reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Bershka no jasne - życie to życie :-) Ale chciałabym coś poczytać z ciekawości, a poza tym bardzo lubię czytać książki :tak: Dzięki za te propozycje

reklama
Royanka dużo zdrowka dla synka

Dziekuje i gratuluje egzaminu:tak:

Royanna oby synek jak najszybciej wyzdrowiał! ;-)
Rowniez dziekuje:tak:
A co do ksiazek to fajna do czytania jest "jezyk niemowlat" i "jezyk dwulatka" ale niestety autorki nie pamietam-potem sprawdze:-)
Ale zgadzam sie z Bershka-zycie to zycie-w ksiazkach wszystko jest latwe i proste, w zyciu nie zawsze.

royanna- a może mały miał trzydniówkę...można ją mieć dwa razy a nie raz jak się powszechnie słyszy. Tak ona się objawia...jesli wyjdzie mu wysypka na brzuszku i pleckach to to bylo to!
Mam nadzieje, ze wlanie to ta choroba-jeszcze jej nie przechodzil:-(. Lekarz wprawdzie mowi, ze najczesciej choruja dzieci do roku, ale zdarza sie pozniej, ja z zycia wiem, ze najczesciej miedzy 1 a 2rokiem zycia. Maz wlasnie mowi, ze Macio wlasnie ma 39.7stC! :szok: Zaczynam panikowac:szok::szok::szok::baffled::baffled::baffled:

Tusiu, cierpliwosci, sa nastepne cykle:tak:Ktorys na pewno bedzie owocny:tak:

dziękuje dziewczynki za wsparcie.to był pierwszy cykl starań,ale tak naprawde to dziecie jest w moim sercu od jakiś dwóch lat ale żeby muc zacząć sie starać musiałam wiele przejść(dużo chorowałam).noi mój M często go niema więc nietak łatwo.a jeszcze gorzej,że chce córunie więc dni i wogule.:confused:

HEJKA:-)
A ja jestem mega zmeczona spać mi się chce że hej:baffled:byliśmy sobie w Auchanie ze siostrą i szwagrem no i to mnie nieźle wymęczyło tzn.nie szalałam ale jakoś te zakupy na spanie mnie wzieły:baffled:

ROYANNA ojejku życze zdrówka synkowi ach nie wiem co powiedzieć nie ma nic więcej żadnych objawów jak gorączka nie mam pojęcia:sorry2:
TUSIA kciuki za następny cykl musisz się uzbroić w cierpliwość przyjdzie czas na dzieciątko:tak:
AGNIESIA no prosze hehe jak se dobrze mieć układy a za następny trzymam kciuki;-)
BERSHKA gratulacje:-)
CZARODZIEJKA kciuki za egzamin;-)

ROYANNA ojejku życze zdrówka synkowi ach nie wiem co powiedzieć nie ma nic więcej żadnych objawów jak gorączka nie mam pojęcia:sorry2:
Dziekuje. Nie ma zadnych innych objawow:-(, nawet katarku. Jak mial 1.5roku to tez tak mial i sama dr nie wiedziala o co chodzi, a po 5 dniach dostal w buzi wysypke jakas prawie ropna-okazalo sie, ze mial zapalenie jamy ustnej-konkretnie policzkow, bo w sklepie jak jechal w wozku na zakupy to raczke polizal:dry::baffled:bo mu zeby szly...
Teraz nic, dostal syropek, troche mu obnizy tem. Do lekarza nie jedziemy bo to na nic-je(moze ciut mniej, ale jednak) i pije(duzo)-najwazniejsze. Troche boje sie nocki:szok:, dobrze ze maz jest ze mna, bo ja juz lzami zaczynam reagowac. Dlatego teraz jestem przy kompie na bb, aby nie patrzec na naszego smyka-ktoryy zreszta nie spi tylko buduje klockami:sorry2:. Po mnie to ma, ja tez jak wysoka tem to chodze, nie spie, chyba ze juz nie mam sily, a moi bracia i ma to jak maja 37st to juz spia:tak:

