reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Nic nie biorę dieta brokułowa moj te ketatyny lyka ale nieświadomie . Nie wiecie jak k to z tramem czemu nie powinno sie tylko inny olej z ryb?

Ostatnia edycja:
Sorki dziewczyny, że się tak wtrącam w środek dyskusji, ale wpadłam podejrzeć wykres Nuuśka i widzę, że jest mowa o cc. Ja powinnam mieć dwa lata i 3 tyg między jedną cesarką a drugą, ale niestety macica się rozeszła, łożysko się odkleiło i urodziłam w 33 tc. Teraz lekarz dał mi już zakaz zachodzenia w ciążę tylko nie wiem czy to zakaz dożywotni czy "tylko" na 10 lat...

Mamakaja super że podjeliście taką decyzję o trzecim dzidziusiu. ja się boję że po Trzecim będzie mi się chciało mieć Czwarte :) jak będzie trzeci chłopiec pewnie będę chciała spróbować jeszcze by mieć córcie, a jak będzie córcia, to będę może chciała dla niej jeszcze siostre do towarzystwa. z każdym dzieckiem jeszcze bardziej chce się kolejnego, przynajmniej tak u mnie jest

Kevinka przypomnij - kochaliście się często i odstęp zrobiliście około 2dni przed owu? czuję że będzie córcia u ciebie, tak mi się wydaje :tak:

zakręcia zerknełam wczoraj na masło kokosowe które dostałam od mamy - podobno kupowała je w macro De Care - Oliwy i oleje: sojowe, kokosowe, z oliwek, z awokado, olej carotino ale moim zdaniem lepiej zamówić w sklepie ze zdrową żywnością i koniecznie żeby na etykiecie było napisane "nierafinowany, tłoczony na zimno"

kate odpisałam w sprawie ph. Jak planujesz zakwaszać się po staraniach? powiedz mi - z chłopcami kiedy wyszły ci testy ciążowe, przed @ czy po @, czy były grube krechy..? moim koleżankom które mają dziewczynki zazwyczaj testy wychodziły pozytywne jeszcze przed @. Mi z chłopcami rzeczywiście wychodziły bladziochy i dopiero w terminie @ albo po -ciekawa jestem czy rzeczywiście jest tu taka reguła :) podobno wyższy poziom bety jest w ciąży z dziewczynką...

nusia kciuki&&&&& zerkam właśnie na twój wykres...nic nie mówię więcej :) bardzo ładny wykres

Lilly kciuki za starania :)niech ten cykl nowy będzie owocny :)

nie wiem czy to zasługa duphastonu który bralam ost, ale w tym cyklu po raz pierwszy bez "gór" na wykresie - oby to był dobry znak

Ostatnia edycja:
Witam Was Kochane,
ja tylko na chwilę jestem. Melduję, że wróciłam i od siostry i z tygodniowego wypoczynku. Od soboty juz pracuję i nie mam na nic czasu, tak szybko minął ten czas... Niestety też nie zaglądałam przez ostatnie 3 tygodnie na forum, pewnie nadrobić mi się nie uda, ale postaram się w miarę wolnych chwil zaglądać jak najczęściej.
co do naszych staranek, tak jak myślałam, pierwszy cykl był treningowym i nic z tego nie wyszło, zaraz kończy mi się @ i zobaczymy jak dlej będzie szło. Na razie bez napinki i mocnej presji na wynik. Pewnie panikowac zacznę jak nie uda się do końca roku nic ;)

Kate na Gran Canaria :) jest przy moim awatarze ;)
Gdybys potrzebowała pomocy to służę ;) czasem znajdujemy bilety po 70 euro z Berlina na Gran Canarie
Jeżeli chodzi o pobyt to np mieszkanie dla 4-6 os na osiedlu zamkniętym z basenem i 10 min pieszo na plaże ;) 450 euro

Czyli wolicie cesarkę ?
Moj maź powiedział ze teraz jęk będę w ciąży to nie pozwoli mi rodzic tylko na cesarkę hmmm a ja sie boje cesarki :(

Piraniu dopiero teraz doczytałam Twoja odp na temat Polski
Wszystko sie zgadza jeśli będziemy to brać pod uwagę ale jeżeli nie będziemy tym sie przejmować tylko sobie żyć ;) własnym życiem to daje mi to ogromny spokój
Ale wiem ze cieżko o prace itp wiem ze realia nie sa wesołe ze nie mamy my rodziny pomocy takiej jak nie które państwa za naszymi granicami
Wielka szkoda ...

