reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Vivien, a z którego dnia cyklu ten estradiol i testosteron? W jakich jednostkach jest testosteron? Ja bym na razie odstawiła DHEA, niech organizm dojdzie do siebie po karmieniu, zbyt wysoki testosteron może hamować owulację. Ja w ogóle nie jestem zwolennikiem (o czym pisałam niejednokrotnie) łykania DHEA w ciemno, zwłaszcza w młodym wieku. Co do wydłużonej FF - DHEA często wydłuża pierwszą fazę gdyż podnosi poziom estrogenu a zwiększony estrogen hamuje wydzielanie FSH (więc pęcherzyki wolniej rosną). Podobno najlepsze efekty łykania DHEA są dopiero po 4-5 miesiącach.

Piranho

dzisiaj jestem w 17dc i to sa wyniki z dzisiaj. Na wynikach pisze tak:
Testosteron (ICD-9: O41) 1,440
Normy dla Kobiety 0,08-0,82 ng/ml

w takim razie odkladam te tabletki.Jak myslisz bede miala wogole w tym cyklu jeszcze jajeczkowanie????:-:)-:)-(
Kurcze to by moze wyjsnialo takie dziwne tetsy juz od okolo tygodnia niby sa ale jednak nie ma takiej wyraznej kreski pikowej.

Jakie kochakan bys proponowala dalsze dzialalnia,co dalej robic z estradiolem i mineralami.jak myslisz kiedy mi spadnie ten testosteron:-:)-(
Ale sobie namieszlalam,chcialam dobrze a przedobrzylam:wściekła/y::wściekła/y:

DZIEKUJE CI BARDZO ZA SZYBKA ODPOWIEDZ :* :*

Fiołek, to w jakich jednostkach jest ten progesteron, że wynik i normy tak niskie dla FL? Zazwyczaj wyniki podawane są w ng/ml i nmol/l.

Vivien,.... Co do wydłużonej FF - DHEA często wydłuża pierwszą fazę gdyż podnosi poziom estrogenu a zwiększony estrogen hamuje wydzielanie FSH (więc pęcherzyki wolniej rosną). Podobno najlepsze efekty łykania DHEA są dopiero po 4-5 miesiącach. Co do ASG, niby w instrukcji piszą o 8 tabletkach ale na in-gender zaznaczono by nie przekraczać dawki wodorowęglanu sodu 3696 mg (2 tabletki ASG zawierają już 2100 mg).

Piranho ale mi estardiol wlasnie spadl i tylko testosteron skoczyl tak strasznie na gore :szok:
dziwne ze tylko ten jeden wynik taki wysoki. Bo jak sie nie myle te dwa sa powiazane ze soba prawda? Jak jest jeden wysoki to drugi tez ale u mnie jakos dziwnie sie porobilo.

Vivien, nie ma za co kochana, w tamtym poście dopisałam Ci jeszcze o ASG. Moim zdaniem jak najbardziej są szanse na owulkę, jednak zapewne trzeba będzie na nią dłużej poczekać bo estradiol masz jak z początku cyklu niestety :-( (DHEA to suplement silnie oddziaływający na poziom E2 i testosteronu więc ryzykowne jest branie go w ciemno, a już zwłaszcza w młodym wieku kiedy naturalny poziom DHEA jest prawdopodobnie wciąż wysoki). Zapewne obniżenie TSH lekiem i odstawienie DHEA podreperują hormony, przydałoby się coś stymulującego FSH, może Zioła Ojca Sroki nr 3 na owulację? Masakra, dopiero teraz zauważyłam, że przed ",440" jest jedynka a nie zero :-(, odstaw jak najszybciej DHEA.

Hej!

Justi cola bezkofeinowa smakuje podobnie jak ta kofeinowa, cena jest rzeczywiście ładna
Katriina dziękuję ci za kciuki :)) ja za ciebie i za dziewczyny również trzymam kciuki!
Zakręcona ale wstydnisia i uparciuszek he he he he, nie daje mamie pokazać się, kiedy kolejne podejście ;)?

