reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Cześć Kobietki!!!
Ja wróciłam z zakupów, jeśli chodzi o prezenty świąteczne .... nic nie kupiliśmy - niestety.
Ale dla Bartusia polarek z kapturem i walizki, żeby się spakować na urlop. To już była konieczność.
Trudno jest coś wybrać i jeszcze, żeby to nie było takie drogie...
Co prawda robimy prezenty tylko dla dzieci... Ale mamy 5 bratanków i jedną bratanicę. Poza tym moja przyjaciółka spodziewa się dziecka - też chcielibyśmy jej kupić coś dla dzieciątka...
Może w Polsce zrobimy churtowo zakupy dla wszystkich. Do wyjazdu zostały dwa tygodnie>..
Pozdrowienia dla wszystkich staraczek!!! Jak zawsze!

Eliczku ja mam co roku problemy z prezentami. Dlatego je zaczynam robić już w listopadzie, bo potem jest cieżko. Dla chłopca ciężko coś fajnego wybrać. Teraz jest szał na gadżety BEN 10, i już brakuje tego w sklepach- porażka. Ja jeszcze Oskarowi kupie ksiażke i jakieś fajne wojskowe spodnie i lampke na biurko, czyli już prawie wszystko mam.

Wszystkim życze miłego wieczorku- pa.

Cześc Dziewczyny! Już od dłuższego czasu śledzę Forum a teraz postanowiłam się zarejstrowac. Kiedyś płec dziecka była mi obojętna, teraz gdy mamy juz syna następną chcieliyśmy miec dziewczynkę. Własnie jesteśmy w pierwszym cyklu starań. Trochę mam to utrudnione bo brałam ponad rok tabletki więc okres miałam regularny, teraz juz 3 miesiac nie biorę ale cykl z 28 dni przy braniu tabletek zaczyna się wydłużac. Kolejno 29 i 30 dni. Jestem zaopatrzona w testy owulacyjne i już Wam kochane opisuję jak to u mnie jest:
Ostatnia miesiączka 20.11.07
Przytulanie: 30.11, 1.12 i noc z 2.12 na 3.12
Testy owulacyjne wszystkie codziennie negatywne od 30.11 do 4.12.
Jutro chyba jeszcze zrobię ostatni test ale wydaje mi się ze w tym cyklu nic z tej naszej dziewczynki nie wyjdzie.
Dodam ze dzisiaj mimo negatywnego testu owulacyjnego zaczynam odczuwac lekki bol jakby owulacyjny wiec mam nadzieje ze nadejdzie ta owulacja jutro i moze jednak się uda za pierwszym razem. Choc z drugiej stroy myslę, jeszcze wczoraj powinnam troszkę pomęczyc męża choc nie mialam możliwości (byl w pracy do pozna). Acha no i jeszcze obstawilam dlugosc cyklu na 29 dni choc teraz to wydaje mi sie ze powinnam postawic na 30. A wy co o tym Kochane myślicie? Pomożecie w razie gdyby się nie udało teraz przy nastepnym cyklu?

Czesc laseczki
:tak:Ksztalt_zapachu, dobrze kombinujesz ale my same czasami nie wiem co z czym. Przypadek NiaNi potwierdza, ze to nie takie proste- starala sie o Gabrysie, a wyjdzie Gabriel. :szok:Wiec to nie taka prosta sprawa, a zreszta my co miesiac sadzimy, ze jestesmy w ciazy. @ przychodzi z duzym opóznieniem i mamy nawet objawy ciazowe.:eek::eek:
:-)Zycze Ci szybkiego zafasolkowania, ale to nie takie proste.:-D:tak:;-)
Tez mialam te testy, byla owulacja i przytulanie a dzidzi nie.......:no::no::no:

Cześc Dziewczyny! Już od dłuższego czasu śledzę Forum a teraz postanowiłam się zarejstrowac. Kiedyś płec dziecka była mi obojętna, teraz gdy mamy juz syna następną chcieliyśmy miec dziewczynkę. Własnie jesteśmy w pierwszym cyklu starań. Trochę mam to utrudnione bo brałam ponad rok tabletki więc okres miałam regularny, teraz juz 3 miesiac nie biorę ale cykl z 28 dni przy braniu tabletek zaczyna się wydłużac. Kolejno 29 i 30 dni. Jestem zaopatrzona w testy owulacyjne i już Wam kochane opisuję jak to u mnie jest:
Ostatnia miesiączka 20.11.07
Przytulanie: 30.11, 1.12 i noc z 2.12 na 3.12
Testy owulacyjne wszystkie codziennie negatywne od 30.11 do 4.12.
Jutro chyba jeszcze zrobię ostatni test ale wydaje mi się ze w tym cyklu nic z tej naszej dziewczynki nie wyjdzie.
Dodam ze dzisiaj mimo negatywnego testu owulacyjnego zaczynam odczuwac lekki bol jakby owulacyjny wiec mam nadzieje ze nadejdzie ta owulacja jutro i moze jednak się uda za pierwszym razem. Choc z drugiej stroy myslę, jeszcze wczoraj powinnam troszkę pomęczyc męża choc nie mialam możliwości (byl w pracy do pozna). Acha no i jeszcze obstawilam dlugosc cyklu na 29 dni choc teraz to wydaje mi sie ze powinnam postawic na 30. A wy co o tym Kochane myślicie? Pomożecie w razie gdyby się nie udało teraz przy nastepnym cyklu?

