reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Kate dziękuje za rady. Z tym prywatnym ginekologiem to nie jest zły pomysl. Muszę się nad tym zastanowić. Wtedy nie bede miała wątpliwości co do owulacji.
Z tym czekaniem po odstawieniu tabl to zglupialam juz. Miałam nie czekać w ogóle bo podobno jest szansa na mnoga owulację a ja z bliźniaków bylabym bardzo zadowolona ale z narzeczonym stwierdzilismy ze lepiej niech mój organizm wróci na swoje hormonalne tory a nie sztuczne po tabsach.

Dziewczyny ja bralam wszystkie polecane na chlopca suplementy od kwietnia ubieglego roku. Moj testosteron byl jeszcze przed suplementami w gornej granicy normy, mojego meza rowniez, ale suplementy i tak bralismy... testosteron mialam wysoki bo choc nie bylam przeziebiona od wrzesnia do grudnia mialam caly czas opryszczke wargowa, jedna schodzila to pojawiaja sie druga a czytalam, ze opryszczka pojawia sie wlasnie u osob z wysokim testosteronem, babka w aptece mi polecala l-lyseine ale nie bralam bo ona obniza testosteron a przeciez bralam l-arginine i l- karnityne by byl wysoki do tego cynk 50mg... w ogole wszystkie suplementy bralam no i po za ta opryszczka nie mialam jakich specjalnych skutkow ubocznych, no moze jeszcze to, ze nerwowa bylam, ale ja ogolnie nie naleze do mega spokojnych ;) jakbyscie cos chcialy sie dowiedziec moge powiedziec z wlasnego doswiadczenia, jednsk rade mam jedna nie nakrecajcie sie mega mocno, ze musi sie udac...
Kate ja glosuje na Leosia :)
Asioch gratuluje serdecznie i zycze zdrowej coreczki
Male Liski sily dla Ciebie i duzo spokoju no i oby malutka kolki ominely... u nas najgorsze kolki byly jak ja jadlam mleko i jego przetwory, jak odstawilam polepszylo sie z dnia na dzien... zobacz jak u Ciebie w diecie z mlekiem, moze tu lezy problem bolesnego brzuszka u Malutkiej... trzymaj sie dzielnie

No i nie wiem co to ja jeszcze chcialam...

Dziewczyny wiem ze nie na temat ale przeglądałam wątki ciążowe i na lipcowkach stało się cos co mnie osobiście nie mieści się w głowie! Dziewczyna w niedziele miała cesarskie cięcie i po nim zmarła! Maleństwo żyje. Boże mama trójki małych dzieci. Ja po prostu wymiekam jak się dowiaduje o takich historiach. Jestem przerażona. Pomodle się dziś o tą rodzinę...

Tynka ja też niestety znam taki przypadek - mojego M kolegi żona była w ciąży z córeczką - mieli synka - była w 9 m-cu - i ani ona ani córeczka niestety nie przeżyły

Ja na studiach tez widziałam ludzkie tragedie i absolutnie każda taka sytuacja przyprawia mnie o dreszcze. Ja wszystko bardzo przezywam...płacze mimo ze tej dziewczyny nie znalam...jest mi tak przykro ze nawet się tego nie da wyrazić słowami...niestety chociazbym nie wiem jak chciała to takie sytuacje były, są i będą niestety. Oby tylko jak najrzadziej. Życie jest cholernie niesprawiedliwe.

Asioch gratuluję ciąży i życzę wymarzonej córeczki, ale przede wszystkim zdrowego dzidziusia
Jej Tynka właśnie czytałam o tej dziewczynie to jakiś koszmar :-(W głowie się nie mieści że w tych czasach w postępie techniki może się coś takiego wydarzyć, nie mogę sobie wyobrazić tego bólu rodziny i biednych dzieci
Małe liski dziękuje za pamięć czuję się dobrze w miarę od dzisiaj jestem na l4 więc czasu mam juz teraz wiecej

Ostatnia edycja:
Tynka czytałam o tej dziewczynie straszne to jest,
ja chodziłam na monit, mi to pomogło bo dokładnie wiedziałam kiedy mam owu
małe liski teraz doczytałam, jak bys chciała to mam oryginalne kropelki sab simplex, nowe, na kolki
jak cos to pisz na Fb, tam szybciej odczytuje

Kate coś Twój nick nie dawał mi spokoju, skądś go kojarzyłam i już wiem skąd!
Jak miałam poprzednie konto na bb to pisałaś do mnie :D
Jesteś z małopolski, tak?

reklama
Do góry