reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witajcie dziewczynki,
Lilly trzymam mocno kciuki za Ciebie kochana, będzie dobrze !!!
Dorcia piękna praca a beta niedługo spadnie zobaczysz
Elmo jak ten czas goni ledwo byłaś w dwupaku a tu Michaś już rośnie jak na drożdżach
Ja w domu nadal bo mam problem z zatokami, ale to wszystko dlatego podobno że to sie jeszcze goi i to norma tak mi powiedział lekarz więc odpoczywam
Buziaki dla wszystkich

reklama
Nusia to trzymam kciuki za dzisiejszy test! Co do usg to wiesz co oni z niczym sie nie spiesza na usg czeka pol oddzialu...w karcie mam wpisane poronienie zagrazajace.ordynator zlecil usg i czeeeekam...

Lily Kochana kurcze moze niebawem zrobia to usg, niepowazni Ci lekarze sa. Czlowiek czeka jak na szpilkach a oni maja w du**. :/
Lily Tobie tez "wisi"????? ale tez takie geste jest? takie rozciągliwe?

Nuuuska, anias Ja znalazłam inny patent na pranie makaronów:) Zaplatam cała firanke w luzny warkocz- ale nie do samego konca, i zwiazuje gumką do włosow i tak piorę :) Potem nie musze tego rozplątywać :)

anias Nie ma głupich pytań :) Powiem Ci że u mojego chłopa było to samo , i tez mówiłam że chyba przez to w ciaze nie zachodzę, ale pobrał tych suplementów i do teraz jest ok. Lek na nadciśnienie też zaczał brać i może tez to w jakims stopniu pomogło, ale po suplementach dziewczynkowych była poprawa na pewno. Widzę też że jest różnica pomiędzy tym czy siedzi w domu czy chodzi do pracy ( pracuje sezonowo ) . Widać po części wszystko ma wpływ na to. Ja mojemu mówilam ze jak cos z tym nie zrobi to mu butelke syropu kazde wypić, a on mi mówi- ale po co , przeciez mnie gardło nie boli hehe:-D

lilly Trzymam kciuki za Ciebie i Twoje maleństwo. Swoją drogą masz zlecone usg, a Oni czekaj nie wiadomo na co. To co sie ostatnio dzieje po szpitalach , to jest jakies nieporozumienie, szkoda tylko że cierpią na tym nienarodzone dzieci, a potem tragedia dla całej rodziny bo sie jednemu i drugiemy badania nie chciało zrobić, albo cesarki przy porodzie. Lilly trzymaj sie dzielnie &&&&&

Nuuuśka, Estrofem może wydłużyć FF bo przysadka dostaje sygnał, że wzrósł estrogen, "myśli" sobie zatem, że pęcherzyki mocno rosną i zmniejsza wydzielanie FSH (które to pobudza pęcherzyki do wzrostu) by nie przesadzić ;-), tak więc oszukujemy Estrofemem przysadkę. Jeśli DHEA wyjdzie w porządku to będziemy szukać dalej przyczyny ...tzn. nie będziemy bo niebawem estrogen wzrośnie Ci wraz z progesteronem do mega duzych ilości, tego się trzymamy :-) Guajazyl zaczęłabym pić jak tylko kreska na teście owulacyjnym zacznie ciemnieć. Tak jak piszesz - on rozrzedza śluz a więc wizualnie jest go więcej, na pewno plemnikom ułatwia zadanie. U mnie nic tak dobrze nie działało jak właśnie ten syropek. Mój Guajazyl nie był miętowy (nie był jakiś pyszny ale tragedii nie było ;-)), anias ma chyba wersje Guajazyl Mint :-)

anias, ja bym wysłała jednak M raz jeszcze na badanie, przy braku upłynnienia do 60 minut czasem warto pomyśleć o IUI, od razu sprawdzicie czy Guajazyl pomógł w tej kwestii. Czasem bakterie (warto zrobić posiew) powodują zwiększoną lepkość nasienia.

lilly, masakra jakaś, trzymam mocno kciuki by jak najszybciej zrobiono Ci USG, przecież USG w takim wypadku powinno być pierwszym badaniem!

Witam dziewczyny , podczytuje was codziennie próbując zapamietać co i jak u Was i mam nadzieje ze za jakiś moment sie juz naucze i bede mogła na bieżaco być z Wami .

Póki co Lilly trzymam kciuki zeby było dobrze ...domyślam sie jak ciezkie musi byc takie czekanie :-(
Dorcia , też myśle ze dobrze że spada beta ...
Piranha twoja wiedza powoduje ze ciagle jak cie czytam mam wytrzeszcz oczu :)
Nusia ...dziewczyny maja rację twoje nastawienie jest boskie ...szkoda ze nie znam cie "na zywo" :)

Wszystkie dziewczyny pozdrawiam życze miłego dnia

Airfix, Pirania musze jakos mojego M przekonac do zrobienia ponownie badania nasienia...tylko jak (?) musze cos pomyslec..

anias Mój powiedział że za nic nie zrobi bo sie beda z niego śmiać w przychodni, echh z tymi chłopami :) Ale u Twojego jak to juz- ponowne badanie - to moze dasz rade go przekonac:) Powiedz mu- chcesz miec dziecko? Musisz :)

anias, to może powiedz mu, że może mieć tam bakterie (faceci boją się czegoś niedobrego tam ;-)) albo powiedz, że chcesz wiedzieć czy zostaje Wam inseminacja by niepotrzebnie nie wydawać kasy na suplementy czy testy (sprawy finansowe do facetów przemawiają :-D). Ja mojego mega antytabletkowego M na suplementy namówiłam mówiąc, że gorsze parametry nasienia to większe ryzyko wad zarodka (a tego mężczyźni też się boją).

reklama
jakos namowie go, musze. On sie tlumaczy ze juz mial robione i ze miesci sie w normach (uplynnienie do 60 min i on ma wlasnie to 60:/) a jak sie miesci to znaczy ze jest dobrze.. i wez z takim rozmawiaj... :/ Ostatnie badanie bylo robione rok temu.

Bo wiecie tu chodzi o to ze jak on mysli ze jak juz raz zaszlam w ciaze (puste jajo plodowe) to nie ma problemu...

Piraniu jezeli sie jakims cudem zgodzi na to badanie to zrobic normalne badanie nasienia, posiew i jeszcze cos?

Do góry