Kupiłam wczoraj storczyka - pierwszego w życiu :) - powiedzcie mi, a propos podlewania - czy mogę go podlewać w ten sposób, że raz na tydzień, na pół godziny, godzinę, wstawiam plastikową doniczkę z kwiatkiem do miski z wodą i storczyk wtedy pobiera sobie tyle wody ile chce? Bo o takim sposobie kiedyś słyszałam..Kwiatki ma marne, takie lekko zwiędnięte - są jakieś odżywki :) coś mogę dorzucić do wody, żeby trochę odżył po sklepie?

Dziś spotkałam się z koleżanką, która 2 miesiące temu urodziła córcie - przepiękna dziewczynka, cudo, nie mogłam się napatrzeć!

Vivien, stąd branie DHEA w ciemno (zawsze podkreślałam, że lepiej najpierw sprawdzić poziom, a już zwłaszcza w młodym wieku) może czasem przynieść więcej szkód (często jednak pomaga, zwłaszcza kobietom po 40-tce szykującym się do INV, wszystko zależy od naszego układu hormonów). Tak jak napisałaś jest to powiązane - wysoki testosteron hamuje wydzielanie LH, stąd do owulacji nie dochodzi, podobno hamuje też FSH a wtedy pęcherzyki nie rosną a tym samym nie produkują estradiolu :-(

małe liski, jak najbardziej można tak podlewać :tak: W sklepach można kupić nawozy dedykowane storczykom.

Piranho ok w takim razie w trybie natychmaistowym oddstawilam DHEA. Myslisz ze dlugo taki wynik testosteronu bedzie mi spadal??
Od paru dni pobolewaja minie lekko jajniki ale owulka widocznie nie moze sie przebic i sie na jakis czas nie przebije:baffled::baffled:
Myslisz ze te ziola ojca sroki pomoga mi na owu czy w tym cyklu moge sie pozegnac z nadzieja na owu :-:)-(
powiedz mi dlaczego estradiol mi spadl a testosteron tak skoczyl?

Myslisz ze TSH mi tak skoczylo teraz od DHEA?
Ok juz doczytalam poprzedni post. Czyli tymi tabl narobilam sobie ambarasu.....:wściekła/y:

Zakrecia ale masz wstydliwa ta twoja kruszynke,kiedy bedzie kolejna wizyta?Czujesz juz ruchy?

Male liski ja podlewam moje storczyki raz na tydzien-dwa stoja sobie na parapecie i rosna sobie same bez odzywek i naprawde co rusz jakies nowe paki dostaja. Podlewam je tak ze wkladam do wanny napuszczam zimnej wody i wkladam wszytskie storczyki.Na koniec oblewam zimna woda liscie i po pol godzienie wyciagam :)

Ostatnia edycja:
Vivienka, DHEA niestety może spowodować wzrost TSH. Ten cykl wcale nie jest stracony, odstaw winowajcę, zacznij pić zioła i na pewno owulka jeszcze Ciebie nawiedzi :tak: Jaką dawkę DHEA przyjmowałaś? Zazwyczaj poziom DHEA zaczyna spadać po 35 roku życia.

Ostatnia edycja:
reklama
Piranho DHEA biore juz prawei 4 tydzien.Pierwszy tydzien bralam po jednej,drugi tydz. dwie tabletki i od paru dni ... nie bij i nie krzycz ale :-:)-(..... bralam sporadycznie trzy razy dziennie:zawstydzona/y::-( chcialam dobrze, a se przedobrzylam:sorry:

Ja jeszcze nawet do 30 nie dobilam... :sorry:Powiedz moj m ma 30 lat tez mam mu odstawic DHEA?Jutro idzie wyniki zrobic.
Powiedz kochana gdzie moge kuoic te ziola Ojca sroki? W aptece,w zielarskim czy tylko przez neta?

Do góry