reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hey dziewczyny, sasiadka moja sprzedala mi dzis takie info odnosnie wypicia tej okropnej slodkiej zawisiny do testu na glukoze (ide w pon[emoji849]) a mianowicie powiedziała ze mozna wcisnac pol cytryny! I wtedy to wypic. Ona tak zrobila, komus tak powiedzial lekarz. Czy to prawda ? Slyszeliscie o tym sposobie ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Majorcia wątpię żeby coś z tego wyszło więc czekam spokojnie na @, tylko mnie denerwuje to opóźnienie bo nie mogę przez to zacząć się starać. :-)

Marzycielka ja trzymam kciuki żeby jednak nie przyszła!
Kitqa tez o tym słyszałam ale osobiście normalnie wypiłam. Ja to wogole miałam podejrzenie makrosomi pldu tzn ze mój mały ponad normy i bali się ze to przez cukrzyce i piłam ta mega dawkę fuj prawie tam zemdlałam po wypiciu!

Marzycielka ja trzymam kciuki żeby jednak nie przyszła!
Kitqa tez o tym słyszałam ale osobiście normalnie wypiłam. Ja to wogole miałam podejrzenie makrosomi pldu tzn ze mój mały ponad normy i bali się ze to przez cukrzyce i piłam ta mega dawkę fuj prawie tam zemdlałam po wypiciu!

A miałaś jakies zalecenia do stosowania przy makrosomii? Synek z jaką waga się urodził?
Pytam bo boje się, że w tej ciąży może to dotyczyc mojego dziecka. Mala jest duża no i te wyraźne ruchy pomimo tak wczesnego tc.
W poprzedniej ciąży miałam podejrzenie hipotrofii, wiec by się odmieniło haha
Mam nadzieję, że nic z tych przypadłości sie jednak do nas nie przyczepi ;)

Mikallo u mnie na usg np w 30 tc pokazywało ze z wymiarów jest 35 tc. I tak pare razy miałam bo co dwa tyg chodziłam do kontroli. Tylko wg mnie te usg i pomiary są nieprecyzyjne. Mały urodził się dwa tyg przed terminem z waga 3570g i 56 cm także normalny. Z tym ze u mnie raz dużo przybierał i rósł a raz prawie nic. Cukier wyszedł Ok wtedy a zalecenia to były żeby w ogóle nie jeść słodkiego. Pod koniec ciąży już prawie się to wszystko wyrównało.
Niestety ale suwaczka nie widzę.

Moja Polozna zaleciła mi tez żeby jeść tylko kwas foliowy a nie żadne mieszkanki ewentualnie wiesiołek. A ja brałam femiblion a tam dużo witamin i podobno mogą z tego właśnie duże dzieci być.

reklama
Ja bralam femibion1 a teraz przenioslam sie na prenatal clasic+DHA, w pierwszej ciąży nie powodował zwiekszenia masy dziecka. Słyszałam, że po femibionie duze dzieci sie rodzą ;)

Do góry