reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam Was niedzielnie :-)

Airfix współczuje choroby synka i życzę szybkiego powrotu do zdrówka

Nuuska ależ skok Fiu fiu Ona juz musi zatrzymać na tym poziomie i koniec &&&&&

Ana mi się wydaje że powinnaś powiedzieć dentystce

Roszpunka nie pamiętam teraz dokładnie o co chodziło z castagnusem ale Piranha odradzała go łykać Jak sie pojawi to na pewno nam przypomni bo u mnie jakaś zaćma o co chodziło;)

Piranha mam nadzieje że niunia jutro będzie współpracowała z nami:) Pogadam z nią wieczorem :-D Jak imprezka urodzinowa?

Kirusia cały czas myśle o Tobie słońce Trzymaj się kochana

Miłego popołudnia

reklama
Ana87 Ja tez chodzilam do takiej lekarki ktora nigdy nic nie widziala, kaszel wedlug niej po infekcji moze trwac 3tyg, a moze i 3 miesiace. Skierowan do alergologa czy pulmunologa to nawet mowy nie było żeby moje dziecko dostało, aż w koncu zmieniłam przychodnie i wiesz co- na pierwszej wizycie bez proszenia dostalam skierowania , bo podejrzewala od razu ze dziecko ma astme. Od 2 lat jestesmy pod opieka alergologa-pulmunologa. Miesiac temu robiona mial synek spirometrie-wyszla bardzo ladnie, Pani doktor powiedziala ze ma lekka astme a kaszel ktory ma jest alergiczny:) Leki ma dobrane :) Mój kaszle takim kaszlem raz suchym raz mokrym, najczesciej pojawia sie wieczorem i w nocy, i nad ranem. W badaniu jak wychodza leukocyty to znaczy ze jest jakas infekcja, albo pozostalosc infekcji, moze byc tez tak ze dziecko bylo niedoleczone. Mi pediatra kaze dawac przez 3-5 dni - 3 razy dziennie Ibuprom jak dziecko zaczyna kaszlec, lub widac ze cos go bierze i przechodzi :) Jesli nie przechodzi to wtedy wdrazamy inne leczenie.

Roszpunka Ja ze swojej strony Castagnus polecam, nie musisz czekac do konca cyklu , mozna rozpoczac w dowolnym dniu.

Zakręcia Kciuki za jutro i za córcię &&&

Airfix- dziękuje za odpowiedz. już sama nie wiem co zrobić. miałam zamiar do niej iść jutro i powiedzieć żeby mi dała skierowanie do alergologa bo dziecko cały czas pokasłuje. ale ona patrzy na mnie jak na kosmite. :wściekła/y:on w nocy w ogóle nie kaszle. zaczyna pokasływanie jak np. bawi się , biega, skacze na trampolinie itp. co mi radzisz???? o co prosić tą lekarke????

Ana87 O to dokladnie u mojego tak sie to wszystko zaczynalo, kaszel po wysilku, bo bieganiu, po trampolinie. Mozesz tez sprobowac nawilzac mu gardlo ( mozna w aptece dostac do ssania tabletki na nawilzenie sluzowki, cos chyba z tymiankiem i podbiałem ). Jesli po tym nie przejdzie to ewidentnie nalezy sie zglosic do alergologa...ja mialam od razu Pania 2w1 alergolog-pulmonolog :) zeby nie szukać przyczyn u 2 lekarzy:) Wiem ze czasem sa takie doktorki jak moja była ze doslownie jakby na zlosc chcialy zrobic, moja znajoma zostala u tej lekarki i do teraz dziecko nie jest pod opieka alergologa, a ewidentnie dusi sie od alergi-malo tego- Pani doktor kaze jej podawac leki dziecku ktore ja mam na recepte i znizke od alergologa- a jej tej recepty wypisac nie moze i zawsze mowi lekarce-ze w takim razie pozyczy ode mnie :) I co Ty na to? ewidentnie dziecko kolezanki potrzebuje pomocy, ale lekarka- nie bo nie. Jesli Twoja lekarka nie bedzie chciala wypisac dziecku skierowania to jedyne co mi przychodzi na mysl-ze szukanie prywatnie pomocy u alergologa. Tymbardziej ze na NFZ np w Krakowie ciezko o termin, wizyty mialam 2 razy do roku, a teraz mialam w marcu, ja dzwonie pare dni temu a oni mi mowia ze w listopadzie mam dzwonic to na przyszly rok mnie zarejestruja, wiec tez nie wiem czy nie bede musiala wyjac 100zl i isc we wrzesniu do tej lekarki prywatnie.

