reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny a jak to jest ze zrzucaniem wagi po cesarce? Niektóre moje koleżanki i kuzynki mowią że szybciej schudnąć po SN, a jak to było z Wami??

reklama
No i wogóle mój M bardzo chce żebym miała cc bo po ostatnim za bardzo się o mnie boi i o dzidzie co nawet mówi że zapłaci na życzenie cc ale ja wole tak jak ginekolog mój powie:tak:
PYSZCZU o tak od razu weselej i oby tak każda nam tu przynosiła takie wiadomości ,pozytywne:tak::-)

Dziewczyny a jak to jest ze zrzucaniem wagi po cesarce? Niektóre moje koleżanki i kuzynki mowią że szybciej schudnąć po SN, a jak to było z Wami??

ja już po 2 miesiącach miałam super i tak szybko zrzuciłam że aż za dużo co doszło do tego że za mało ważyłam myśle też i dlatego bo karmiłam z piersi co ten tłuszczyk który zjadałam Dominiś wypijał a ja sobie chudłam:-Dto też zależy wogóle ile się przytyje w ciąży jeśli się zmieścisz w normie to szybko się zrzuci a jak niestety do nadwagi większej to troche gorzej ale się popracuje i będzie ok z ciałkiem;-):tak:

nie słyszałam, ze jest taka zależność. Ja również po 2 m-cach miałam swoją wagę sprzed ciąży. Dodam tylko, że z synkiem przybrałam 28 kg na + :-D:-D:szok::rofl2::baffled::eek::-) Szybko zrzuciłam, karmiałam cycem ale dokarmiałam butlą.

Patrysia no własnie ja się zastanawiam jak to będzie ze mną :-) teraz mieszczę się w prawidłowym BMI, to może i dużo nie przytyję :sorry: na razie o tym nie myślę, jem tyle ile trzeba, gdy jestem glodna to jem, nie ograniczam się bo to przecież dla mojej dzidzi :tak: nie jem za to słodyczy raczej, teraz w Święta trochę ciasta i to wszystko. Pocieszam się faktem, że moja mama po dwóch ciążach waży teraz tyle co ja :-) i zawsze była szczupła - u nas w rodzinie wszystko się na wzrost rozkłada, więc genetycznych predyspozycji nie mam, ale zobaczymy jak to będzie. Ja jeszcze nie myślę dużo o porodzie, ale gdy już pomyślę to chciałabym chyba "spróbować" naturalnie...w końcu tyle kobiet rodzi dzieci, że może i ja dałabym radę...:-D

Patrysia nie byłaś przygotowana na cesarkę i moze dla Ciebie była szokiem. Jak już psychicznie się nastawisz na znieczulenie i na cięcie to jest to do przejścia ;-)

Pyszczek..II grupa to ponoc normalne..szczegolnie u kobiet ktore wspolzyja :) ja mialam teraz wynik II i powiedzial ok.. raz slyszalam ze I grupe maja przewaznie cnotki;) Wiec glowa do gory.. i niestresuj sie niepotrzebnie ;-)
Bershka..no to super ze z dzidzia wsioo ok.. teraz mozesz spokojnie oczekiwac 31.08 .. ja mam urodzinki 30.08 hehe.. moze sie synus wceluje w te date :-D A ten test potrojny.. to dotyczy wad genetycznych?
Pozdrawiam WSZYSTKIE Dziewczynki:-)

Bershka może to jakiś glupi przesąd co mi moje kuzynki mówią...skoro i Ty po 2 miesiącach doszłaś do swojej wagi! Super :-) Zrzucić 28 kilo w 2 miesiące to bardzo dużo! Podziwiam!

reklama
Sylwuś Witaj! :-) No własnie mi mój gin kiedyś mówił że bardzo mało ma pacjentek z I grupą, a II to standard ;-) więc się tak bardzo nie martwię :) Pozdrawiam Cię serdecznie!

A co się dzieje z naszym Ptasiorkiem?? I z Kiki, Kicią??
Dziewczyny gdzie jesteście???

Do góry