Witaj na wątku. Owulacja następuje na około 14-16 dni przed następna @. Więc jeśli powiedzmy cykl masz 30-dniowy to owulacja powinna być gdzieś w granicach 15 dnia cyklu u ciebie, ale z owu różnie to bywa. Może być już kilka dni po @, albo może cykl się rozregulować na maxa i owu będzie (tak jak u mnie niedawno około 70 dnia cyklu :szok:). I właśnie dlatego testy są tu pomocne. Jeśli chcesz obserwować jak to u ciebie jest to mierz z rana temp zawsze o tej samej porze (najlepiej między 7-8 godz) nie wstając z łóżka po mimimum 3 godzinach snu. Jeśli temp wzrośnie o conajmniej 0.2 stopnia i będzie się utrzymywać na wyższym poziomie niż te sprzed skoku to będziesz wiedziała, że owu już była.
Powodzenia
Pozdrowionka dla pozostałych forumowiczek :-)

Czesc laseczki

Dorotko jak moj S wroci, licze na Twoja pomoc przy robieniu dzidzi. U mnie te testy nie zdaly egzaminu i jeszcze ten stres- koszmar.

K_asiu co u Ciebie?

czesc laski
u mnie leci ... pomalu zaczynamy kolejne staranka juz tym razem bez zadnych testow
a tak apropos testowania to w sumie moge testowac w wigilie :-D
zobaczymy
na razie walcze z prezentami
wciaz kilku pomyslow brak
a i jeszcze w pracy robimy paczke Stowarzyszenie WIOSNA
wiec juz pisze sobie w zeszycie co komu hehe
buziaki
Przyjdzie dziś do Was w nocy MIKOŁAJ???????:-p

czesc laski
u mnie leci ... pomalu zaczynamy kolejne staranka juz tym razem bez zadnych testow
a tak apropos testowania to w sumie moge testowac w wigilie :-D
zobaczymy
na razie walcze z prezentami
wciaz kilku pomyslow brak
a i jeszcze w pracy robimy paczke Stowarzyszenie WIOSNA
wiec juz pisze sobie w zeszycie co komu hehe
buziaki
Przyjdzie dziś do Was w nocy MIKOŁAJ???????:-p

No i tak trzymać, ale coś rzadko do nas zaglądasz.
Wygląda na to K_asiu, że testować będziemy razem...
No zobaczyny co tam u mnie wyjdzie, ale mój mąż twierdzi, że po takim heblowanku, to nie ma siły musi coś zafasolkować.
Życzę CI powodzenia i trzymam kciuki!!
Dobrej nocki!!

reklama
Witaj na wątku. Owulacja następuje na około 14-16 dni przed następna @. Więc jeśli powiedzmy cykl masz 30-dniowy to owulacja powinna być gdzieś w granicach 15 dnia cyklu u ciebie, ale z owu różnie to bywa. Może być już kilka dni po @, albo może cykl się rozregulować na maxa i owu będzie (tak jak u mnie niedawno około 70 dnia cyklu :szok:). I właśnie dlatego testy są tu pomocne. Jeśli chcesz obserwować jak to u ciebie jest to mierz z rana temp zawsze o tej samej porze (najlepiej między 7-8 godz) nie wstając z łóżka po mimimum 3 godzinach snu. Jeśli temp wzrośnie o conajmniej 0.2 stopnia i będzie się utrzymywać na wyższym poziomie niż te sprzed skoku to będziesz wiedziała, że owu już była.
Powodzenia
Pozdrowionka dla pozostałych forumowiczek :-)

Dorotko!!! Ty nasza ekspertko!!!
Napisz mi proszę, kiedy najwcześniej mogłabym testować. Wg. moich wyliczeń mogłabym zatestować w wigilię.
22 listopada miałam @, a teraz jestem w trakcie owu - chyba:sorry2:.
@ powinna mnie dopaść 20 lub 21 grudnia.
Bo tak sobie kalkuluje.... że może jak samopoczucie będzie wskazywało, że może coś sie dzieje, to może tak wcześniej zatestować. Czy radzisz jednak poczekać do terminu @?

Pozdrowionka dla wszystkich i spokojnej nocki!

Do góry