reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witajcie :-)
Ja wczoraj byłam znów na Kopernika w Krakowie i tym razem zostałam przyjęta przez lekarza , a ten z marszu powiedział mi że moje cukry są koszmarne i chciał zostawić mnie w szpitalu ale przebłagałam go żeby mnie puścił .Glukometrem zik 7 razy :szok: a insulina 4 razy:szok: razem 11 ukłuć :szok: konsultacja telefoniczna w środę :szok: a kolejna wizyta w piątek :szok: No i co wy na to ???
Jak ja mam wytrzymać do lutego?

reklama
Glukometrem zik 7 razy :szok: a insulina 4 razy:szok: razem 11 ukłuć :szok: konsultacja telefoniczna w środę :szok: a kolejna wizyta w piątek :szok: No i co wy na to ???
Jak ja mam wytrzymać do lutego?

nie jest wesoło, ale napewno dasz radę i wytrzymasz do lutego.... a nie ma szans,że wyniki się poprawią i nie będziesz musiała tym glukometrem i insuliną zik....., czy to już tak będzie przez całą ciążę......

a i pogoda się zrobiła, dzisiaj ciepełko i słonecznie...:-D

i Wam życzę słonecznego dzionka :tak::cool2:;-)

Asus szkoda,że taki wysoki masz te cukier. Musisz pewnie ograniczać jedzenie słodyczy itd.
Jarzębinko miłego dnia, chyba owulka u Ciebie co? 14 dc?

Witam Kochane

asus dasz rade, nie masz wyjscia... ;-)Lekarz wiec o robi wiec nie ma sie czym martwic.

jarzebinka to juz nie długo , zycze owocnych staran...

Medio kochana jesteś - słodycze ? a co to takiego??? Ja nie mam nic wspólnego z cukrami już od miesiąca ;-) Ale w produktach mlecznych jest laktoza , w owocach fruktoza , mięso , ziemniaki , makarony to bomba węglowodanowa - mnie nic nie wolno jeść ! 2 kromeczki chleba razowego , łyżeczka masła i plasterek wędliny najlepiej drobiowej ( śniadanie , II śniadanie , podwieczorek , I kolacja , II kolacja + pomidor , ogórek no i np. jabłko lub pół szklanki truskawek czy malin ) takie wymienniki + obiad - lekkie zupki , 2 ziemniaczki , mięso z wody ( broń Bóg pieczone lub panierowane ) i surówka . Powiem jeszcze raz : słodycze - a co to takiego?;-)
Jarzebinka niestety to się nie unormuje tylko z rozwojem dziecka będzie się też rozwijać i trzeba będzie dodawać insuliny więcej i więcej i więcej .....................:szok:
Sofik uwierz mi nie da się nie martwić , przynajmniej ja nie umiem :dry:

B, jak człowiek tego nie doświadczy to nie ma pojęcia, :szok: ale to naprawdę nieciekawie, no bo zdrowe odzywianie aby fasolka rosła zdrowa i silny, a u Ciebie takie ograniczenia ..... ale jesteś silna babka i sobie poradzisz, trzymam kciuki za powodznie .... :tak::tak::tak::-D:tak::tak::tak:

Asus to rzeczywiście restrykcyjną masz dietę, mój wujek ma cukrzycę, ale czasem coś tam je słodkiego i nawet wypije.
Naprawdę musi byc Ci ciężko Kochana, tulę mocno, trzymaj się.

Medio Jarzebinka dziękuję Wam kochane za wsparcie :tak: To dziecko to był mój świadomy wybór , wiedziałam że lekko nie będzie ale szczerze mówiąc nie myślałam że będzie tak ciężko . A co do prawidłowego odżywiania maleństwa to co rano z moczu robi się taki test paskowy czy nie wydala się z organizmu cukier i aceton . Na pasku są dwa kolory i ma się skalę porównawczą jeśli paski ciemnieją to znaczy że dziecko jest głodne i wtedy je się nie 1800 kalorii tylko np. 2400 a dziewczyny mówiły tam na Kopernika że wtedy lekarz zaleca wstawać i jeść malutki posiłek lub wypicie pół szklanki mleka o 24.00 a nawet o 4.00 nad ranem :szok::szok::szok: Troszkę i dietetycznie ale często .
Spokojnej nocki Wam życzę :-) i do zobaczenia jutro :tak:

reklama
Asus, przykro mi, ze tak to nieciekawie wyglada, no i ta dieta koszmarna, zwlaszcza w ciazy... chyba nie pozostaje nic innego jak uzbroic sie w ogromne poklady cierpliwosci. Tego Ci zycze:happy2:

ja wczoraj zaczelam testy owu, kreski slabe ale sa, czyli pewnie wroce w tym cyklu do normalnosci, bo sluz tez niczego sobie i jajniki zaczelam odczuwac.

Do góry