dobry wieczór kochane, ale się rozpisałyście przez ten weekend fiu fiu :)

Airfix zdrowka dla synusia , a dla was spokojnej nocy oby jutro mały dostał dobrze dobrany lek i szybko choroba poszła precz...

Małe listki masz bardzo ładny swój balkonik taki ze chciałoby się na nim posiedzieć :)

Nusia Ty to aparatka jesteś :) oby z tego spontanu wyszły dwie cudowne mocne kreseczki && Olcia jeszcze troszkę i się zorientuje co tam mamusia kombinuje, bo bystra z niej dziewczynka heheh musiałaś mieć fajną minę jak spotkałaś ją pod kościołem, a ona od razu do was z takim tekstem
u mnie starania w czerwcu po @ który ma być 8.06 ;) kolejnych już niechcę:-D

Ana87 u nas też wciąż Wojtuś kaszlał ,ale osłuchowo był czysty to nic, że przez kilka tygodni nieustannie w nocy budzil się z duszącym kaszlem..... owszem dostaliśmy skierowanie do alergologa-pneumologa,ale lekarka stwierdziła, że to uroda przedszkolaka i KONIEC testow na alergie nie zrobila , pooogladala astmy nie stwierdziła i kolejne tyg znow meczylismy się z duszącym kaszlm, kolejne syropy-antybiotyki i nic .... w tamtym tyg zmieniłam przychodnie co prawda jest jakies 15 km od nas,ale lekarka wydaje się być konkretna i póki co nie załuje zmiany.... uważam ,ze powinnas nagrać syna na komórce i jej puścić jak kaszle ... tez tak robiłam , a jeśli to nic nie pomoze zmienić lekarkę

co do dentystki to Ja zdecydowanie bym powiedziała, tak w ogole wioska czy nie powinna zachować tajemnice lekarską :wściekła/y:

Zakręcia dobrze z ta twoja niunia dziś porozmaiwaj by jutro już pokazała się w całej okazałości:) && na która wizyta ??

wróciłam niedawno z urodzin dziadka powiem wam, ze ma jedną z najgorszych jak dla mnie chorob bo chorobę alzheimera eh nikomu nie zyczę, co się tam w domu dzieje , co on wyprawia straszna jest starość i ta choroba :( jakas taka zdołowana wróciłam ....

kochane powiedzcie , bo chyba wyczytałam dziś, że MIĘTY NASZA POŁÓWKA przy staraniach dziewczynkowych nie powinna pić ??

tak właśnie patrzę na listke Nusi i idziemy łeb w łeb w staraniach dziewczynkowych Roszpunka, czarna perła, Elle87, Małe listki wszystkie mamy @ na początku czerwca heheh to będzie gorący miesiąc :tak:

Ostatnia edycja:
Zakręcona może zjedz coś słodkiego przed badaniem wtedy niunia się przebudzi, będzie miała ochotę poprzewracać się troszkę w brzuszku i pokazanie się w całej klasie :) przecież nie ma być po kim taka uparta, a tyle e-cioć chciało by ją zobaczyć :)
swoją drogą myśleliście już nad imieniem ?

