reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Wyczytałam na forum, że dziewczyny same dokonywały "selekcji" plemników, wirówkami własnej roboty, albo poddając spermę wysokiej temperaturze. Technicznie wyglądal to tak że mężczyzna działa sam, spermę łapie się w sterylny pojemniczek, pożniej szybko do strzykawki,strzykawkę po ciepłej wody, ale nie gorącej żeby nie wybić wszystkich plemników i wtedy taka domowa inseminacja ze strzykawki. niby dużo kobietom tak sie udało spłodzić córki. Trochę jednak, zabawy z tym, i nie do końca wierzę w skuteczność

reklama
Monia0281, wydaje mi sie ze się spóźniłam ze staraniami. Na pewno jeszcze raz zatestuje. Jak długo starasz się na o+12? Ja mam dopiero pierwszy cykl starań za sobą.
Leeleeth, dobrze ze już jesteś gotowa w razie godziny W. Jeszcze troszkę wcześnie na poród, trzymam kciuki żebyście dali radę jak najdłużej w 2-packu ;)
Ale brzuszek masz konkretny! Cudowny [emoji122]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Buniczek, ja tez z dwoma synami szybko zachodziłam w ciąże. Na pewno z jednym w owulacje, z drugim trudno mi powiedzieć :) tez na razie podchodzę entuzjastycznie do tematu ale wiadomo jak będzie się to przedłużało to pewnie zacznę kombinować i może np.zaczniemy działać 2 dni przed ov ;)

Dziewczyny doradzcie mi. Od rana testy owu sa pozytywne i teraz mam dylemat czy działać dziś czy czekać do jutra? Boję się że jutro może być już za późno i nici z tego będą. Lewy jajnika kluje jak nie wiem. Tylko że pik mógł także być już pozytywny w nocy,wieczorem wczoraj robiłam test i 1 kreska nie wiele jaśniejsza była od 2. Śluzu plodnego jest choć nie wiele.

Ostatnia edycja:
Leeleeth super brzuszek, pięknie wyglądasz jak na ten tydzień:)Jeszcze trochę i będziesz się cieszyć swoim okruszkiem:)
Gosica ja się starałam kilka razy (3,4 może). Nie mam często okazji bo mój mąż pracuje na stałe za granicą. Najpierw starałam się kilka godzin po owu, później trochę skracałam i nic :(Bardzo mi ciężko się tak wstrzelić bo mam owulację nie raz kilka godzin po teście pozytywnym a nie raz na drugi dzień. Chciałam żeby to było raz bo chłopcy powstali obaj z codziennych staranek i teraz chciałam inaczej. No ale cóż trzeba chyba zagęścić przytulanka bo nigdy nie zajdę w ciążę;)
Buniczek ciekawa ta teoria z tą domową selekcją plemników he he.
Marzycielka ja bym działała dziś bo jutro może być za późno.

Maziajka a niunia jak tam? Spokojna?A braciszek zadowolony z siostry?

Dziewczyny ja tez próbowałam o+12 ale mi nie wychodziło, teraz juz działam zeby zajść :)

Marzycielka ciezko doradzić bo dzis moze byc w owu a jutro za pozno, a działałas wczesniej , czy to bedzie jedyny strzał?

Marzycielka ja czytałam ogólnie ze lepiej o-2 lub o-1 przed niż w sama owu. Więcej kobiet zachodzi w ciąże. Ja działam zaraz po ciemnej kresce ale po południu bo niby testosteron mniejszy. Synów mam obydwu z rana wiec chciałam na odwrót. A śluzu pewnie jest więcej w środku a dieta czy suplementy zmniejszają ale tez da się zajść.
Monia to kciuki za ten cykl oby wkoncu się udało.
Maziajka No ale oglądałam tez potty shot z właśnie 12 tc i później wyrastały bądź się chowały hehe. Myśle ze 15 tc da pewnosc. Ale wiadomo tez dobry lekarz odróżni zna się bardziej niż my.
Buniczek tez o tym czytałam dużo. Ja odpuściłam sobie o+12 bo za dużo tego badania istresowania i można łatwo za późno zadziałać. Osobiście myśle ze lepiej w dni piku ale np faktycznie prysznic do tego sudafed mężowi i kobieta zyrtec i tez kąpiel do tego 2 min i się podmyc. Jak jest się płodnym to się zajdzie a później można odrzucać. Tak dużo dziewczyn na początku robi. Do tego abstynecja jak mąż poniżej 35 rz.
Leeleeth zgadam się brzusio super ale już napewno ciężko. My w trasie do domu i upał straszny!

Ajlak to będzie jeden jedyny strzał i z tego co zaobserwowalam to owu jest po 24 H od pliku lh. I dlatego nie mam pojęcia co robić.

Imama ja 2 syna mam z 2,5 dnia przed owu. I dlatego teraz chce też zrobić inaczej :-)

Ajlak mam clomid od znajomej. Brałam 3-7 dc. Tylko w sumie ze względu na płeć dziecka. Dodatkowo faktycznie podobno jak się ma krótka FL to ja reguluje a u mnie tez czasem krótka była do tego te dwa poronienia i w sumie uznałam ze spróbuje. Ja tylko jeden cykl jak się nie uda to normlanie działamy w przyszłym miesiącu.
Chciałam w sumie spróbować wszystkiego. Uznałam ze clo jak pomaga w "wyhodowaniu" lepszego Jajeczka do tego w zagnieżdżeniu to tylko na plus.

reklama
Ajlak ja bym odrazu na twoim miejscu szła po CLO i brała od @. Serio szkoda cykli dużo o nim czytałam i to tez nie jest ze każdemu pomoże a uznawany jest za bezpieczny o ile nie ma się torbieli, cienkiego endometrium i bierze 2-3 cykle

Ostatnia edycja:
Do góry