reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

witam się sobotnio! :) wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta :biggrin2:

airfix - no to jedziemy na tym samym wózku odnośnie diety :no: ja też nie tykam produktów mlecznych - nawet zapach maślanki wywołuje u mnie odruch wymiotny, więc nie ma co marzyć, że wzięłabym to do ust. niezależnie od tego - po prostu jestem uczulona na mleko i jego pochodne. koniecznie musimy coś wymyślić :tak: z takich mlekopochodnych, to jedynie lubię sernik, ewentualnie ser zapieczony (na pizzy czy zapiekance), potrafię też wmusić w siebie smakiję czy belriso no i lody ;-)

nuuśka - tak staram się o córcię :-D trzymam kciuki za Twoją tempkę &&&&&

aljul - no to będziemy się opychać truskawkami :-D dzięki za podpowiedź odnośnie klusek leniwych - jedna z niewielu serowych rzeczy, które lubię :tak:

zakręcona - czy mogłabyś pokrótce powiedzieć, co jadłaś w tej dziewczynkowej diecie? chyba dość długo na niej byłaś? Twój mąż też stosował się do tych zaleceń? z góry dzięki za odpowiedź! :-D

Krystianmartin - trzymam bardzo mocno kciuki za Ciebie &&&&

Piranha - mała drzemeczka w ciągu dnia będzie wspaniałym rozwiązaniem :tak:

udanego dnia kobietki!!!

reklama
Kira, decyzja podjęta. Ostatni cykl 4 kwietnia wszystko będzie jasne. Potem odstawiam wszystkie suplementy, termometr testy owu. Rozmawiałam z Piranha i mówiłysmy o Tobie :-D, że obie uważamy iż..... Ci się udało i jeszcze chwile a będziesz narzekać na mdłości i olbrzymi brzuszek:-). Ach już bym chciała ci gratulować... no do poniedziałku wytrzymam :tak:.
Katriina dziękuję za wsparcvie i dobre słowo. Niech spełnią się twoje marzenia:tak:

Krystian
o prosze to ja taka gwiazda ze o mnie sie mowi :-):-D, zartuje, milo mi.... Ja nie przyjmuje zadnych gratulacji, bo musze poczekac i w miedzyczasie zaciskam za Twoj Kwiecien kciuki!!!! Buziaki

Kiraa.. trzymamy kciuki, a może jednak się udało :)

Nuusia pierwszy raz słysze od Ciebie o tym baloniku:szok: Nasonexu nie stosowalismy, miał Fanipos ale to smierdzialo tak ze mnie na wymioty brało,teraz jedziemy na Avamys'ie. Musze z laryngolog pomowic o tym do uszów. Wiem ze pediatra myslala nad czyms to płukania zatok- ale stwierdzila ze u niego juz za pozno na oczyszczanie.

Katriina to ja juz wiem ;) Bedziemy przez 3-4 miesiace zywic sie sernikiem :D dla mnie opcja bomba :D Mowisz belriso, smakija... fujj to jest ryz na mleku i kaszka manna haha nie tkne sie ja lubie jakies desery karmelowe, czkoladowe, budynie, kisiel truskawkowy ( moja nowa miłość :D ) no i kakao, po ktorym potem mnie cała buzia piecze-ale pije dalej ;) Kluski leniwe tez super opcja:) a drozdzowki z serem? :) u mnie sa pyszne w piekarni:) No i jem ale same -płatki kukurydziane, wafle ryzowe, ser biały, zołty- ale tylko stopiony na zapiekance, albo w jakims toscie - widze ze my obie udane z tym jedzeniem ;)

Kiraa zbierałam się żeby podesłać Ci przepis na sałatkę, ale teraz to już chyba za późno mimo to spróbuję - ja kupuję pierś z kurczaka i "papirus" z Winiar obsmażam na patelni wg przepisu na opakowaniu, mix sałat w Biedronce w torebeczce - rozkładam na talerzu, na to czerwona cebula, ogórek świeży, pomidor, papryka (warzywa wedle uznania), kurczaka kroję jak wystygnie i układam na talerzu na sałatach i warzywach i polewam sosem (majonez dekoracyjny Winiary + jogurt naturalny + sól + pieprz naturalny + pieprz ziołowy + wyciśnięty czosnek i ewentualnie koperek) - ta sałatka zawsze u mnie znika i chyba jest dosyć prosta w wykonaniu
albo
sałatka z paluszkami krabowymi + kukurydza w puszce + cebula + ogórek konserwowy + kapusta pekińska (pokroić drobno) - do tego sos (majonez, jogurt naturalny, świeży koperek + sól)

Ostatnia edycja:
Aljul
dzieki, bedzie na nastepnych gosci :-) teraz zrobilam salatke z makar. Chinskiego i tez jest git :rofl2:

Kiraa i ja zapomniałam przesłać przepis, dopiero teraz po waszych postach przypomniałam sobie, że miałam ci coś podpowiedzieć. No nic następnym razem :) Ale sałatka z makaronu chińskiego na pewno musiała super smakować. Kciuki, żeby beta w poniedziałek urosła :)

Kristanmartin przykro mi, że nie udało się (całkiem wyraźna druga kreska była) - trzymam kciuki za ten cykl

Nusia, Airfix - my też bardzo dobrze znamy Nasonex - u mnie starszy synek bierze okresowo na obkurczenie przerośniętych migdałków, I myślę, że też dzięki niemu nie łapie tak często infekcji, kataru - ale jak już złapie, to mam wrażenie że szybciej katar się kończy. Więc ja też polecam

Aljul dzięki za przepis na leniwe - moje ulubione danie :) Zapomniałam że możemy z tymi kluskami szaleć w diecie dziewczynkowej.

