reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Sofik brzuch bolał mnie bardziej niż na miesiączke:tak: na początku ciązy, więc nic się nie martw, to normalne, acica się rozciąga.

To mnie kochana pocieszyłas ;-)
Bo ja @ przechodze bez bolesnie a teraz to boli i czasem tak rwie :baffled:

A powiedz mi w ktorym tygodniu bylas na usg i slyszalas bijace serduszko????????????

Co do sprawdzenia płci to mi sie z córeczka SPRAWDZIŁO...
A z przyszłoscia jesli dobrze sprawdzilam to Syn...ale to sie zobaczy za 15 tyg. hihihi

Ostatnia edycja:
Ja mieszkam w Anglii więc zobaczyłam bijące serduszko na usg ok 11 tyg, jak była w Polsce z wizytą i poszłam do gina, a usłyszałam niedawno z 3 tyg temu jak położna mi sprawdzała.

Medio tak jest i tu na 2 wyspie (Irlandii) ze do szspitala sie idzie ok. 13 tyg. i wtedy sprawdzaja wszytko i robia USG...
Ale ja sie chce wybrac do polskiej kliniki - dzwonilam sie tam pytac kiedy przyjechac ona umowila mnie na 9 sierpnia to bedzie 6 tyd i pare dni ale własnie wyczytalam ze nie zawsze w tym okresie słychac seduszko.
Moze lepiej umowic na tydzien pozniej ale moze juz pewnieszy termin bo szkoda by bylo pojechac i nie uslyszec a z 2 strony wiedziala bym ze wszytko OK:zawstydzona/y: i tak sama nie wiem co zrobic...

Ja teraz pojade na USG potem cw szpiatlu ok. 13 tyg. a potem jestemw PL wiec ok. 19 tyg. zrobie sobie USG moze juz płec bedzie mozna powiedziec...

Sofik w 19 tyg płeć napewno będzie można ocenić, oczywiście jak dzidzia się dobrze ułoży:)
carebear008.gif
carebear002.gif

Media no wiem wiem, bo własnie z moja coreczka tak bylo ze w 19 tyg. juz wiedzielsmy płec dziecka...
W 1 ciąży byłam bardziej spokojniejsza:baffled:

Dobra mykam cos w domu zrobic...a potem jak sie uda zapisac na dzis do GP(rodzinnego) to wybieram sie na potwierdzenie ciazy i ustalenie daty porodu :-D

To szybko idziesz do lekarza, ja poszłam w 7 tyg ciązy, bo wcześniej i tak wiele tutaj nie robią.

bardzo fajnie czyta sie te Wasze posty - USG, bicie serduszka, pierwsze kopniaczki, płeć ........... :tak::-D:tak: aż się chce ......

ale wiecie co, stwierdziłam, żejest ciężko:szok: , pomimo,że wiem że teraz jest najlepszy okres ( owulka za dzień, dwa) , i że bardzo chcę już drugiego maleństwa, brak jest ochoty na serduszkowanie :szok: jak nie ma ochoty to jest ciężko :szok: i jak tu zawalczyć o maleństwo :szok: no cóż ................. zobaczymy jak będzie wieczorem ( a jeszcze po całym dniu na nogach, myśli się już o podusi i spaniu a nie o przyjemności ) :szok: samo życie .....

reklama
Jarzębinko nam udał się zaskoczyć, gdy skupiłam się na przyjemności i nie palnowałm córci tak usilnie, wcześniej nic nie wychodziło. Wiadomo zmęczenie nie jest dobrym afrodyzjakiem, może rano przed pracą serduszkujcie?

Do góry