reklama
Kurcze, co napiszę posta na tablecie to połowe wcina....ehss
Magic Będzie co masz być
Ważne żeby się wreszcie udało . Kciuki mocno zaciskam &&&&&
PannaMyszka Tobie oczywiscie tez odpisałam ale wcieło
Super ze choroba odpuściła i czujesz sie lepiej
Ja w ciązy z synkiem na poczatku się czułam dobrze, potem było tylko gorzej i gorzej, fatalnie-tak jak u Ciebie
teraz liczę na lightowa ciąże
Marzycielko A moze maz zmieni jeszcze zdanie? Moze nie teraz, ale później? Masz malutkie dziecko w domku,może maz widzi jak bardzo absorbuje czas taki maluszek, a jeszcze masz drugiego synka...cały dzień pewnie full wypełniony...Może nie ma ochoty żeby obowiazków jeszcze przybyło. Jak mój synek był taki mały to uwierz, nawet maz nie chciał słyszec o drugim dziecku, baa ja też
A Ty masz dwójeczkę i ogarniasz to pewnie sama w ciagu dnia bo maz w pracy. Ja bym spróbowała porozmawiać z mezem jak juz najmłodszy synuś będzie większy. Trzeba wierzyć że cuda się czasem zdarzają :*
Magic Będzie co masz być
PannaMyszka Tobie oczywiscie tez odpisałam ale wcieło
Marzycielko A moze maz zmieni jeszcze zdanie? Moze nie teraz, ale później? Masz malutkie dziecko w domku,może maz widzi jak bardzo absorbuje czas taki maluszek, a jeszcze masz drugiego synka...cały dzień pewnie full wypełniony...Może nie ma ochoty żeby obowiazków jeszcze przybyło. Jak mój synek był taki mały to uwierz, nawet maz nie chciał słyszec o drugim dziecku, baa ja też
Magic_87
Fanka BB :)
Dziewczyny ale tu dzisiaj cichutko, zapewne kazda juz mysli o weekendzie. Ciekawe co u dziewczyn, ktore urodzily Matik i Male liski co tam u was jak tam wasze male ksiezniczki?
Airfix wlasnie sobie analizowalam i tak mysle ze moglam nawet sie spoznic z dzialaniem no bo zapomnialam o tych 6h kapacytacji. Ponadto z tego wszystkiego jajnik mnie juz drugi dzien kloje ah ta moja psycha. Takze Airfix koncowka lipca musi byc nasza!
Airfix wlasnie sobie analizowalam i tak mysle ze moglam nawet sie spoznic z dzialaniem no bo zapomnialam o tych 6h kapacytacji. Ponadto z tego wszystkiego jajnik mnie juz drugi dzien kloje ah ta moja psycha. Takze Airfix koncowka lipca musi byc nasza!
Marzycielka86
Airfix moj M jest poprostu zazrdosny o malych:-) Przed narodzinami 1 synka mielismy czas tylko dla siebie a teraz przy 2 urwisach niestety ja po calym dniu padam i nie mam sil na nic,caly swoj czas poswiecam im
Ja caly czas mu tlumacze ze na stare lata dosc bedziemy mieli wolnego czasu i sie jeszcze mna znudzi,bo dzieci dorosna i zostaniemy sami i nawet w pewnym momencie powiedzial ze moze i bylo by to realne ale za jakies pare lat
A ja nie chce tak dlugo czekac
I postanowilam sie nie poddawac-bede walczyc o swoje marzenie
Z Boza pomoca musi sie udac!
