reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

male liski Ja dokąd nie przeszłam na diete to wydawało mi się że ja mogę życ bez warzyw, owocow ;) A teraz strasznie za mną chodzi taki choćby Kubuś do wypicia ;) albo slinka mi cieknie jak dziecko pije soczek w kartoniku. Ja tak jak Ty lubiłam porządny obiad zjeść, no i duże ilosci deserów :) a dzis po jednym ciastku tym owsianym mam dość. Do tej pory nienawidziłam czekolady gorzkiej, a teraz jest dla mnie normalna ;) wcale nie gorzka :) Zjadam tak z 2-3 kostki dziennie, najczesciej pod wieczór jak mi się " coś " chce.
A czy probowałas kupic gdzies mleko o obnizonej ilosci potasu?? ja nie moge znajsc takiego. Ciagle mi sie wydaje ze za mało daje z siebie, na męza non stop sie dre, bo On zamiast obiad zjeść to ostatnio sie zapycha kanapkami z konserwami, pasztetami...ostatnio 2,5 godz lepilam 75 pierogow z serem, a ten przyszedl i zjadl 5, i poprawial 10-ma kanapkami....no i mozna wrzeszczec, a On i tak swoje i twierdzi ze On jest na diecie ;) Nie je cały dzien od 7-17, prócz dwoch kanapek, ale za to wieczorem nadrabia. Schudł 4 kg :D pomimo tego swojego obżarstwa.

reklama
Witam dziewczyny
Z ta dieta ja od ponad roku i jest ok przyzwyczaiłam się i pH jest dobre cały czas
Tyle ze nie biorę już witamin bi zauważyłam ze mi się okres wydluzal czego nigdy nie miałam i mocniej krwawilam , choć może to przypadek
No nic próbujcie u czekam na Wasze efekty bo ja to już straciłam nadzieje ze mi się uda

Ja dziś szykuje ostatnie zakupy i psa muszę jeszcze zaszczepić bo zostawiamy go u kolegi na ten czas
Oj czy ja się wyrobie uf... Ale jutro wieczorem w Polsce będę ale super :)

Miłego weekendu :)
Pa

Piranha wszystkiego najlepszego dla córci :) dziś kończy 2 lata - dużo uśmiechu, radości na co dzień, pociechy ze starszego brata ;) i wymarzonych dziś prezentów - dla niej i dla Krzysia bo wspólnie dziś świętują.

Airfix nie znalazłam kochana, nawet nie patrzę ile ma mleko potasu, czy sodu. Ale jak znajdziesz to daj znać - które mleko najlepiej kupować. U mnie mąż też grzeszy z jedzeniem :)

moje wyniki prawie bez zmian, liczyłam że wapń trochę wzrośnie. Przed staraniami na tydzień, dwa zwiększę jeszcze sobie dawkę wapnia i magnezu - tak jak Piranha radziła

wapń 9,68 (8,4-10,2)
magnez 2,13 (1,58-2,55)
potas 4,24 (3,5-5,1)
sód 140 (136-146)

...właśnie odkryłam że kakao ma bardzo dużo potasu :) Potas - Zasady zdrowego żywienia - Dieta.mp.pl ja namiętnie codziennie pije kawę inkę z mlekiem i kakao :) Airfix może dlatego kakao w diecie francuskiej jest podane przy produktach chłopczykowych?...ja już nie mam głowy do tych wszystkich informacji :)

zmykam, miłego weekendu

Ostatnia edycja:
Ostatnia edycja:
witajcie dziewczyny, niestety nie mam zbyt dobrych wieści dla dziewczyn starających się o córeczkę, byłam wczoraj z synkiem u lekarza bo dostał uczulenie i przy okazji zapytałam, czy suplementy dziewczynkowe nie zaszkodzą organizmowi i ogólnie nie miała zastrzeżeń, ale KU PRZEMYŚLENIU pozostawiam Wam wit b6, powiedziała, że dzienne dawka to 4 mg, a przekroczenie może wpłynąć na pojawienie się nowotworu. Tłumaczyła mi o co chodzi ale jest to taki specyficzny język, że naprawdę nie potrafię tego odtworzyć, a nie chce pisać niepoprawnie.

Vivienka ja zaczęłam sadzać syna jak miał 20 miesięcy, w kietniu tego roku i robi już ładnie siusiu i kupkę do nocniczka, czasami zapomni się podczas zabawy, powodzenia, ale jak jest ciepło to powinno być łatwiej, więc spróbuj, podobno im prędzej tym szybciej dziecko załapie, no i musisz chwalić za każdym razem ;)

male liski ja zaczynam dietę i suplementację i tak za 2-3 miesięcy zacznę się starać, niestety mąż diety raczej nie trzyma więc zobaczymy co z tego będzie

Dziewczyny,sorki ze odpisuje ogolnie,dzieki za wszystkie odpowiedzi w sprawie ph.zakwaszanie po starankach,ok nie ma problemu.ale boje sie,ze bede sie starac w ten sposob w nieskonczonosc,bo wybihe wszystkie zolnierzyki.na rephreshu jest napisane ze nie ma srodka plemnikobojczego,czyli ze da sie przy nim zajsc w ciaze.natomiast na sylku jest napisane,zeby nie stosowac podczas staranek.po niedzieli ruszamy.i znow ten stres...

Lili,dziewczyny pisaly juz o b6,ze jest niekoniecznie zdrowa w takich ilosciach,ale te pare miesiecy suplementacji mysle,ze nie zaszkodza.aspartam,coca cola,skazone powietrze,wszystko moze wplynac na nasze zdrowie,spowodowac nowotwor.oczywiscie kazda robi jak uwaza,bo swoj rozum ma :-) dzieki za info :-)

Ostatnia edycja:
U nas ok. Tylko chłopaków szkoły i terapia całkiem mnie pochłania.Jędrek to istne złoto jest dosłownie wszędzie.oczy wkoło głowy reszta nie była święta ale nie taka jak Jędruś.a Zosia no gdybym miała 100 % pewności...

Ewelin dzięki za pamięć :) rany ile to już czasu, pamietam jak sie starałas haha :) super! też jestem ciekawa co u Antosi

Roszpunko, Elle aby ten cykl był spełnieniem marzen :) kibicuję Wam mocno, bo Roszpunkę to jeszcze z sierpniówek a Elle byłaś tu jak ja się starałam :)

w ogóle wszystkim kibicuję :)

też zaglądam i myślę o Was, choć ostatnio przyznaję jestem mniej na bieżąco i jak zobaczyłam, że Marchew już tak blisko rozwiązania to poczułam jak ten czas pędzi! :)
U nas dobrze, chłopcy są super :)
nie wiem czy jeszcze kiedyś zostanę mama po raz trzeci, ale teraz jest mi dobrze :) jakby co to notujcie wszystko hihi
wszystkiegio dobrego

reklama
Andziak Ale słodziak normalnie z synusia :))) Taki Kochaniutki, do zacałowania :) A Ty laseczka jak nie wiem i to mojej postury :) A powiedz mi czy starsi nie dokuczają małemu?? Bo ja się boję o to :)

polisia Kto wie, kto wie ;)..moze jednak kiedyś będzie trzecie dzieciątko ;) Ja mówie ze jak sie nie uda teraz córci mieć to za trzecim razem musi sie mi udac :)

Ostatnia edycja:
Do góry