Wróciłam własnie ze szkoły, jestem padnięta jak Rex;-) Tempka dziś 36,75 ale zakłócona bo mierzona o 5 rano..
Zobaczymy jaka jutro będzie przy "normalnym" pomiarze. Tak mi sie nie chce jutro do pracy iśc.. moze któras mnie chce zastapic?:-pHehe, żartuje:-D No a teraz Kochane zmykam do mojego M i poogladamy tv:-)

Patrysiu - nie ma to jak dobre ustawienie;-):-D

Agniesia nic się nie stanie jak dwa dni nie będzie tempka zmierzona - mnie się wydaje że i tak będzie fasolka w tym cyklu ! :-)

Pozdrowionka!
Oby:-) ZObaczymy na początku lipca. Choc musze przyznac, że pierwszy raz od paru cykli tak nie wariuje i nie wmawiam sobie żadnych objawów:baffled:;-):-D Może to i lepiej, bo nie mam czasu myslec o Fasolce.. ciągle te egzaminy, szkoła, praca, eh.. No zobaczymy, zobaczymy w lipcu czy cosik się wykluje, hehe:-)

co tam u Was ? Ja dzisiaj byłam rano na egzaminie i dostałam 4 :-) wczoraj pisałam najgorszy w całej sesji i wyniki dopiero będą na email. Boję się sprawdzać :shocked2::szok::-)

piekę jak zwykle chlebek z pestek dyni :-) synuś mi pomaga, potrafi już sam zrobić ciasto :tak:

miłej niedzielki
Chlebek z dyni? Daj przepis:tak::-) No i gratuluje 4:tak:

Agniesiak pieczenie chlebka jest proste jak drut

kupujesz mąkę chlebową( i tu sa różne smaki np. z pestek dynii które mają pestki w całości, paprykowe tec) i makę pszenną 650 tą najbardziej zmieloną

do miski sypiesz połowę mąki chlebowej ( 1/2 kg) dosypujesz tak na "oko" z pół szklanki mąki 650 do tego 20 dkg drożdży i wodę. Wszystko ugniatasz ręką. Wody dodajesz tyle, żeby ciastko nie było za bardzo rozrzedzone bo wyjdzie Ci zakalec. Musi być gęste. Brytfankę podłużną smarujesz całą tłuszczem, przekładasz do niej ciasto i przykrywasz. Pod przykryciem zostawiasz na ok 1h. Ciasto musi urosnąć dosyć duże. Do rozgrzanego piekarnika wsadzasz brytfankę na 40 min 210 stopni bez nawiewu i już :tak::-)
smacznego

hej dziewczyny!!i znowu poniedzialek ehh:-(

Pyszczku ja tez czytalam te ksiazki co Bershka Ci wypisalam i polecam:-)

Royanka jak sie synek dzis czuje??

patrysia na ktora masz ginka dzis??

Tusia
nie poddawaj sie:-)

Agniesiak ja tez czuje fasolke hehe;-)

Pozdrawiam wszystkie babeczki:-)

U nas standarodow pada i jest tylko 17stopni...super lato wrr:-(

reklama
Witajcie :-)

Royannka Tobie tez dziękuję za propozycje do czytania :tak: mam nadzieję że Macio już lepiej się czuje ;-)

Bershka fajnie że przepis podałaś, może i ja się skuszę na zrobienie chlebka :-D

Tusia próbujcie a w którymś cyklu na pewno się uda! :tak: Powodzenia!

Agniesia i masz rację po co się nakręcać niepotrzebnie, teraz jak masz wiele spraw na głowie to nie myślisz, a może akurat dzidzia zrobi Wam niespodziankę i sie pojawi :-) tego Ci życzę :tak:

Gosia widzę że znowu wymieniłaś suwaczek :-) u nas tez brzydka pogoda i zimno, ale i tak się dzisiaj nigdzie nie wybieram

Dziewczyny ja zaraz siadam do nauki, mam nadzieję że będzie to ostatni dzień nauki w tej sesji, bo jutro egzamin ostatni w tym roku akad. więc mam nadzieję że uda się zdać! Ale trochę się stresuję :baffled: tym bardziej że materiał dosyc trudny - Strategie i techniki translacji.

Miłego dnia! Pozdrowionka dla wszystkich!

Do góry