reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Maran piękny Bobas, gratulacje kochana!!! :)
Maggie GRATULUJĘ Z CAŁEGO SERCA!!! :)
Kate
trzymam mocno mocno kciukiza dzisiejsze usg i same dobre wiadomości. ...poproś lekarza o zdjęcia dzieciątka z profilu, nawet jeśli sam nie ocenia nuba na tym etapie, to my możemy się pobawić w ocenę :). Pewnie emocje sięgają zenitu teraz u ciebie :) - daj nam znać zaraz po wizycie
Matik
szoda że przyplątała się ta cukrzyca, ale to już na szczęście końcówka ciązy. Mi też się wydaje - szczególnie z racji tej cukrzycy - że zostaniesz kwietniową mamą :). Jak najbardziej łykaj sobie wiesiołek, możesz również stosować dopochwowo (pod warunkiem, że nie skraca ci się szyjka, nie jest miękka). Wiesiołek pomaga przygotować się szyjce do porodu - podobno dzięki niemu, szyjka efektywniej skraca się i rozwiera. Pij sobie również napar z liści malin, poszukaj w sklepach zielarskich, ze zdrową żywnością - pomaga mięśniom macicy efektywniej pracować w czasie skurczy Herbata z liści malin może usprawnić poród | NetMama.pl. Ja łykałam wiesiołek i piłam napar z liści malin przed porodami chłopcówi teraz też już zaczełam je stosować :)

buziaki dziewczyny, miłego weekendu

reklama
Maran, ludzik idealny! I tylko jeden? :-p:-D
Male liski, wiesiołek chyba można od 36-38 tygodnia? On wzmaga skurcze macicy, zmiękcza szyjkę. Najlepszy jest taki do parzenia.

Matik mój młodszy synek urodził się dość spory 2 tyg przed terminem - tyle że mnie tylko położna ostrzegała że mogę mieć cukrzycę a lekarz to bagatelizował - oszczędzał na badaniach i nie zrobił mi wyników w kierunku cukrzycy - dopiero inny lekarz się mną zainteresował - gdybym trafiła na niego wcześniej i stosowała dietę to może mały miałby normalną wagę urodzeniową:tak:

Kate &&&&&&

Maran
śliczny malusi dzidziuś

Akuku &&&& za dziewuszkę

Maggie gratuluję dziewczynki. Jednak marzenia się spełniają :)

Maran-atha śliczny maluszek :) Na kolejnym USG już wszystko będzie wiadomo.

Kate kciuki zaciskam.

Akuku to już niedługo dowiesz się na 100 %.

Matik nieciekawie masz z tą cukrzycą. Dobrze, że tak późno się pojawiła,

Macy już niedługo dzidziuś będzie przy Tobie :)

Patka gratuluję córeczki.

Airfix przy staraniach na dziewczynkę nie można jeść buraków? To może ja mam podobnie, bo badaia hormonalne mam w porządku.

Ja jak przestałam stosować dietę, to cykle wydłużyły mi się o 5 dni. Zastanawiam się, czy mogę brać w drugiej fazie cyklu
B-complex jak staram się o chłopca? Wyniki badań wyszły mi w normie. Co o nich sądzicie?

4 dc TSH 1,05 mIU/ml norma (0,27-4,20), LH 6,09 mIU/ml (2,4-12,6), FSH 7,21mIU/ml (3,5-12,5), Estradiol 68 pg//ml (12-166), Testosteron 0,33 ng/ml (0,08-0,5), 23dc prolaktyna 14,89 ng/ml (4,79 -23,3), progesteron 24,85 ng/ml (1,7-27). Może ja mam niedobór żelaza, dlatego mam tak długo te plamienia?

kate gratuluję zdrowej dzidzi. to największe szczęście. a na potty shots zdecydowanie za wcześnie, u Ciebie jedynie teoria nuba mogłaby być wiarygodna. a dzidzia jaki miała wiek wg. usg?

reklama
Do góry