reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
U mnie ta kreska coraz bardziej widoczna. Chyba wcześniej będzie pozytywny niz w poniedziałek. Ale weź tu bądź mądry ;-)
Kochalismy się rano. Planowałam jutro rano. A może dziś? Tylko dziś o 11 wzięłam lactovaginal. Ile czasu po to wypływa wszystko?

Niby 6h po seksie juz mozna takze jak o 11 wzielas to mysle ze wieczorem mozesz.Ja mam nadal 1 kreske a 2 niewidoczna.Ciekawe czy w nd bd 2 kreski mocne..dziwne to

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

ja w dzien owu wzielam lacto 1 h po seksie i potem rano tez lacto.I.jeszcze wlalam tego sylku haha potem w ogole zla bylam ze przesadzilam i wszysyko wybilam haha dlatego taki szok ze sie udalo.

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny plemniki tez muszą przejść proces żeby nadawały się do zapłodnienia dlatego ten lacto najlepiej dać 5-6 h po bo właśnie ok. 6 h potrzebuje plemnik na zdolność do zapłodnienia, (to się chyba zdało proces kapacytacji) czy coś w tym guscie ,

Elenaa- oj to jak kreska bardziej widoczna to pilnuj pewnie będzie szybciej teraz pozytyw jak myślisz ,

Maziajka - ja podobnie wcześniej wybijałam roztworem z wody z cytryna i nie mogłam zaciazyc, a później sylkiem I lacto i dało rade, co prawda nie wiem z którego stosunku to plemnik dał radę ho mieliśmy 3 i 2 dni przed owu , a w dzień owulacji dwa razy (haha ) ale też z jednym razem to wzięłam lactovaginal i od razu był seks , w dzień owu wzięłam chyba ze 3 lacto w dniu plus sylk , i był seks rano i wieczorem, tylko właśnie jak Airfix mówi ze podnosi czasem ph a ja juz tego nie spr jaki to ma na mnie wpływ
Ciekawe :)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Myślę ze będzie wcześniej owulka. Zbadam dziś testem ovu o 10. A później to nie wiem czy dam radę bo mamy wesele.
A jak robicie testy ovu? Siusiacie do pojemnika i badacie czy od razu na test ;) ?

Miciurka to nieźle zaszalas z tym Lacto w dniu owulacji ;-) super ze się udało ;-)

Dziewczyny a jak komorka jajowa się polaryzuje? Tylko w dniu owulacji? Czy proces trwa od jakiegoś czasu?

millo ja sie kochalam dziennie wiec i na chlopca i dziewczynke bo przeciez plemniki siedzialy we mnie i czekaly na komorke i ktore byly dojrzalsze to nie wiem , zreszta sama widzisz Airfix ma chlopca 5 dni przed owu ten odstep na prawde jest najmniej istootny.W moje dni plodne byly po 2 burze dziennie wiec duzo jonow ujemnych[emoji14]wiec moze dziewczynka sie tam kryje.W tym caly planowaniu moim.zdaniem chodzi o to by nie dac sie zwariowac ja trzymalam diete stosowalam suplementy , utrzymywalam odpowiednie srodowisko wiec zrobilam wszystko ale jesli bedzie dane mi byc mama.chlopca bede szczesliwa najbardziej na swiecie! Zreszta biore co daja byle zdrowe:-) .

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Maziajka no jasne ze tak[emoji3]chlopcow tez pokochamy hihi:p ale tez wole miec swiadomosc ze duzo zrobilam:)

U mnie dalej jedna kreska i ani cienia drugiej:(dzis 14dc..

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Elenaa - ja z testem do pojemnika i spr. Nie raz po dwa żeby zobaczyć czy tak samo wychodzi bo robiłam te najtańsze z allegro i nie raz niedowierzałam hehe , na wesele weź jeden teścik i sobie zrób w łazience i tyle,

No ja się zdziwiłam ze zaszłam bo tyle lacto. I sylku zeszło, no ale gwarancji nie ma w poprzednim cyklu jak z synem zaszłam tylko sylk zaczęłam używać i jest synuś , jeśli chodzi o polaryzacje to znalazłam ciekawy artykuł chyba warto przeczytać :

Link do: Gracjan - Bezpłodność a polaryzacja magnetyczna par

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry