc zdolnym do zaplodnienia czy cos takiego?

Elenna a przypomnij Wy mieliscie seksik ostatni raz tak ze na drugi dzien mialam test pozytywny czy jak? Pokazesz wykres z ovu?

Link do: Wykres Dni Płodnych i Owulacji Użytkowniczki OvuFriend

Owulacja była wydaje mi sie 16 dc wieczorem, albo 17dc w nocy.
A 17 dc był sex o 15:00 czy tam 15:30, więc mysle ze mineło trochę ;-)

Do góry