Ja caly czas mu tlumacze ze na stare lata dosc bedziemy mieli wolnego czasu i sie jeszcze mna znudzi,bo dzieci dorosna i zostaniemy sami i nawet w pewnym momencie powiedzial ze moze i bylo by to realne ale za jakies pare lat
A ja nie chce tak dlugo czekac
I postanowilam sie nie poddawac-bede walczyc o swoje marzenie
Z Boza pomoca musi sie udac!Marzycielko W takim razie życzę Ci aby spełniły się Twoje marzenia
Powiem Ci że ja troche rozumiem Twojego męża - bo zazdrosny o maluchów, bo mają mame tylko dla siebie....U mnie jest odwrotny problem- mój mąż ma czas tylko dla dziecka i tylko jemu okazuje czułości , mi nie. Powiedział żebym sobie drugie urodziła to bede miała do tulenia, bo syn jest jego
Dziewczyny jak ja sie nie mogę doczekać już konca lipca !! A poza tym to się tak pożarłam z mężem że na razie to jestesmy w trakcie " setnego rozwodu "
Dziewczyny jak ja sie nie mogę doczekać już konca lipca !! A poza tym to się tak pożarłam z mężem że na razie to jestesmy w trakcie " setnego rozwodu "
Matik2012
Marzycielko mój tez tak gadał raz tak taz nie wiec ja mu juz nic nie mówiłam on jadł to co mu dawałam
noe mów nic i rób swoje 
Marzycielka86
Dziewczyny przyrzekłam sobie ze sie nie poddam sie bez walki,nie odpuszcze tak łatwo,zawsze to ja byłam ta ktora ustepowala ale w tej sprawie nie ustapie,nie teraz:-)
Pózniej mialam bym do siebie zal,pretensje ze nie zawalczylam o swoje marzenia.Małymi kroczkami ale do celu
A teraz troche z innej beczki mam pytanie do Was- wiem ze glupie ale musze zapytac bo mnie to dreczy troche
Od 21 dc do 27 dc bralam luteine i w 25 dc mialam USG gdzie wyszło ze mam pecherzyk 23 mm a juz 34 dc bylo widac ciałko krwotoczne. Czy to znaczy ze w tym czasie mogła byc owulacja?Czy poprostu pecherzyk sie wchłonął i dlatego było to ciałko krwotoczne?
Pózniej mialam bym do siebie zal,pretensje ze nie zawalczylam o swoje marzenia.Małymi kroczkami ale do celu

A teraz troche z innej beczki mam pytanie do Was- wiem ze glupie ale musze zapytac bo mnie to dreczy troche

Od 21 dc do 27 dc bralam luteine i w 25 dc mialam USG gdzie wyszło ze mam pecherzyk 23 mm a juz 34 dc bylo widac ciałko krwotoczne. Czy to znaczy ze w tym czasie mogła byc owulacja?Czy poprostu pecherzyk sie wchłonął i dlatego było to ciałko krwotoczne?
Ostatnia edycja:
Marzycielko warto walczyć o spełnienie swoich marzeń, ja tez walczę....przynajmniej spróbuje choć strasznie boje sie zastrzyków które mnie czekają. Hmm co to Twojego pytania- na naszym forum nie ma głupich pytań [emoji2] wiec tak, napisz mi czemu od 21dc-27 brałaś luteinę? Czemu akurat od 21-27? I czemu akurat tylko 8dni? W 25dc był pęcherzyk który za pare dni pękł, z tym ze podając sobie luteinę od 21dc przyblokowałas go , stad owulacja tak późno. Jesli było widać ciałko krwotoczne to raczej pęcherzyk był i pękł. Luteinę często ginekolodzy przepisują od 16-25 dc, przy stymulacji obowiązkowo. Jednak powinno sie ja brać ok 2dni po wzroście temperatury , czyli po owulacji aby nie zachamowac wzrostu pęcherzyka. Z tym zeby wyłapać owulacje trzeba znać swój organizm , np. Mierzyć temperaturę- wtedy masz prawie pewność kiedy owulacja wystąpiła i czy juz brać luteinę.
Marzycielka86
Airfix luteine prawidłowo mialam brac od 18 dc 2x1 przez 7 dni,ale ze owulacji nie było to nie wzielam tej luteiny zeby wlasnie jej nie zablokowac.Dopiero gdy Ovufriend mi wyznaczylo owulke w 19 dc to od 21 zaczelam ja brac.Dlatego zaskoczona bylam jak USG wykazalo pecherzyk na 23 mm
bo bylam swiecie przekonana ze owulacja juz byla.
bo bylam swiecie przekonana ze owulacja juz byla.reklama
Hmm Marzycielko, powiem Ci ze niezły cyrk sie zrobił [emoji3] musiałaś mieć dwa podejścia do owulacji skoro ovufriend wyznaczył ovulacje, a jednak nie doszło do niej,tylko dopiero pózniej. Niewiem tylko czemu lekarka dała Ci luteinę na 7dni tylko, bo powinno sie ja brać 10dni, co zapobiega tworzeniu sie ewentualnych torbieli z niepeknietych pęcherzyków. Powiem Ci ze ja tez raz tak miałam przy clo i luteinie, ze brałam luteine od 16-25 dc tak jak lekarz kazał, a okazało sie ze pęcherzyk nie pękł, mało tego myślałam ze sie wchłonie skoro ja biorę, ale nie- on urósł do około 40mm i wtedy pękł, myślałam ze z bólu ściany będę gryzła. Wole chyba duphaston dlatego. Trzymam kciuki zeby kolejny cykl był bardziej normalny [emoji3]
Podziel się: