reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nuuuśka, może uda się gina namówić na gonadotropiny (np. Fostimon) z uwagi na Twoje endo? Fostimon ma podobno często bardzo duży (pozytywny) wpływ na endometrium i jest po nim dużo EWCM. Dobrze by było pozbyć się tego mięśniaka by już głowy nie zaprzątał. Współczuję uczulenia (Kaja też się teraz męczy z jakimś uczuleniem na policzkach) ....a może to uczulenie na odstawienie suplementów? ;-):-D

reklama
piranha haha a moze ? :-D bo ja suplementy odstawilam we wtorek no i wtedy zauwazylam uczulenie :wściekła/y: nie wiem co to za cholerstwo, uczulenie rozumiem, ale tu jest w tak dziwnym miejscu, i nie potrafie dojsc do tego, co je wywolalo.
A co do stymulacji, jestem dobrej mysli, widze ze gin ma bardzo rozsadne podejscie do tematu, mam nadzieje, ze podczas histeroskopii uda sie usunac miesniaka, w miedzy czasie planuje naprawic swoje nogi - bo na obydwu mam torbiele podkolanowe, i nie wiem czy nie obejdzie sie bez artroskopii, a tak mysle, ze moze lepiej to zrobic zanim pojawi sie cosiek, bo w ciazy jak przytyje moze sie zrobic nieciekawie. No i dojrzewam do usuniecia moich osemek, wiec moze zrobie wszystko za jednym zamachem :-D
W ogole tak mysle, teoretycznie moze sie okazac, ze w tym cyklu owulacja moze zaskoczyc nas wczesniej prawda ?

W ogole w poniedzialek swiateczny mam zamiar zrobic cos zupelnie nie swiatecznego - jak bedzie pogoda chce wreczcie posadzic tuje :-)

Ostatnia edycja:
Ja dziś tylko na chwilę, bo dopiero dziś zaczynam świąteczne porządki :no: normalnie nie miałam wcześniej czasu :sorry2: mam nadzieję, że uda mi się doprowadzić mieszkanie do jako takiego stanu, bo na dokładne porządkowanie z pewnością czasu braknie :wściekła/y:

Zakręciu - ale śliczne zdjęcia malutkiej :-D bo na pewno to będzie dziewczynka :tak:

życzę wszystkim udanego dnia !!!
:-)

hej dziewczyny:)
Zakrecona- śliczna Dzidzia, już jak duża:) dziewczynka jak nic:tak:
Elmo- synuś prześłiczny, ucałuj Goodemnie:-)
Male listki- ja też tak myśle że tu chodzi o cykl staraniowy żeby przestać brać niektóre suplementy bo mogłyby zaszkodzić po zapłodnieniu, ja na razie odstawiłam wszystkie suplementy i łykam tylko kwas foliowy, ponieważ ostatnie przytulanie było 2 dni przed owu wiec trochę się boje
Kiraa- wypoczywaj i regeneruj siły :-)
Ania g21- mam nadzieje ze z Olinkiem wszystko ok , to się musiał nieźle nacierpieć przez noc
Daria- Natan śliczniusi
Nuśkkka- pamiętaj że razem trwamy na placu boju:)
Matik- fajnie że jednak nie zrezygnowałaś z BB i zostałaś z Nami:):):)
Piranha- jak się czują Dzieciaczki?
Katrinna- ja już po mega sprzątaniu:) na szczęście;-)
u mnie dziś 3 dzień po owu , czasami mam takie lekkie bóle jak przy @ ale piersi nic a nic nie bolą (jak to czasami mam) , staram się nie myśleć czy będzie z tego dzidzia czy nie, bardziej jestem na nie ponieważ jakoś w tym miesiącu zamiast śłuzu płodnego miałam taki jakby mętny?! ach musze czekać......

Ostatnia edycja:
Piranhiu a czy to uczulenie u Kai jest tylko na policzkach? - pytam bo mój synek ostatnio miał coś takiego na policzkach (+biegunka) i po kilku dniach poszliśmy do lekarza i powiedziała że to uczulenie i kazała pić wapno które nic nie pomogło, dopiero koleżanka zaczęła mnie uświadamiać że to rumień złocisty - dziecko ma na policzkach jakby wypieki tzw. "skrzydła motyla", po kilku dniach na całym ciele drobne krostki - jak wpisałam w wyszukiwarkę to moje dziecko wyglądało identycznie jak te na zdjęciach

Zakrętko ale śliczna dzidzia!! wierzę, tak jak reszta dziewczyn, że to na pewno dziewczynka!
Małe liski, chodzi o cykl, w którym już się starasz, ze po owulacji niektóre suplementy w nadmiarze mogą zaszkodzić ewentualnej ciąży. Ja po owulce odstawiałam żurawinę i nie szalałam z ilością wit.C
Nusia ja wierze, że z pomocą tego nowego lekarza raz dwa się uda zajść, kurcze, no w końcu uda się Wam, musiii!!
a pijesz kochana wapno na to uczulenie? czasami potrafi pomóc, aaa ja jeszcze wysypki smaruję żelem Fenistil, zawsze trochę mi pomaga
mamakaja doczytałam o Twojej wizycie w szpitalu, dobrze kochana, że wszystko w porządku, a jeśli chodzi o lekarza, kurcze, to kolejny już taki przypadek, brak mi słów, ci, którzy powinni w takich chwilach nieść nam wsparcie, a już zupełnie nie powinni swoimi widzimisię kierować w pracy, gdzie tu profesjonalizm??
ania_g zdrówka dla małego!!
Daria ale śliczky chłopaczek!!
Kiraa co tam u Ciebie, jak się czujesz?
Kifsi super, że wyniki są dobre, no i gratulacje zielonego światelka :) moja ginka ani usg mi nie robiła ani bety sprawdzać nie kazala, tylko czekać... a jak psychicznie się czujesz? gotowa do kolejnych staranek?

a ja dziś pracuję z domu, przy okazji prania porobione, mieszkanie posprzątane, chociaż u nas praktycznie zawsze na święta mamy wycieczki do rodzin i powiem szczerze, że to jest mega męczące, więcej w ciągu 3 dni siedzę w aucie niż odpoczywam. ale to dłuższa i podnosząca mi ciśnienie historia świątecznych wyjazdów.
i czekam na @ i czekam i czekam, już 33dc, mogłaby się w końcu pojawić i rozpocząć 3 cykl po zabiegu! ;)

Ja tak na szybko. Wszystko ok oprócz tego że mam łożysko CENTRALNIE przodujace. Dzidzia zdrowa, niestety płci nie poznałamjszcze.
Mam nadzieje, że dowiem się na polowkowym 8.05.
Buziaki i pozdrawiam :-):-*

reklama
Nuuuśka, myślę, że w tym cyklu owulka będzie szybciej gdyż FSH nie będzie hamowane Estrofemem :tak:

Ana, dzięki kochana, Kaja wciąż ma katar a Krzyś już zdrowy. Kciuki zaciśnięte!

aljul, tak, jest tylko na policzkach, to są takie płaskie kilkumilimetrowe plamki, 3 na lewym policzku i 1 na prawym, widać, że córkę swędzą bo potrafiła rozdrapać do krwi, trwa to już dość długo, zadzwoniłam do dermatologa i najbliższy termin był na 20 maja :-( Zrobiłam zdjęcie, widać te plamki na policzku?

Zobacz załącznik 620521

mamakaja, ależ Twoja Pociecha serwuje Ci emocje :-), jakoś czuję że to córcia :tak: Będę trzymać kciuki by łożysko się jeszcze podniosło, buziaki!

Do góry