reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Bershka to chyba dobre wiadomości, cieszę się że jesteś spokojniejsza :tak: zobaczysz że wszystko będzie dobrze :tak:najważniejsze że nie musisz wcześniej rodzić a synkowi jelitko się nie powiększa, będzie dobrze. Trzymam mocno kciuki i modlę się za Was. Ściskam!
a co to za usg było takie realistyczne? :-)

reklama
Bershka to chyba dobre wiadomości, cieszę się że jesteś spokojniejsza :tak: zobaczysz że wszystko będzie dobrze :tak:najważniejsze że nie musisz wcześniej rodzić a synkowi jelitko się nie powiększa, będzie dobrze. Trzymam mocno kciuki i modlę się za Was. Ściskam!
a co to za usg było takie realistyczne? :-)
Paula to specjalne usg do wykrywania wad płodu wiec musi być super wyraźne i takie tez było :szok: wszystkie te usg 4D to się tylko przy tym kryją. Gdybym wiedziała wcześniej, ze bede tak podglądywana nie wydawałabym 250zł na to 4D :eek:

Bershka no to dobre wiadomości kochana :tak: trzeba się cieszyć że nie będziesz musiała rodzić wcześniej, a u synka może obejdzie się bez interwencji chirurgicznej :tak: super! a jeszcze takie usg jak piszesz realistyczne, hah nawet nie wiedziałam że takie istnieje, ale musiałaś miec przezycie :-)

Dziewczyny a ja dziękuję za gratki za pierwsze ruchy, dziś po południu przekonałam się że to na pewno nasz maluszek się odzywa :-D Tak jak Madzia pisała że miała regularnie ruchy o tej samej porze dnia, tak samo ja, dzisiaj tez mniej wiecej o tej godzinie co wczoraj byłam w kinie, znowu wyczułam delikatne łaskotanie od wewnątrz :-) więc się ucieszyłam, właczyłam sobie muzykę, ale łaskotanie nie ustawało, więc usiadłam i położyłam rękę na podbrzuszu w nadziei że może coś wyczuję,a tu....łup! :szok: najpierw słabiej, a potem mocniej, aż się przestraszyłam i zabrałam rękę :szok::szok::szok: Dziewczyny poczułam kopniaczka :-) Heh, co to za dziwne uczucie! Szok normalnie :szok: że ktoś tam w środku się poruszył i to wyraźnie! Heheh, ale jaja..:-D:-D:-D

Pyszczek ja Ci jeszcze nie gratulowałam ruchów maluszka ale za to teraz mogę pogratulować kopniaczków :tak::-) to cudowne uczucie prawda :tak::-) ale poczekaj jeszcze będziesz miała ich dosyć jak będą mocniejsze ;-):-):-D

Bershka fajnie że mogłaś tak realnie zobaczyć synusia :-) silny chłopczyk i napewno obejdzie sie bez intermencji chirurgicznej :tak:

Bershka....cudne wiadomości...jak nic sie nie pogarsza to znaczy że nie jest źle...;-)
A specjalistyczne USG...to fakt...na to warto wydać kase...najważniejsze jest to ze dziecko zbadają dokładnie a do tego można podglądać maleństwo...:tak: Ja po moim przypadku wszystkich uczulam żeby robili USG specjalistyczne plus echo serca płodu!!! To niezmiernie ważne badania!
Pyszczek.....gratuluję ruchów...potem będą coraz częstsze...a kopniaczki coraz bardziej wyczuwalne i niedługo i tatuś je poczuje :tak: Ahh...sama tęsknie za tymi motylkami w brzuchu....:sorry:
Ja teraz idę spać..obejrzałam z mamą Juno-rewelacyjny film....polecam...
Jutro szykujemy sobie wieczór filmowy i tym razem Mamma Mia...:-D
Do jutra kobietki...
kolorowych snów...

Witajcie kobietki w ten pochmurny ranek!!!

Bershka-tak sie ciesze, ze stan Gabrielka sie nie pogarsza!!! To znaczy, ze wszystko bedzie dobrze! Nie mysl o zlym, nastaw sie pozytywnie a i synek to wyczuje:tak:Najwazniesze, ze nie beda przyspieszac porodu:-D

(...) Ja po moim przypadku wszystkich uczulam żeby robili USG specjalistyczne plus echo serca płodu!!! To niezmiernie ważne badania!
(...)

Ja dokladnie takie badanie mam miec robione na usg polowkowym za ok 2-3tyg. W klinice w Szczecinie, na super dobrym urzadzeniu. Ma to byc badanie z jakims barwnikiem i ma trwac dluzej niz zwykle(zwykle trwa ok 20minut). Kosztowac bedzie 240zl +80zl za 3D. Nie musialabym go robic, ale jak mam okazje i pieniadze to nie bede zalowac:tak:
Madziu, a czy Twoj synek mial problemy z serduszkiem?

reklama
Hej Kobietki! :-)

Witajcie z rana, u nas już upał na dworze,a tak duszno, że nie ma czym oddychać.

Paula dzięki za gratulacje :-)

Madzia mam nadzieję że tatuś tez niedługo będzie mógł poczuć te kopniaczki, wczoraj gdyby nie był w pracy na pewno tez by poczuł, bo były dosyc wyraźne :tak: A ja oglądałam "Juno" i tez mi się podobał :tak:

Pozdrawiam Dziewczyny, postaram się zaglądac, ale jutro egzamin mam więc dzisiaj muszę ostatecznie i porządnie przysiąść ;-) Miłego dnia!

Do góry