reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Elle, sprawdzałaś poziom progesteronu w tym cyklu? Wynik ze stopki to z innego cyklu? To był test tej samej firmy co wczorajszy?

Airfix, wg mnie lepiej nie przesadzać z mlekiem, jest bogate w proteiny i tłuszcz. Pożywna, bogata w różne składniki pokarmowe, wysokokaloryczna, wysokoproteinowa, wysokotłuszczowa, wysokosodowa dieta sprzyja chłopcu a uboga w składniki pokarmowe, niskokaloryczna, niskoproteinowa, niskotłuszczowa i niskosodowa - dziewczynce, dodatkowo dieta zapewniająca niski poziom cukru sprzyja córeczce a średni poziom cukru - synkowi. Mleko jest co prawda bogate w wapń (choć mniej jak np. ser żółty) ale ma kilka cech, które są niesprzyjające: jest bogate w proteiny i tłuszcz, ma podobno sporo sodu i potasu, jest dość kaloryczne i podnosi dość znacząco poziom glukozy w krwi. Na pewno należy unikać pełnotłuszczowego mleka bo oprócz powyższych podnosi poziom cholesterolu a z niego powstaje pośrednio testosteron. Podobno szklanka pełnego mleka zawiera 146 kalorii, 8 g protein, 8 g tłuszczu i 25 mg cholesterolu, 276 mg Ca, 24.4 mg Mg, 348 mg K i 97.6 mg Na, a więc dostarczając 25 mg magnezu dostarczamy jednocześnie 350 mg potasu i prawie 100 mg sodu. Szklanka 2% mleka zawiera 122 kalorie, 8g protein, 5g tłuszczu 20 mg cholesterolu, 286 mg Ca, 26.8 mg, 366 mg K i 100 mg Na. Lepiej więc nie przesadzać z mlekiem.

czarna perła, ja bym nie wytrzymała i poszła do innego :-)

aljul, czyli to jednak nie jest Dissectum Garnet (na poprzednim zdjęciu tak ta roślina wyglądała), wygląda pięknie, daj znać jak sobie przypomnisz nazwę gatunku. A ja mam 2 nieśpioszków, kiedy byłam w drugiej ciąży to pocieszałam się opowieściami w stylu, że gdy pierwsze dziecko kiepsko śpi i dużo płacze to drugie jest śpiącym, niepłaczliwym aniołkiem :-D

Justi
, wcale nie za dużo, dorzuć jeszcze testosteron :-), 3 dc będzie w sam raz. Czemu w fazie lutealnej masz tak mało tempek zaznaczonych? Owulki są raczej dobrze wstawione na wykresach, nie stosujesz testów owulacyjnych? Ja preferuję długą abstynencję jak codzienne działania ale nie każdy da radę ;-) U mnie na termometrze w cieniu (na północnym oknie) jest właśnie 32°C.

reklama
Elmo kochana ja wrzucam zdjecie poprzez ten program TinyPic - bezpłatny hosting obrazów, udostępnianie zdjęć i hosting filmów wideo on przetwarza I kopiuje linka I taki link zapodaje w odpowiedz I jest dobrze

czarna perła ja powiem tak, ja nie dosc, ze bym wytrzymała to jeszcze bym musiala wytrzymać hehehe bo tu idąc normalna drogą, pierwsza wizyta w ciazy I USG jest w 12 tygodniu ciązy... z Ala chodzilam prywatnie z Maja nie bo uznałam, ze to nie ma sensu... u nas lekarz prywatnie bierze 80 e za wizyte + dodatkowe 80 E za zrobienie USG wiec to rozboj w bialy dzien za wizyte która trwa ok 20 minut bierze 160E... wiec ja nie doradze bo ja bym poczekala cierpliwie tak jak czekałam z Maja I tak jek bede czekac jesli bede w kolejnej ciązy ;)

maran atha,

Airfix

Piranha

dziękuję za wszystkie odpowiedzi i wskazówki. Oj nie będzie łatwo, zwłaszcza, że myślałam dokładnie jak Airfix z tym mlekiem a tu proszę Piranha jak zwykle sprowadzila nas na ziemię ;) oj nie jest to wszystko takie proste jak nam się wydaje. Postaram się śledzić forum i nie wpadać tylko z pytaniami ale u mnie ciężko z wolnym czasem, zwłaszcza, że mój 2 latek też mi nie daję chwili wytchnienia ;) pozdrawiam wszystkie staraczki
gorąco

Elmo a TY wiesz, że ja już z suplementami ruszyłam I biore je od 2 miesiecy dokladnie 9 tygodni mineło ;) dieta bardziej chłopczykowa ale bez rystykcji ;)

Piraniu nie robilam w tym cyklu progesteronu bo badania wypadlyby w weekend :-( test ciazowy kupilam inny bobo test a wczesniej mialam pink test i na tym wczorajszym pink tescie jest cien cienia. Wlasnie zaczal mnie strasznie bolec brzuch takie mocne klucia w podbrzuszu a sluz od wczoraj taki troche rozciagliwy

Maran o kurde to ja przegapilam ten fakt :zawstydzona/y: sorki ale do tylu jestem az mi glupio :zawstydzona/y: dzieki za linka, sprobuje obczaic przy czasie.

Hejka :happy2:

Marchew - to już tak blisko ..... :tak: jeszcze chwil kilka i maleństwo będzie z Tobą :happy2:

Vivienka - szkoda, że jednak się nie udało :baffled: trzymam kciuki za Twój następny cykl &&&&

Małe liski - u mojego synka też była faza na "Ciekawskiego Georga" - swoją drogą jedna z mądrzejszych bajek ;-) teraz młody woli bajki dla starszych dzieci, np. Epoka lodowcowa czy Shrek, ale filmu o Georgu jeszcze nie oglądał - może się skusi :tak:

Airfix - ja dwa miesiące temu zażywałam antybiotyk i Ph skoczyło mi na 6-7, zażywałam Lacidofil i miałam też jakieś globulki dopochwowo. Po takiej kuracji - ph dość szybko wróciło do normy. Jak to zemdlałaś w nocy? Może powinnaś zacząć jakoś lepiej się odżywiać? W sumie nie ma co przesadzać, bo zdrowie najważniejsze!

Elmo - ale się uśmiałam z tej "kąpieli w reklamówce" ;-) super! Twój synuś (zresztą imiennik mojego) jest przesłodki :happy2:

Elle - szkoda .... ale kciuki jeszcze pozaciskam, jak nie za ten to za następny cykl &&&&

Aljul, Lilly - zdrówka życzę !

Czarna perła - ja bym nie wytrzymała i chyba poszłabym wcześniej do innego lekarza ;-)

Piranha - ale śliczny ten koteczek :-D

Justi - ja chyba zdecyduję się na dłuższą abstynencję niż na codzienne starania, bo mój synek jest właśnie owocem takiego częstego działania, więc tym razem będzie odwrotnie ;-)

Pozdrawiam Was gorąco!

tak to już coraz bliżej :) wg położnej to już w tym tygodniu ;p może się sprawdzi w piątek jest pełnia ;p
Piranha - śliczny ten Wasz kotek! Moja była zaniedbana i wyglądała jak półtora nieszczęścia... nawet nie chciałam jej brać bo tak strasznie wyglądała... ale strasznie mnie rozczuliła i powiedziałam do męża - brzydki ten kot ale jest słodki ;p

Nusia, zapomniałam, w temacie pracy, na pewno zaraz będzie taki moment, że wszyscy na hura zaczną się odzywać i będziesz jeszcze miała dylemat która prace wybrać:tak: zobaczysz!

reklama
Do góry