reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Sylwia no to masz podwójną kolacyjkę dziś:-D
Moje już za duże w historie o Mikołaju, ale i tak prezenciki dla nich mam :-))
to sie zdziwią dziewuszki rano:-)
spokojnej i kolorowej Sylwia:-), powiedz chociaz rano czy ciastka były dobre:-D

ps.coś mi ten suwaczek nie chce tu wejść:(

Ostatnia edycja:
reklama
no i chyba zostałam sama ;-)
też zmykam lulu, zero gwiazdek na niebie, tylko tesco w oddali się świeci hehe:-)
lece bo małżonek w pokoju sam filma ogląda spokojnie, więc idę mu troszkę poprzeszkadzać:-Dco sobie tak będzie nudno siedział:-D
dobranoc mamuśki i przyszłe mamuśki:-)
kolorowych i spokojnej Wam życzę:-)
do jutra
papa:-)

...:-) ze .. zostawil dla Mikolaja w pokoju swoim.. szklanke mleka i ciastka 2 :-D:-D.. kurcze bede musiala jesc heheheheh ..
Milej nocki Dziewczynki:)))

Sylwia ale to musi być słodkie ze dziecko zostawia Mikolajowi ciasteczka....no wiesz w koncu Mikolaj jest taki zapracowany wiec przyda sie cos pokrzepiajacego:-D:-D:-D:-D:-D

no i chyba zostałam sama ;-)
lece bo małżonek w pokoju sam filma ogląda spokojnie, więc idę mu troszkę poprzeszkadzać:-Dco sobie tak będzie nudno siedział:-D
papa:-)
Beti przeszkadzaj męzusiowi przeszkadzaj i oby skutecznie;-);-)
A najlepiej zeby z tego przeszkadzania synek wyszedl ;)

Sylwia podobno dieta bogata w nabiał i słodkości sprzyja planowaniu dziewczynki także smacznego :-D
Dieta magnezowo-wapniowa ;) i nalezy odstawic sól!!!
Ale są kobiety ktore nie uzywaja soli a magnez i wapn biorą w tabletkach ale czy to to samo co dieta?

laseczki pieknego sobotnio-Mikolajkowego dnia :)
eko_santa01.gif

dzień dobry kobietki :-)
Wszystkiego Najlepszego Z Okazji Mikołajek:-)
Witaj Czarodziejka, witaj Medio:-) i witam wszystkie niewitane:-)

Czarodziejka, żeby to takie łatwe wszystko było z tym synkiem :)
zamierzam dziś zakupić testy owulacyjne, zobaczmy co mi tam zacznie wychodzić.

dziś wyczytałam, że na synka to najlepiej jak się jada obfite śniadanka, niewiem czy nie powiele tego artykułu tu na forum (jeszcze nie dałam rady nadrobić wszystkiego ;-) ), ale wkleje ;-)

///Naukowcy od lat szukali sposobów determinowania płci potomstwa przez rodziców. Odkrycie dokonane przez brytyjską badaczkę może się stać przełomem w tej dziedzinie. Teorii na temat tego, w jaki sposób spłodzić chłopca lub dziewczynkę, jest wiele. Pod koniec zeszłego roku zaczęło być głośno o tym, że skład diety matki może wpływać na płeć dziecka. Naukowcy z RPA odkryli, że u myszy dieta bogata w glukozę zwiększyła odsetek potomstwa płci męskiej, hamując rozwój żeńskich płodów. Od dawna też obserwowano to zjawisko u zwierząt domowych, takich jak krowy, konie i owce, które w czasach dostatku generują większą liczbę potomstwa płci męskiej.
Doktor Mathews poszła o krok dalej, starając się odnaleźć podobne korelacje u ludzi. Wiedziała, że u embrionów powstałych w wyniku zapłodnienia in vitro naukowcy zaobserwowali wpływ poziomu glukozy na płeć. Chcąc to potwierdzić, przebadała 740 ciężarnych kobiet, które nie znały płci swojego dziecka. Na podstawie informacji o ich zwyczajach żywieniowych we wczesnym okresie ciąży i tuż przed zapłodnieniem podzieliła je na trzy grupy. Okazało się, że 56 proc. spośród pań pozostających na wysokokalorycznej diecie urodziło chłopców. Z kolei w grupie skąpiącej sobie kalorii odsetek ten był niższy i wynosił 45 proc
Oprócz kaloryczności istotnym czynnikiem decydującym o płci dziecka okazała się również jakość zjadanych pokarmów, a więc zawartość takich składników odżywczych, jak potas, wapń oraz witaminy C, E i B12. Co więcej, naukowcy znaleźli silne powiązania między jedzeniem płatków na śniadanie a spłodzeniem syna. Znaczy to, że męski płód pochłania znacznie więcej czynników odżywczych niż organizm dziewczynki.
56 proc. kobiet będących na wysokokalorycznej diecie rodzi chłopców – wynika z brytyjskich badań
– Jeśli matka dysponuje obfitością pożywienia, jej organizm inwestuje siły w „wyprodukowanie” synów, ponieważ mają oni szanse na spłodzenie większej liczby wnuków niż córki – tłumaczy ten fenomen dr Mathews. – W cięższych czasach posiadanie córek jest znacznie bezpieczniejszą inwestycją.
Wyniki badań zdają się tłumaczyć stopniowo zmniejszającą się liczbę chłopców rodzących się w krajach rozwiniętych, takich jak USA, Kanada czy Wielka Brytania. Odpowiedzialnością za ten stan badacze obciążają epidemię otyłości, która wymusiła na kobietach znaczne ograniczenie liczby spożywanych kalorii. Okazuje się też, że w latach 1965 – 1991 odsetek dorosłych Amerykanów regularnie jadających śniadania spadł z 86 do 75 proc.////

Czesc dziewczyny.starsza w szkole Niki spi a ja oczywiscie do Was na moment ;-)Beti nie no ja od stycznia to za wczesnie troszke,ale... artykuł przekonywujacy bardzo:tak: Ja mam nadzieje,ze jak zaczerpniemy wiedze od naszych tu "doswiadczonych" kolzanek to wszystko razem wziete da nam synusia co?:blink: Jak poszło przeszkadzanie wczoraj męzowi?:-D
Sylwia75 moja Martysia tez jeszcze trwa w swiadomosci ,ze Mikolaj istnieje...no ale przecież istnieje prawda?:confused::-D Niech tak mysli jak najdłuzej.Chociaz trzeba jej juz duzo tlumaczyć,zeby wierzyła wciaz:-D Noi skrzetnie chowac to co się zakupilo:tak: Nadal nie mam pomyslu na prezent dla niej:dry: Wierze w inwencje tworcza mojego G:tak: Czarodziejka uwielbiam Twoje wklejane w postach rysuneczki;-)Agaaaaa wiem,ze się cieszysz ogromnie ,ale moze zajrzysz tu do nas...zaraziłas mnie nadzieja przeciez:tak::-)

Udanych Mikołajek kobietki.Ucałujcie swoje pociechy od ciotki z forum:-D

anufifi czy mały dzis ma roczek czy jutro?:confused: Bo jak dzis to spiesze z zyczeniami;-) napisałaś ,ze dzis bedziecie obchodzić,ale na suwaczku dnia mi jednego brakuje:-D

hej Margaritko:-)
wiesz kochana, jak mi w styczniu wyjdzie chłopak, to przekaże Ci całą recepturkę:-) przeszkadzanie mężulkowi wyszlo mi rewelacyjnie:-D filmu to on do końca nie obejrzał:-Da podobno był taki ciekawy hehe ;-))
wszystkie wasze wklejanki są tu niesamowicie śliczne ;-) mnie cos kiepsko to idzie
Margarittko nasza e-ciotko ;-))moje ucałowane ;-))
buziaczki dla wszystkich dzieciaczków w dniu Mikołaja:-)
no i mega prezentów:-)
lece dalej sprzątać ;-)
ale będę zagladać;-)

reklama
Beti no to u mnie dobrze sie sklada z tą dieta bo akurat odchudzam sie i jem wszystko chude wiec szanse na laleczke wzrastają :)
Anufifi- 100 lat dla Twojego Mlodszego chlopaczka :)
Agnieszką12- mamusiu zafasolkowana....odpoczywasz? puscilabys troche fluidkow ;)
Ania- ciekawe jak tam u Was? Jak Aniczka? Jak Ty sie miewasz po cc?
Brakuje nam Tu Ciebie:-(
Margeritta-A wy od kiedy planujecie staranka? Dla mnie styczen tez za wczesnie ale zaczynam po nowym roku Vitaminki brac
....A ja nic nie znalazlam pod poduszką..chyba Mikolaj w pospiechu nie obskoczyl mojej poduszki.....Ale za to obiecal ze da kase i sobie polece na fatałaszki (czytaj. zakupy ):-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Do góry