Justi właśnie miałam taki plan zjesc cukierka a,jak myslisz,ile przed wizytą najlepiej :-) myśleliśmy juz dawno Gabi lub Zuza :-)

ilaczek, a nie kusi Ciebie by sprawdzić jak zadziałało DHEA? :-) No i czy zwiększać dawkę czy też zostać przy 50 mg? Te testy to chyba z tydzień idą z Anglii, ale pech z ph-metrem, miałaś ten Hanna czy inny?

Roszpunka, pH na godzinę przed staraniami i aż do starań musi być obowiązkowo niskie (nie obniżamy jednak jeśli nasze naturalne pH wynosi 4-4,5), podobno to bardzo ważne, ja bym pilnowała niskiego już od @. Castagnus jest dziewczynkowy, m.in. z tego powodu, że wyciąg z Agnus castus blokuje wydzielanie prolaktyny a tym samym powinien trochę wzrosnąć progesteron. Witamina B6 obniża prolaktynę i estrogen (może zatem wydłużyć FF) a podwyższa progesteron, nie wiem dokładnie jak jest z Agnus castus bo jedni piszą, że podwyższa a drudzy, że obniża estrogen.

czarna perła, moim zdaniem przy odstępie 5-6 dni szanse są bardzo małe, czytałam też, że z odstępu powyżej 3 dni rodzi się statystycznie więcej chłopców :-)

iweet, wg mnie 4 godzina będzie w porządku :tak: Sprawdzałaś poziomy swoich hormonów?

Ana, ja też do tego bym się nie posunęła, nie krytykuję jednak osób, które tak chcą płeć zaplanować :-), po prostu dla mnie byłoby to jakieś takie ...sztuczne (wolę też zdać się na los i decyzje z Góry :-)), do tego ten strach, że bezpośredni kontakt kwasu z plemnikami je uszkodził część z nich zachowała zdolność poruszania i zapłodnienia (a ja mam niestety zbyt bujną wyobraźnię, niekiedy snuje one też te czarne scenariusze ;-)).

zakręcona, mega kciuki za jutrzejszą wizytę, niech już w końcu dzidzia się ujawni dając mamie wytchnienie w zastanawianiu się nad kolorem wyprawki :-) Imprezka udana, dzieci się wyszalały więc planuję je zaraz położyć, chcę wyjść z pułapki w jaką się wpędziłam kładąc je po 22 ;-)

Ana, ja podobnie jak dziewczyny powiedziałabym dentystce.

Justi, z tego co czytałam to mięta obniża estrogen więc lepiej by M jej nie pił:

Peppermint tea - may reduce both estrogen and testosterone levels, so is best for DW. DH can have it as a drink now and then as well, but it may reduce his estrogen. Use only from AF-O. One study has shown that spearmint tea also works.

Spróbuję położyć moje dwa łobuzy, może uda mi sie jeszcze potem do Was zerknąć :-) Miłego wieczorka wszystkim życzę!

reklama
Fiołek, sporo zrobiłaś, za 3 razem się uda, z naszymi kciukami nie ma innej opcji :-) A jaki miałaś poziom testrosteronu, estrogenu i progesteronu (najlepiej podaj wraz z normami jeśli uda Ci się je odszukać)? Hormony to też bardzo ważny czynnik, może to one Ci nie sprzyjały? Sprawdzałaś poziom Ca, Mg, K i Na w krwi? Co do herbaty miętowej - i na in-gender i na genderdreaming znalazłam informację, że nie podnosi poziomu estrogenu a może go nawet obniżyć (stąd nie jest zalecana dla M), testosteron na pewno obniża.

czyli co :( zmuszałam swojego m. do picia mięty niepotrzebnie :(
powiedzcie mi w takim razie staraczki dziewczynkowe co piją wasi mężczyźni np.,. w pracy ?? mój pił inkę z mlekiem i mięte, a teraz zostaje mu chyba tyko woda , kawa inka i cola light czy też zero :( POMOCY .....

Do góry