Ale z praca jest wszędzie cieżko
Tu np masa ludzi nie ma pracy , państwo daje jakieś minimum i to w zakupach raz na kilka miesięcy
Bo to turyści przyjeżdżają i zabierają im prace No i taka robota

Szkoda ze tyle trudów mamy przed sobą i ze tak cieżko nam o prace z której bylibyśmy zadowoleni i jeszcze dobrze zarabiali

Ostatnia edycja:
Witajcie kochane,

Matik
bardzo mądrego masz męża ja gdybym swojego posłuchała w tej kwestii to z pewnością bym dobrze zrobiła
Ja pierwszy miałam poród naturalny i czułam się ok, ale mały był pociągnięty przy porodzie wynikiem czego był ponad rok rehabilitowany, a później zabieg i gorset na pół roku - bardzo mi go było szkoda ale tyle się mówiło o tych porodach naturalnych że to tak lepiej - ja po tym co przeszłam kompletnie się z tym nie zgadzam a mój mąż od razu wtedy namawiał mnie na cc
Kiedy po raz 2 zaszłam w ciążę od razu myślałam o cc i też bardzo ale to bardzo się bałam i różne akcje sobie wkręcałam i mając porównanie gdybym tylko mogła cofnąć czas z pewnością bym za 1 razem wybrała cc - moja rada: posłuchaj męża:tak: - oni maja czasami lepszą od nas intuicję

Zapomniałam dodać że po porodzie sn została mi piękna pamiątka w postaci tzw. hemoroidów które chcę zoperować ale nie bardzo wiem jak się do tego zabrać - jestem w chwili obecnej w trakcie przeglądania ofert klinik - może macie dziewczyny jakieś doświadczenia w tej kwestii - bardzo proszę o porady i może któraś się orientuje ile taka przyjemność kosztuje?

małe liski mam bardzo podobnie i obawiam że jeśli teraz byłaby dziewczynka to pewnie chciałabym dla niej siostrzyczkę a jak chłopczyk to pewnie jeszcze raz na córcię;-)

lilly78 &&&&&

Życzę wszystkim miłego i słonecznego dnia

Małe liski tak rodziłam naturalnie

ImageUploadedByForum BabyBoom1405416412.145514.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1405416524.730802.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1405416582.173687.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1405416612.413031.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1405416688.047054.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1405416412.145514.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1405416412.145514.jpg
    30,9 KB · Wyświetleń: 74
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1405416524.730802.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1405416524.730802.jpg
    49 KB · Wyświetleń: 85
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1405416582.173687.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1405416582.173687.jpg
    40,8 KB · Wyświetleń: 76
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1405416612.413031.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1405416612.413031.jpg
    33,4 KB · Wyświetleń: 78
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1405416688.047054.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1405416688.047054.jpg
    60,5 KB · Wyświetleń: 77
reklama
Małe liski dzięki Wczoraj akurat byłam w zielarskim i babeczka poleciła mi ten Olej kokosowy 200 ml - Sklep internetowy Kupiłam za 14 zł i wczoraj się posmarowałam i fajny jest Na twarz wypróbuje dzisiaj :-) Dzięki za info Powiem Ci że w szkole kosmetycznej słyszałam o tym ale póżniej zapomniałąm :) Pisałaś że masz problemy z cerą tak? jeśli chcesz to napisz na prv dokładnie czego dotyczą to postaram się doradzić

Matik rewelacyjne widoki :)
Verita super :) trzymam kciuki

Reszte doczytam w domku bo teraz w pracy :)

Miłego dnia :-)

Nuuska a ty gdzie kochana ?

Do góry