Katriin jasne - fajnie jakbyśmy poprzesyłały sobie to co każda zebrała. Kciuki za udaną dietę :) - już ją zaczęłaś?

Dziewczyny starające się o dziewczynkę - może już widziałyście, ale wkleję (ściągnięte z in-gender) - książka kucharska Tamary, dieta dziewczynkowa http://www.in-gender.com/cs/forums/storage/206/449382/girlCooking withTamara.pdf Tu jest kilka przepisów na obiad. Jak w końcu zabiorę się za spisanie wszystkiego co skopiowałam a propos diety, produktów, to poprzesyłam - może razem dopiszemy jeszcze coś do tej listy. Chciałabym taką listę wydrukować i przyczepić na lodówce, by nie zapominać co mogę jeść, a czego unikać - szczególnie kiedy planuję właśnie obiady.

Ja dziś zaczęłam dietę - jadłam już pierwszy obiad bez grama soli :) ale nie było źle, do przełknięcia :) gorzej będzie zmusić się do wypicia mleka. Na razie odwlekam ten moment i pije maślanki, kefiry

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WAS WSZYSTKICH Z OKAZJI NASZEGO ŚWIĘTA!!! :) Tulipanek dla was :)

P3080270.jpg

Załączniki

• P3080270.jpg
    P3080270.jpg
    15,5 KB · Wyświetleń: 55
hej hej kochane.

Nie bylo mnie wczoraj za co przepraszam, ale dzionek zalatany, duzo rzeczy do zalatwienia, a potem wieczorem szlismy do znajomych i pozno wrocilismy.Ale odreagowalam, nie myslalam, i troche glowka odpoczela.
Tempka oczywisci poleciala, wiec nie ma juz co gdybac i na co liczyc, mam nadzieje, ze laskawa @ szybko sie pojawi, bo 18-go mam jechac do doktorka na dyzur i chcialabym byc juz po jakos sensownie :dry:

krystian eh kochana, przykro mi strasznie :-(nie tak to sie poukladalo, nie tak mialo.Ja nie mialam takich bladziochow jak Ty, o polowe jasniejsze, wiec wyobrazam sobie tylko jakie to trudne dla Ciebie. Zrob to co serducho Ci podpowiada a ja wierze ze jeszcze wszystko sie ulozy :** kiedy masz termin kwietniowej @ ?

Airfix tu masz link o otovencie OTOVENT zestaw do leczenia ujemnego ciśnienia w uchu - AXFARM - Apteka Internetowa Tanie-Leczenie.pl a tu filmik jak to dokladnie sie stosuje : Otovent® Demo Video - YouTube - smiesznie wyglada, ale na prawde kochana dziala cuda :tak:
A co do Nasonex-u wiem ze to najbezpieczniejszy steryd na rynku w tej chwili dla dzieci ponoc, ma najmniejsza liczbe odnotowanych skutkow ubocznych, my bylismy bardzo zadowoleni kochana :happy2:

Milego dzionka dziewczynki :**

attachment.php

Starających się : 6
Oczekujących na staranka : 13

MARZEC 2014 :

Nuuuśka - termin @ 08.03 ( 10 cykl starań )
Kiraa - termin @ 13.03 ( 5 cykl starań )
Annette - termin @ 21.03 ( 4 cykl starań )
gochaa - termin @ 23.03 ( 1 cykl starań )

KWIECIEŃ 2014 :

anias2 - termin @ 0.04 ( 6 cykl starań)
krystianmartin - termin @ .04 ( 24 miesiąc starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( kwiecień 2014 )
ilaczek ( kwiecień 2014 )
Elle87 ( kwiecień/maj 2014 )
milla ( maj 2014 )
Justi_ ( maj/czerwiec 2014 )

roszpunka ( wiosna/lato 2014 )
małe liski ( czerwiec 2014 )
czarna_perła ( czerwiec 2014 )
kate.. (lato 2014 )
Airfix ( lato 2014 )
ania_g21 ( lato 2014 )
Katriina ( lato 2014 )
Dorcia ( styczeń 2015 )

Ostatnia edycja:
reklama
Hejka:-)

Nuuuśka kolejna @ 4 kwietnia. Jest cięzko bo co cykl mam takie bladziochy na testach. Nawet mnie nie cieszą:-(. Teraz na własną odpowiedzialność biorę Encorton. Oczywiscie po konsultacji z Piranha. Trochę się boję ale to ostatnia szansa. Tak jak pisałam decyzję podjęłam i jej nie zmnienie. Martwi mnie tylko co jeśli zajdę... czy ten lek brac nadal czy nie.... ale na obmyslenie strategii będzie czas. Rozmawiałam o tym z Piranha, że pójde do tego lekarza, który wprost powiedział mi, żebym juz do niego nie przychodziła, chybaże zajdę w ciążę.... i powiem mu, że skoro mnie zostawił samą sobie to wyczytałam w google, ze moje ciąże biochemiczne mogą być spowodowane antyciałami, a że nie stać mnie na sprawdzenie wszystkich załatwiłam przez internet Encorton. A on juz niech mysli co dalej.
Cieszę się że przed Tobą otworzyły się drzwi do nowego, pełnego nadziei etapu. Na pewno się uda zobaczysz.

Miłej niedzieli :-D

Do góry