reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Beata - ale bym pojechala na taki rejs tylko ze ja to sie strasznie boje mostow i statkow
ale naprawde super urlop jak marzenie

Cześć Dziewczyny!!!
Mój maluch jest w przedszkolu, mam trochę czasu dla siebie.
Mąż wpadł na przerwę i niestety okazało się, że jakieś choróbsko go łamie. Coś mi się zdaje, że trzeba wstrzymać strania. Mam dziewczyny pytanie do ilu dni po @ można starać się o dziewczynkę? Wiem, że to bardzo krótki okres czasu,...

Mam pytanie!
Częśto piszecie, że robicie sobie test owulacyjny. Ostatnio w drogerii widziałam takie ale taki test jest strasznie drogi a niektóre z Was piszą, że robią sobie taki kilka dni z rzedu. Taki test to jednorazówka czy na kilka razy bo myslę nad zakupem ale cena mnie trochę odstrasza...

Ja miałam testy Clearblue 5szt, ale dziewczyny zamawiają testy z allegro po 20 szt, jest dużo taniej. Gdzieś na forum jest adres tej strony skąd kupują te testy.

Cześć Dziewczyny!!!
Mój maluch jest w przedszkolu, mam trochę czasu dla siebie.
Mąż wpadł na przerwę i niestety okazało się, że jakieś choróbsko go łamie. Coś mi się zdaje, że trzeba wstrzymać strania. Mam dziewczyny pytanie do ilu dni po @ można starać się o dziewczynkę? Wiem, że to bardzo krótki okres czasu,...

Na dziewczynkę najlepiej się przytulać co 2-3 dni począwszy od końa @ do 2-3 dni przed owulacją. Im bliżej owu tym większa szansa na plemniki męskie, bo są szybsze, ale za to żyją tylko do 24 godz, a żeńskie do 3-5 dni. Dlatego dobrze stosować testy owu, które informują kiedy będzie owu. Jak zobaczysz 2 identyczne krechy na teście owu to koniec przytulania na 7-10 dni (bo jeśli jednak nie dojdzie do zapłodnienia na dziewczynkę i będziesz się przytulać w ciągu tych dni to możesz się załapać na synka w czasie owu i kilka dni po owu).
Dawid jest z 22 czerwca, pierwszy dzień raka.
Antiope oby u mnie też do 57 dc @ przyszła sama. Pozostaje mi tylko czekać.
U nas dzisiaj przepiękna pogoda, więc zmykamy na dwór :-):tak:

Hej dziewuszki, ja tylko na sekundkę. Przeczytałam co u Was i znikam na sprzatanko. Męzulo kończy pracę wiec wstawiam rybke na ruszt, mame wyrzucilam z synem do lasu a ja szybko ogarnac mieszkanko. Moze zdąże. (no ale oczywiscie najpierw musialam do sieci sie dorwac)

beatko..rany..miooooooooooodzio. Ale fajowo na tym statku.JA TEZ CHCĘ!!!!! W takich warunkach robić dzieci to sama przyjemność. No ale może u Ciebie nie bedzie to potrzeba. Kurcze, ale masz ślicznego synka, no i z Ciebie niezła laska.Co do rasistów...zgadzam się, murzyni sa dość mocno rasistami (ciekawe, nie?)

Kasiula...oj, no szkoda, ale wiesz..pocieszajace jest to mocno, że masz bardzo regularne cykle. Przy takich warunkach to pójdzie raz dwa, i zobaczysz fasolkę na czerwiec (oj,spotkamy sie moze tam) Bo zobacz..ile to nerwów, jak ma Dorotka-jej przypadek znam z własnego doświadczenia, brrr..a tak, nie ma dzidzi-jest @. Owszem, pomijając żal że fasoli brak..ale uda się następnym razem i wiesz..im dłużej to trwa..to bardziej takie dzieciątko jest tym wymarzonym, wystaranym..i w ogóle :))

Beatko, wiesz co, juz dzialamy i to ostro. Zaraz zrobie tescior i zobaczymy co i jak. Jedynie mnie zastanawia..czemu prakycznie od @ czuję się jak przez @..hmm..no i jeżeli teraz się zbliża owu to dość wcześnie..Wiecie..jakieś dziwne myśli czasem chodza mi po głowie (w związku z tym że miałam dwie cieniutenkie kreski przed @)No nic, lepiej nie myśleć tylko dalej działać :))

A najpierw ruszyć swoje 4 litery i do dzieła, bo zaraz wroci mama z synem i mąż a tu ani obiadu ani posprzątane..ech..przydałaby się mechaniczna gosposia:dull:

ps. Hausfrau- testy w aptekach są potwornie drogie. Za drogie moim zdaniem. i ich ilość 5 sztuk to mało. No chyba ze masz bardz bardzo regularne cykle. Ale jesli planujsze dziewuszkę to najlepiej wiecej sztuk, bo robisz testy 2 razy dziennie. Wejdz na allegro i wpisz "testy owulacyjne" tam masz do wyboru sporo sprzedających. I ilość też. A są dobre, sprawdzamy :))

hej dziewczyny
straszne mialam zaleglosci po tym jak mnie nie bylo tu 1,5 dnia :-pduzo napisalyscie
k_asiu- wyobrazam sobie co czulas jak ta @ (nie bede sie brzydko wyrazac) przyszla, ja mam termin na jutro i nie wiem cos czuje ze bedziemy sie starac razem w nowym cyklu :confused:trzymaj sie cieplutko
Gwiazdeczko i Beatko- jesli moge sie wtracic, wiec sa rozni biali jak i murzyni, z tym ze tu w usa to wiecejjest tych ktorzy naduzywaja slowo "rasizm" i dlatego maja lepsze przywileje od panstwa i traktuje sie ich inaczej, a niektorzy ciezko pracuja zeby cos osiagnac; ja nie jestem rasistka, ale uwazam ze w kazdej narodowosci , czy ludzie o roznym kolorze skorzy, sa dobrzy jak i zli, tutaj to sie spotkalam z tym np. ze Polak -POlakowi jest wrogiem i ahhh nie chce mi sie pisac, chyba w kazdym panstwie jest inaczej, wiem tylko jedno- zgadzam sie z beatka ze murzyni sa wiekszymi rasistami niz niektorzy biali i to tyle;
moze w Europie tego tak nie widac, ale przyjedz tu to sie przekonasz

odezwe sie jeszcze pozniej narazie musze zmykac
trzymajcie sie

reklama
Dorotko faktycznie synek jest juz duzy ma 128 cm, wiec jeszcze troszke i bedzie wiekszy od mamusi. No za ta laske to bardzo dziekuje, staram sie - hihihi. Pozniej wieczorkiem jeszcze pare zdjec wkleje, teraz uciekam robic kolacje.
Kaska a ty tam dzialaj, ostro.
Gosiu trzymam kciuki za ciebie.

Do góry