reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
O kasiu cos mi sie wydaje ze owulacja pomalu sie zbliza.Badz wiec cierpliwa, pewnego dnia pojawia sie 2 sliczne kreski- powodzenia i trzymam kciuki.
Eni 20 z testow korzystac bede pierwszy raz, pomoze mi w tym NiaNia, ale tez prosze o Twoje wsparcie i rady, czytalam jak pomagalas NiaNi, wiec bede Ci wdzieczna. A juz myslalam ze testy jakie kupilam , sa mniej skuteczne, dziewczyny maja jakies Allegro 20 szt. Ide robic kolacje, jak teraz mi sie nie uda to na czas nieobecnosci meza tez bede je stosowac wtedy na podstawie obserwacji bede wiedziala kiedy mam dni plodne .

BEata jasne ze bede pomagac, TWoje testy sa dobre, tylko moze ich byc za malo, to dokupisz:), na allgero sa tansze, ja na pocztaku kupowalam drozsze w aptece, a potem na allegro.

NiaNia pisala ze mam testowac od 31.09. czyli 12 dc, moje cykle maja 30 dni ,tak wiec do 04.09. starcza ,wtedy dokupie na 05. i 06.09. bo potem juz nie beda mi potrzebne maz pojedzie, ale przez czas jego nieobecnosci tez bede testowac, przez ten czas sie duzo naucze i jak wroci na wiosne to juz bede obcykana w temacie.

Wiecie laseczki mam doła na maxa :hmm:. Dzisiaj poczytałam sobie forum o pierwszych objawach ciąży i żadna, ale to żadna dziewczyna w ciąży nie miała takich temp jak ja:no2::sad:. Śluz rozciągliwy to owszem,ale poza tym tragedia. Powinnam mieć senność i bolesność brodawek (miałam tak w obu ciążach) a tu nic :realmad:. Właściwie to wiem,że w ciąży nie jestem ale ta glupia nadzieja:oo:,że skoro nie ma @ to może...
Popłakałam się jak bóbr dzisiaj. Okropne jest te wyczekiwanie @. Już lepiej jakbym dostała to przynajmniej myślałabym już o kolejnej szansy, a to kiła :wściekła/y:. Nie mogę przestać o tym myśleć to silniejsze ode mnie. I pewnie przez to blokuję jeszcze bardziej. Jak ostanio miałam jakieś objawy nadchodzącej @ to teraz absolutnie ni, zero.
A wogóle to mi się przypomniał,że jak byłam w ciąży z Dawidkiem to od kiedy się dowiedziałam musiałam brać jakiś czas progesteron na podtrzymanie ciąży, bo też temp mi skakały i nie były za wysokie ( ale nie aż tak jak teraz).
Jestem wściekła i zrozpaczona :angry::baffled::dry::evil::growl::sad::oo::oo2::unibrow::hmm::realmad:

