reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

IMG_2110.JPG

Ponownie biel - ja nawet cienia nie widzę!

Załączniki

• IMG_2110.JPG
    IMG_2110.JPG
    223 KB · Wyświetleń: 227
reklama
Martoosia-tez nic nie widze.ile masz dpo?

Leeleeth- no troche płasko, a te 2 pomiary to pominelas bo zaburzone czy wcale nie mierzyłas ? Ale mimo ze plasko to i tak widzialam.takie wykresy i zakonczone ciaza , mysle jak dziewczyny ze troche szybko, jeszcze moze cos wyskoczyc na tescie ;) - kciuki trzymam :)!

Martoosia-tez nic nie widze.ile masz dpo?

Leeleeth- no troche płasko, a te 2 pomiary to pominelas bo zaburzone czy wcale nie mierzyłas ? Ale mimo ze plasko to i tak widzialam.takie wykresy i zakonczone ciaza , mysle jak dziewczyny ze troche szybko, jeszcze moze cos wyskoczyc na tescie ;) - kciuki trzymam :)!

4dpo już dziś. Śluz do tego czasu biały/kremowy, bóle podbrzusza jak na @, dziś temp 37,0
Oszaleć idzie!

@Wymarzona C
Oooo jak ja Cię doskonale rozumiem !!!
U nas jzu niecałe 3msc do porodu ale naprawdę ile się cieszę tyle się boje , boję się nie tyle obowiązku co tego że nawet nieswiadonie odsunęłe najstarszą :(
Ogromnie musiałam się pilnować jak się urodziła teraz M. a i tak siła rzeczy moja pierworodna wiem że czuła się pominięta :( za to z obserwacji widzę że im młodszą - starsza tym łatwiej i szybciej adaptuje się do nowej rzeczywistości.
Sama ogromnie się denerwuje jak to będzie...

I widzę też że wbrew temu że chcemy mieć dwie różne płcie łatwiej dzieci nawiązują kontakt i szybciej znajdują 'wspolny język ' dzieci tej samej płci.

Dziewczyny powtórzę się , mi pozytywne testy z dziewczynami wychodziły nawet w 3/4 dni po spodziewanej @ :) i to takie cień - cienia. Teraz było wyjątkowo inaczej - bo miał być chlopak hahaha :D

U nas przy dwóch chłopcach jest tak, że może i faktycznie lepiej się dogadują niż jakby któryś z nich był dziewczynką, ale te wojny o auta, czołgi, samoloty... Awantury, bo i jeden i drugi chce wziąć do zabawy akurat TO auto, kupujemy podwójnie te same zabawki, ale średnio to działa hehe i tak zawsze sobie wyobrażam jak to by było mieć i córeczkę - oni z autem (pewnie z awanturą o nie, ale pomijam) a ona z lalką i błoga sielanka :D ach marzenia :D

U nas przy dwóch chłopcach jest tak, że może i faktycznie lepiej się dogadują niż jakby któryś z nich był dziewczynką, ale te wojny o auta, czołgi, samoloty... Awantury, bo i jeden i drugi chce wziąć do zabawy akurat TO auto, kupujemy podwójnie te same zabawki, ale średnio to działa hehe i tak zawsze sobie wyobrażam jak to by było mieć i córeczkę - oni z autem (pewnie z awanturą o nie, ale pomijam) a ona z lalką i błoga sielanka :D ach marzenia :D
"a ona z lalką..." marzenie :p
Zazwyczaj młodsze bierze przykład ze starszego i jeśli w domu są chłopięce zabawki to córcia też się będzie nimi bawiła:D
Moja siostra ma parke z różnicą 5 lat i co....córa to chłopczyca. Żadnego różu,kokardek,brokaty...nic- getry i włosy w kucyku. I ciesz się że masz dziewczynkę :D
A mój młodszy taki strojniś. Od trzech lat sam skrupulatnie dobiera sobie garderobe zwracając uwagę na kolory i to co do czego pasuje. Jest bardzo wrażliwy i uczuciowe i wylewny w okazywaniu miłości. Cała ja :D
Także nie ma reguły ;)

Ostatnia edycja:
4dpo już dziś. Śluz do tego czasu biały/kremowy, bóle podbrzusza jak na @, dziś temp 37,0
Oszaleć idzie!
Albo jakiś stres lub wakacje namieszały Ci w cyklu,albo coś jest na rzeczy ;)
Jak nie daje Ci to spokoju zrób betę będziesz miała wszystko jasne. 4 dni po terminie @ powinno już wyjść. Albo rybka albo pipka ;)

Mi to się alurat marzy córka chłopczyca :-) lubię szarości czernie. Jakoś motyw kucyka pony i helo kity mnie odstrasza chociaż wiem ze dzieci maja swoje gusta i ja z nimi nie mam zamiaru walczyć :-) ale tyle widzę fajnych sukieneczek w paseczki , szare, brązowe... no cóż :p

reklama
U mnie dziewczynki są daaaaleko od Twojego wyobrażenia :D u nas królują auta, motocykle, parki linowe, wspinaczka, judo, narty itd ALE moja uwielbia chodzić w sukienkach i najeloeij robiła w nich wszytsko hahaha :D ostatnio stwierdziła że ona na ściankę wspinaczkowa założyły sukienkę :D
(Chodzą mężem 9na na sekcje dla dzieci ona dla dorosłych ).
A lalki ma 2, służą głowie do robienie im operacji albo jako pachołki na brmake do gry w nogę :D

Do góry