reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Kiraa KCIUKI!!!!!!!!!!!! ale super:)...ale nic więcej nie piszę, tak jak prosiłaś :)

w obydwu ciążach miałam zachcianki i chłopczykowe i dziewczynkowe. Ale czasem rzeczywiście dziewczyny mają takie zachcianki które potem zgadzają się z płcią dziecka...Pamiętam że przy pierwszej ciąży szczególnie na początku miałam wielką ochotę na słodycze, ciastka, lody, ale mi się wydaje, że to wynikało z tego, że przed ciążą kontrolowałam się bardziej, żeby nie przytyć :) a jestem ciasto i czekoladoholiczką :) a kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży bardziej "poluzowałam" z dietą. W obydwu ciążach miałam mdłości i wymioty, w drugiej 3 razy większe nawet i ogórki kiszone, czy w ogóle produkty słone ostrzejsze nie wzmagały dodatkowo mdłości więc wcinałam takie rzeczy - lepiej smakowały niż mdłe jedzenie

Dziewczyny które mają córki - z ciekawości, w których dniach cyklu i z jakim odstępem od owu starałyście się o ciąże? Wiem, że odstęp jest najmniej istotny, ale mimo wszystko, ciekawa jestem jak to było u was. Może przypadkiem któraś z was zastosowała O+12 :)?

Male liski ja mam 2 corki, starsza poczeta mniej wiecej 2 dni przed owulacja po dluzszej wstrzemiezliwosci... duzo pracowalismy i nie bylo sily i ochoty na przytulanki, mlodsza to wszystko zrobione na corke choc nieswiadomie ;) po pierwsze poczeta byla po przynajmniej 8 tyg. Diecie dukana wiec bylam zakwaszona na maxa do tego pilismy z m. DUZO coli lihgt, sex byl codzienny od 8 dc do 18dc, owulacja byla w 17dc, wiec oslabilismy plemniki na maxa do tego moglam nieswiadomie zastosowac tez metode o+12 bo sex byl tez po owulacji w 18 dc ;) zasadniczo teraz jak mam juz ta wiedze, ktorej nie mialam wczesniej, wiem ze przy 2 dziecku zrobilismy wszytko na dziewczynke, choc marzyl nam sie synek... ;)

Maran-atha właśnie liczyłam że między innymi ty mi napiszesz jak to się stało że macie dwie królewny :) Opowiedz mi trochę o diecie Dukana - co jadłaś? Z węglowodanów nie zrezygnuje tak zupełnie, troche się tego boję, żeby sobie ze zdrowiem nie napsuć, ale z chęcią ograniczę pieczywo, makaron - bo działam wtedy prodziewczynkowo tak?

Male liski ja jadlam glownie mieso tzn kurczaka - piersi zwlaszcza gotowane i duszona, do tego masa jogurtow, ryby - jajaka faszerowane tunczykiem ze szczypiorkiem, serki wiejskie light, ryby, krewtki, omlety z jajek, placki z otrebow owsianych, slodzilam tylko slodzikami, cola light bardzo zakwasza organizm a ja pilam jej bardzo duzo bo to byl taki moj substytut slodyczy ;) warzyw prawie w ogole nie jadlam...

Magda fajnie Cie przeczytac ;) na pewno mnie nie znasz... ja Ciebie tak bo przeczytalam forum niemal od poczatku a z wiadomych wzgledow Twoje starania byly dla mnie i staraczek chlopczykowych nadzieja ze moze sie udac :) milo ze zagladasz do nas :) gratuluje serdecznie kolejnej ciązy a powiedz planowałas teraz płeć czy zdałaś sie na los? pozdrawiam serdecznie

Ostatnia edycja:
Sie witam jako pierwsza :)

Nie wyspalam sie, jeszcze dziecię mnie wkurzylo bo sie okazalo ze dostala pale za nieprzeczytanie lektury o ktorej nam nie powiedziala i ow pale poprawila w piatek na dwoje o czym tez nam nie powiedziala, jak i o tym ze poprawic to moze. No i jest kara :cool:

kiraa kciuki kochana za dzisiejsza betke !!!!

Uciekam do pracy, zajrze po poludniu bo w pracy dzis na pewno nie bedzie kiedy :confused2:

reklama
Do góry