Wiecie laseczki mam doła na maxa :hmm:. Dzisiaj poczytałam sobie forum o pierwszych objawach ciąży i żadna, ale to żadna dziewczyna w ciąży nie miała takich temp jak ja:no2::sad:. Śluz rozciągliwy to owszem,ale poza tym tragedia. Powinnam mieć senność i bolesność brodawek (miałam tak w obu ciążach) a tu nic :realmad:. Właściwie to wiem,że w ciąży nie jestem ale ta glupia nadzieja:oo:,że skoro nie ma @ to może...
Popłakałam się jak bóbr dzisiaj. Okropne jest te wyczekiwanie @. Już lepiej jakbym dostała to przynajmniej myślałabym już o kolejnej szansy, a to kiła :wściekła/y:. Nie mogę przestać o tym myśleć to silniejsze ode mnie. I pewnie przez to blokuję jeszcze bardziej. Jak ostanio miałam jakieś objawy nadchodzącej @ to teraz absolutnie ni, zero.
A wogóle to mi się przypomniał,że jak byłam w ciąży z Dawidkiem to od kiedy się dowiedziałam musiałam brać jakiś czas progesteron na podtrzymanie ciąży, bo też temp mi skakały i nie były za wysokie ( ale nie aż tak jak teraz).
Jestem wściekła i zrozpaczona :angry::baffled::dry::evil::growl::sad::oo::oo2::unibrow::hmm::realmad:
:szok: Dorotko doskonale cie rozumiem, ostatnio tez mialam stres - u mnie temp. byla niby na ciaze, nawet bolal mnie brzuch i piersi @ sie spozniala- wiec nadzieja byla. Boze co ja przezylam w poniedzialek , najpierw myslalam ze moze troche plamie, w ciazy to normalne- wiec sie polozylam, ale za pol godziny bylam pewna na 100% ze to @.:wściekła/y:Bylam zalamana tyle wysilku a tu nic, mam duze ograniczenia czasowe, na zajsie w ciaze , ale co zrobic, trzeba isc dalej.:-p Badz dzielna i sie nie poddawaj, bedzie dobrze a jezeli juz czujesz ze @ sie zbliza to trudno, i tak zajdziesz w ciaze szybciej niz ja. Dorotko bedzie dobrze, nie mysl o tym tyle bo sie wykonczysz. Jestesmy z Toba!!!!!!:tak::tak::tak:

Dobranoc laski, milych i kolorowych snow. Maz prawdopodobnie wraca w niedziele, no chyba ze znowu cos wypadnie , ale jest o.k. do owulacji jeszcze zdazy. DOBRANOC

Dobry wieczór dziewuszki, wy już pewnie śpicie, a ja dopiero teraz mogłam dorwać kompa.

.
Kasia_2005 cholercia ty jesteś w ciąży, koniec basta :-).

Oj,Dorotko..nie śmiem marzyć. Ale Cichą nadzieję mam.
Co do Twojego opóżniania @ to doskonale Cię rozumiem..też tak miałam, niepewność i oczekiwanie na @. Okropność, to już chyba lepiej jak normalnie przychodzi @ Bądz dzielna, wspieramy Cię tutaj wszystkie cieplutko.
Ale wiesz..innymi się nie sugeruj, może właśnie jesteś tą jedyną,co ma inne objawy? A swoja drogą moja koleżanka miała 3 testy z jedną krechą i..spotkałyśmy się na porodówce :))

Dziękuję Beatko i Kasiu. Wiele znaczy dla mnie wasze wsparcie i zrozumienie:wink:. Obejrzałam sobie komedię,żeby się nieco wyluzować i zapomnieć choć na chwilkę o nie nadchodzącej póki co @. Pozostaje mi tylko czekać, chociaż jest to niebywale trudne :unsure::oo2:.
A teraz idę lulu.

reklama
Dzieńdoberek dziewczynki,
diabełek rogaty mnie dzisiaj podkusił. Zrobiłam teścior ciążowy i..piękna dorodna gruba kreska. JEDNA!! Drugiej za chiny nie można znaleźć:wściekła/y::wściekła/y:
No cóż..no niby trochę wcześniej robiłam..ale mam podobno jakieś super hiper testy, co wykrywają 10hcg czyli lipa.
No to czekamy do @. No ale dla formalności powtórzę jeszcze w niedzielę jak miałam testować. Smutno..No a tempka dalej 37stopni,ale wiadomo,niewiele ona znaczy (patrząc na przykład Beatki)Pewnie nie dosyć że kreseczki nie będzie to jeszcze znów się przeciągnie cykl..i dołączę do Dorotki niepewnośći.:crazy::crazy:
Ech..w sumie niepotrzebnie robiłam ten teścior,bo plus dzisiejsza pogoda (leje od rana)mam wisielczy nastrój.

Beeeeeeeeeeee.
No ale Wam życzę cudownego dzioneczka.
Kasia,jak testy owu?
Dorotko, uszka do góry, będzie dobrze, wspieram Cię mocno,bo sama wiem co to znaczy.

Do góry